Eten
RavIvaR
21-12-2025 om 23:42
Nieuwe recepten koken of bakken
Vind je het leuk om af en toe een voor jou nieuw recept uit te proberen?
Vind je het leuk om hier te delen welk recept je gemaakt of uitgekozen hebt?
Uiteraard mogen zelf bedachte (varianten op) recepten ook.
Deel ook gerust wat er goed of minder goed was. Wellicht komen er nog fijne tips.
Alle input is welkom, van heel eenvoudig tot ingewikkeld en alles daar tussenin.
Zo kunnen we wellicht elkaar inspireren om af en toe wat nieuws te blijven proberen. 
RavIvaR
21-12-2025 om 23:56
Vorig weekend hebben wij geglaceerde pastinaak met kip in romige saus en gestoomde krieltjes in schil gemaakt. Waarbij we de bieslook vervangen hebben voor kurkuma.
Smaakte goed, al vonden we de chilivlokken op de pastinaak wat te pittig.
RavIvaR
22-12-2025 om 00:05
Vorig weekend ook het volgende recept van picnic gemaakt:
'Surinaams geïnspireerde bami met snijbonen en ei'. https://picnic.app/nl/go/6g9f15k
Deze zal zeker nog eens herhaald worden.
Due-scimmie
22-12-2025 om 08:27
Ik lees graag mee. Ik gebruik graag recepten van Picnic omdat dat zo makkelijk is met ingrediënten in winkelwagen plaatsen.
Due-scimmie
22-12-2025 om 08:28
RavIvaR schreef op 22-12-2025 om 00:05:
Vorig weekend ook het volgende recept van picnic gemaakt:
'Surinaams geïnspireerde bami met snijbonen en ei'. https://picnic.app/nl/go/6g9f15k
Deze zal zeker nog eens herhaald worden.
Klinkt goed. Denk dat ik deze vanavond maak.
RavIvaR
22-12-2025 om 13:53
Dat vind ik inderdaad ook fijn. Dat je producten meteen kunt toevoegen. Werkt vlot zonder zoeken. Ook fijn dat je de hoeveelheden niet zelf hoeft uit te rekenen aan de hand van het aantal personen.
Maar ik gebruik ook andere sites of soms een eigen kookboek.
Ben benieuwd wat je van het recept vind, leuk dat je deze meteen wil gaan maken.
Herfstappeltaart
22-12-2025 om 14:30
Ik ben op het moment voor het eerst allerlei lekkere dips, spreads en tapenades zelf aan het maken. Leuk om te doen.
Anna76
22-12-2025 om 14:58
https://easyrecipegang.com.au/potato-bake-with-gnocchi/
Van de week heb ik deze gemaakt, groot succes, komt zeker vaker op tafel. Ik had wel over omdat ik er nog een en ander bij had, dus de volgende dag stond het nog een keer op tafel.
Volgende keer doe ik er nog wat extra groenten door, salade erbij en het is een maaltijd, supermakkelijk.
oudmaarnognietkoud
22-12-2025 om 15:07
Ik vis overal en nergens recepten vandaan. En dan geef ik daar vaak een eigen zwaai aan.
Viscuisine van Iglo vind ik lekker maar ik ben geen fan van kant en klaar.
Daar heb ik mijn eigen variatie op gemaakt. Kabeljauw of koolvisfilet in een ovenschaal. Dan wok ik een uitje, knoflook, verse prei, blokjes paprika. Daar doe ik er een pakje gezeefde tomaten, wat Italiaanse keukenkruiden en peper erbij.
Dat giet ik over de vis en gaat het op 200graden in de oven, een minuut of 30.
Is gelijk voor 2 dagen dus de dag erop alleen even opwarmen.
Oh ik vergeet nog wat. Ik leg bovenop plakjes tomaat en dek dat af met geraspte kaas waar ik een beetje paneermeel doorheen doe.
Voor een knapperig korstje.
Herfstappeltaart
22-12-2025 om 15:08
oudmaarnognietkoud schreef op 22-12-2025 om 15:07:
Ik vis overal en nergens recepten vandaan. En dan geef ik daar vaak een eigen zwaai aan.
Viscuisine van Iglo vind ik lekker maar ik ben geen fan van kant en klaar.
Daar heb ik mijn eigen variatie op gemaakt. Kabeljauw of koolvisfilet in een ovenschaal. Dan wok ik een uitje, knoflook, verse prei, blokjes paprika. Daar doe ik er een pakje gezeefde tomaten, wat Italiaanse keukenkruiden en peper erbij.
Dat giet ik over de vis en gaat het op 200graden in de oven, een minuut of 30.
Is gelijk voor 2 dagen dus de dag erop alleen even opwarmen.
Heerlijk.
oudmaarnognietkoud
22-12-2025 om 15:44
Herfstappeltaart schreef op 22-12-2025 om 15:08:
[..]
Heerlijk.
Ik heb mijn post nog even aangepast, ik was iets vergeten.
RavIvaR
22-12-2025 om 16:48
Herfstappeltaart schreef op 22-12-2025 om 14:30:
Ik ben op het moment voor het eerst allerlei lekkere dips, spreads en tapenades zelf aan het maken. Leuk om te doen.
Dat klinkt ook lekker.
Heb je misschien ook recepten van dips die je gemaakt hebt? Lijkt me ook leuk om nog te gaan doen. Heb nu nog 2 kant en klare staan.
Herfstappeltaart
22-12-2025 om 18:19
RavIvaR schreef op 22-12-2025 om 16:48:
[..]
Dat klinkt ook lekker.
Heb je misschien ook recepten van dips die je gemaakt hebt? Lijkt me ook leuk om nog te gaan doen. Heb nu nog 2 kant en klare staan.
![]()
Wat wil je graag? Ik heb gemaakt: groene pesto, tomatentapenade, walnoottapenade en kruidenboter. Allemaal uit het borrelhapjeskookboek van Laura van Laura's bakery.
Haar site is ook een aanrader. Misschien vind je daar wat van je gading?