Eten Eten

Eten

Nieuwe recepten koken of bakken

Vind je het leuk om af en toe een voor jou nieuw recept uit te proberen? 
Vind je het leuk om hier te delen welk recept je gemaakt of uitgekozen hebt? 

Uiteraard mogen zelf bedachte (varianten op) recepten ook.

Deel ook gerust wat er goed of minder goed was. Wellicht komen er nog fijne tips.

Alle input is welkom, van heel eenvoudig tot ingewikkeld en alles daar tussenin.

Zo kunnen we wellicht elkaar inspireren om af en toe wat nieuws te blijven proberen.

RavIvaR

RavIvaR

21-12-2025 om 23:56 Topicstarter

Vorig weekend hebben wij geglaceerde pastinaak met kip in romige saus en gestoomde krieltjes in schil gemaakt. Waarbij we de bieslook vervangen hebben voor kurkuma.

Smaakte goed, al vonden we de chilivlokken op de pastinaak wat te pittig.

https://picnic.app/nl/go/90osd5x

RavIvaR

RavIvaR

22-12-2025 om 00:05 Topicstarter


Vorig weekend ook het volgende recept van picnic gemaakt:

 'Surinaams geïnspireerde bami met snijbonen en ei'.  https://picnic.app/nl/go/6g9f15k

Deze zal zeker nog eens herhaald worden.

Ik lees graag mee. Ik gebruik graag recepten van Picnic omdat dat zo makkelijk is met ingrediënten in winkelwagen plaatsen.

RavIvaR schreef op 22-12-2025 om 00:05:


Vorig weekend ook het volgende recept van picnic gemaakt:

'Surinaams geïnspireerde bami met snijbonen en ei'. https://picnic.app/nl/go/6g9f15k

Deze zal zeker nog eens herhaald worden.

Klinkt goed. Denk dat ik deze vanavond maak.

RavIvaR

RavIvaR

22-12-2025 om 13:53 Topicstarter

Dat vind ik inderdaad ook fijn. Dat je producten meteen kunt toevoegen. Werkt vlot zonder zoeken. Ook fijn dat je de hoeveelheden niet zelf hoeft uit te rekenen aan de hand van het aantal personen. 
Maar ik gebruik ook andere sites of soms een eigen kookboek. 

Ben benieuwd wat je van het recept vind, leuk dat je deze meteen wil gaan maken. 

Ik ben op het moment voor het eerst allerlei lekkere dips, spreads en tapenades zelf aan het maken. Leuk om te doen.

https://easyrecipegang.com.au/potato-bake-with-gnocchi/

Van de week heb ik deze gemaakt, groot succes, komt zeker vaker op tafel. Ik had wel over omdat ik er nog een en ander bij had, dus de volgende dag stond het nog een keer op tafel. 
Volgende keer doe ik er nog wat extra groenten door, salade erbij en het is een maaltijd, supermakkelijk.

Ik vis overal en nergens recepten vandaan. En dan geef ik daar vaak een eigen zwaai aan. 
Viscuisine van Iglo vind ik lekker maar ik ben geen fan van kant en klaar.
Daar heb ik mijn eigen variatie op gemaakt. Kabeljauw of koolvisfilet in een ovenschaal. Dan wok ik een uitje, knoflook, verse prei, blokjes paprika. Daar doe ik er een pakje gezeefde tomaten, wat Italiaanse keukenkruiden en peper erbij. 
Dat giet ik over de vis en gaat het op 200graden in de oven, een minuut of 30. 
Is gelijk voor 2 dagen dus de dag erop alleen even opwarmen. 

Oh ik vergeet nog wat. Ik leg bovenop plakjes tomaat en dek dat af met geraspte kaas waar ik een beetje paneermeel doorheen doe. 
Voor een knapperig korstje. 

oudmaarnognietkoud schreef op 22-12-2025 om 15:07:

Ik vis overal en nergens recepten vandaan. En dan geef ik daar vaak een eigen zwaai aan.
Viscuisine van Iglo vind ik lekker maar ik ben geen fan van kant en klaar.
Daar heb ik mijn eigen variatie op gemaakt. Kabeljauw of koolvisfilet in een ovenschaal. Dan wok ik een uitje, knoflook, verse prei, blokjes paprika. Daar doe ik er een pakje gezeefde tomaten, wat Italiaanse keukenkruiden en peper erbij.
Dat giet ik over de vis en gaat het op 200graden in de oven, een minuut of 30.
Is gelijk voor 2 dagen dus de dag erop alleen even opwarmen.

Heerlijk.

Herfstappeltaart schreef op 22-12-2025 om 15:08:

[..]

Heerlijk.

Ik heb mijn post nog even aangepast, ik was iets vergeten. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.