Eten Eten

Eten

Schil knolselderij gegeten. Kan dat kwaad?

Net soep gemaakt en de groentes gewassen. Vervolgens zonder goed na te denken alle groentes gesneden waaronder de knolselderij zonder hem te schillen.

Ik denk dat het geen kwaad kan maar manlief zit een beetje in de stress en wil de rest van de soep wegdoen.

Dus mijn vraag: kan het kwaad om de schil van een knolselderij te eten?


Waarom zou je dat niet kunnen eten? Je kunt vrijwel overal de schil van eten, het is alleen niet lekker Zolang de soep prima smaakt, zou ik ‘m zeker niet wegdoen! 

Denk je dat ze die knol in de oertijd schilden?

Net in soep lijkt het mij minder een probleem.

alhambra

alhambra

30-12-2022 om 19:27 Topicstarter

Bedankt. Het restje staat nu in de koelkast. Morgen een extra portie voor mij! 

Het zand zal de maag misschien een beetje schuren, maar dat poep je vanzelf wel weer uit. 

KillerQueen schreef op 30-12-2022 om 19:38:

Het zand zal de maag misschien een beetje schuren, maar dat poep je vanzelf wel weer uit.

Zand is zwaar,  soep voorzichtig overgieten in en andere panen het zand wegdoen.  Voor als er veel zand in de soep zit, zal wel meevallen denk ik als het er in had gezeten had het wel in de OP gestaan. 😂

alhambra

alhambra

30-12-2022 om 19:42 Topicstarter

Bakblik schreef op 30-12-2022 om 19:41:

[..]

Zand is zwaar, soep voorzichtig overgieten in en andere panen het zand wegdoen. Voor als er veel zand in de soep zit, zal wel meevallen denk ik als het er in had gezeten had het wel in de OP gestaan. 😂

Ik had hem wel gewassen

Ja als je de schil er op laat krijg je stresskippensoep (zie man)  😇

Even gegoogled en overal staat dat de schil niet eetbaar is maar ik kan nergens vinden waaróm niet. Het zal wel niet giftig zijn hoor.

Knolselderij heeft niet echt een schil (zoals appels en peren) toch? Meer een buitenkant die vaak wat minder mooi is, net zoals bij wortels. 
Die buitenste laag kun je best eten, maar is vaak niet zo lekker. 

Herfstappeltaart schreef op 30-12-2022 om 19:53:

Even gegoogled en overal staat dat de schil niet eetbaar is maar ik kan nergens vinden waaróm niet. Het zal wel niet giftig zijn hoor.

Hij ziet er niet mooi uit en is wat hard. En de vraag is ook met wat die schil allemaal bespoten is door de kweker.

Maar platgekookt en gemixt in soep zie ik het probleem niet van dat hard en niet mooi. En je bijt waarschijnlijk ook in bespoten appels of andere groenten en fruit, zonder dat je 't meestal weet.

Marty1984 schreef op 30-12-2022 om 20:16:

[..]

Hij ziet er niet mooi uit en is wat hard. En de vraag is ook met wat die schil allemaal bespoten is door de kweker.

Maar platgekookt en gemixt in soep zie ik het probleem niet van dat hard en niet mooi. En je bijt waarschijnlijk ook in bespoten appels of andere groenten en fruit, zonder dat je 't meestal weet.

Het is een knol, dus de schil zat onder de grond en is niet bespoten lijkt me, alleen het loof.

Ik vind net als Herfstappeltaart alleen dat je de schil niet kunt eten, maar inderdaad nergens waarom je die dan niet kunt eten. Ik zou het zelf niet graag eten eerlijk gezegd.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

30-12-2022 om 21:55

Gewoon opeten en eens lachen met je man. 

mijn vader teelt al ruim 60 jaar o.a knolselderij. Die knollen werden soms geschild, soms niet. Mijn vader is 87, gezond, tuiniert (en heeft vast nog wel paar knollen voor ons in de aanbieding)

Ik vind knolselderij geen echte schil hebben, het is alleen maar een ingedroogde buitenkant. De structuur is niet anders.

Wortels hebben toch ook geen schil? Toch schillen de meeste mensen ze.

Nieuwe aardappeltjes in de schil zijn ook lekker.

Bestaan er überhaupt gewassen waarbij de binnenkant eetbaar is maar de schil giftig? Ik kan er geen bedenken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.