Eten Eten

Eten

Simpele gerechten

Ik las op een ander forum dat iemand iets als een broodje met iets vlees en veel rauwkost niet een volwaardige maaltijd vond.
Welke simpele gerechten eten jullie wel eens als maaltijd?


Mama-Inge

Mama-Inge

15-05-2022 om 22:13 Topicstarter

Om af te trappen.
Wij eten elke week soep met broodjes op een voor ons drukke dag.
Maar ook wel eens een broodje hamburger met onder andere sla en ui er op 

Mama-Inge

Mama-Inge

15-05-2022 om 22:16 Topicstarter

Ik heb een zwager en schoonzus die pannenkoeken niet als volwaardige maaltijd zien.
Dat word daar gegeten als lunch en dan moet er in hun ogen nog een warme maaltijd gegeten worden.

Die pannenkoeken worden hier als maaltijd gegeten 
Gewoon met stroop, suiker of jam
En een enkele keer gevuld met iets vlees en groente.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

15-05-2022 om 22:17

-Omelet, goed gevuld met groente 
-Broodje vlees en rauwkost, broodje gezond, broodje tonijn of makreel
-Soep met boterhammen 
-Pannenkoeken 

Lekker simpel en snel, van mij hoeft elke dag uitgebreid koken niet zo nodig. 

Wij hebben een dag ik de week dat wij weinig tijd hebben om samen te eten.
Man en kind zijn rond 17.30 thuis en ik moet om 18.00 naar mijn werk.
Op die dag heb ik altijd een makkelijke, snelle maaltijd.
Meestal wel een "gewone" maaltijd zoals kip-rijst-roerbakgroente of spaghetti.
Maar het komt ook wel eens voor dat het broodjes bockworst zijn of een paar gebakken eieren op brood (met witte bonen in tomatensaus) 

Mama-Inge

Mama-Inge

15-05-2022 om 22:27 Topicstarter

Nee van mij hoeft dat uitgebreid koken ook niet altijd
En vooral nu het weer warmer word wil ik niet lang bij het fornuis staan.

Ik ben nu wat aan het zoeken naar gerechten.
Want het is op een gegeven moment steeds hetzelfde wat we eten.

De afgelopen weken een paar recepten op de site van lekker en simpel gevonden en klaar gemaakt, die we er hier in huis vaker klaar gaan maken 

Ik eet graag soep met brood, gevulde omelet oid zijn, maar dat is dan niet de hoofdmaaltijd, maar als lunch (of avondeten, na een warme lunch).
Ik moet wel zeggen dat ik niet in NL woon, en hier twee warme maaltijden per dag gebruikelijk zijn.

Pannenkoeken eten wij als ontbijt.
Overigens verandert dat als ik in NL ben, dan pas ik me makkelijk aan en eet ik ook graag een (gevulde) pannenkoek als lunch of diner 

Loempia met saté.

Je kan prima een volledige maaltijd klaarmaken zonder lang achter het fornuis te staan. Ik eet toch wel graag in ieder geval genoeg groenten en eiwitten in de hoofdmaaltijd van de dag.

Mijn man kookt, en meestal niet super simpel. Als het simpel is, dan pasta met (wel zelfgemaakte) saus en sla. Of een lekkere zelfgemaakte soep met kaas-uienbrood uit de oven.

Pannenkoeken voor avondmaaltijd vind ik zelf op zich prima kunnen (en heel lekker!), maar wel met soep van tevoren. Zo heb je ook groente (en vocht), zonder dat het meteen te zwaar wordt. Dit ben ik overigens van huis uit gewend: soep en dan een paar pannenkoeken.

Vroeger was ik nogal makkelijk en at ik dan pannekoeken, pizza, broodjes met eiersalade of een veggieburger, of gewoon 4 boterhammen.

Maar nu doe ik dat niet meer, ik wil gewoon iedere dag een goede gezonde maaltijd. Mijn makkelijke maaltijd is soep met brood, maar dat is dan een goedgevulde soep met veel groente en volkorenbrood.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

15-05-2022 om 22:34

Salades doen wij ook vaak als avondmaaltijd, goed gevuld natuurlijk,  ook vlees of vis erin. Met dit weer is dat het lekkerste wat mij betreft. 

Gemakkelijke gerechten die ik vaak maak zijn met een zak voorgesneden groenten of een potje. Zakken voorgesneden groenten heb je ook voor in de vriezer, en je kan ze zelf ook invriezen natuurlijk. 

Het meest simpele is zo’n zak groenten in een ovenschaal mikken, een zak krieltjes erbij, wat kruiden en dan geitenkaas erover brokkelen. 20 minuten in de oven en klaar.

Of je mikt een bakje voorgesneden kipblokjes in de wok, zo’n zak voorgesneden groente en woksaus uit een flesje. Je hebt van die noodles die je alleen met heet water af hoeft te spoelen. Heb je binnen 10 minuten een maaltijd op tafel.

Gerechten als ravioli met wat pesto, rucola en cherrytomaatjes zijn lekker en in 5 minuten te maken.

Verder zou ik mijn weinig aantrekken van wat anderen een volwaardige maaltijd vinden.

Ik ben een groot fan van zelfgemaakte soepen met lekker veel groenten en een broodje met boter. Zeker als in de winter.
Pannenkoeken staan hier ook regelmatig op het menu, al dan niet in een taart idee met groenten er tussen.
Broodje knakworst of een broodje mozzarella komt wel eens voorbij. In de zomer staan er vaak salades op het menu en ik heb laatst een hele simpele salade met orzo, olijf, doperwten en paprika gemaakt.
Ook heb ik altijd wel iets van pasta saus in de vriezer liggen, maar dat is niet echt simpel, best bewerkelijk om te maken haha.

Pannenkoeken vind ik leuk als 4-uurtje of eventueel nog in plaats van een broodmaaltijd. Maar toch écht geen hoofd-maaltijd.

Wat hier 1 keer per jaar op 't menu staat: Hotdogs.
En heel af en toe bij haast ook gewoon tosti's ham-kaas met tomaat en komkommer naast.

Soep is leuk voor tussendoor of voor bij brood. Als ik het als avondeten eet duik ik gegarandeerd nadien de kast in om te snaaien.

Ik ben toch wel "gewend" aan mijn dagelijkse vlees/vis, aardappelen/rijst met groente/sla. 
Simpele gerechten zoals pannenkoeken of soep met broodjes is vaak als lunch of tussendoortje.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.