Eten Eten

Eten

Jouw TOP bakrecepten!

ik heb alles afgestruind maar dit topic niet gevonden
Ik ben op zoek naar jullie top recepten voor de allerlekkerste koekjes, cakejes, taartjes enz

ik zal zelf mijn top recept voor bosbessen muffins delen altijd een succes.  Maar wat moet ik nou nog meer maken?

absor

absor

23-05-2025 om 09:35 Topicstarter

deze zijn supermakkelijk en echt heerlijk
vooral de topping.  Maar ja uiteindelijk veel wat heerlijk is dat is vooral boter en suiker natuurlijk 

https://www.allrecipes.com/recipe/6865/to-die-for-blueberry-muffins/

Recept van Karin en ik heb er altijd dankbaar gebruik van gemaakt, met name rond kersttijd:
https://www.kokenmetkarin.nl/2016/02/09/adukibonencake/
Ik doe er wel walnoot olie in plaats van zonnebloemolie in, lekker luxe.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

23-05-2025 om 22:22

oh ik heb er meerdere Deze valt altijd erg goed met verjaardagen
https://krektfriez.wordpress.com/2012/09/16/citroenof-limoentaart/

Karamelpudding! Lijkt op crème brúlée, maar al die kleine bakjes vind ik teveel gedoe voor een grotere groep.

Je karamelliseert 100 gram suiker in een pan met dikke bodem en giet dat onderin een dichte (gietijzeren) bakvorm van 20 of 22 cm diameter.

Daarop giet je een mengsel van: 4 eieren, blikje gecondenseerde melk, en melk zoveel als er in het blikje past. Goed (staaf)mixen. Eventueel opleuken en mengen met: 
vanillemerg van een stokje
of limoenzest (en rum)
of 5-spice en sinaasappelrasp (en port)

Je bakt het au bain Marie in de oven tot het nog een beetje wiebelt, maar niet meer golft als je het aanraakt. 
In de koelkast laten staan tot gebruik, in mijn geval meestal de volgende dag. Omkeren op een diepe schaal vanwege alle karamel die vloeibaar is geworden en uitloopt. Yummm. 

Auwereel schreef op 23-05-2025 om 12:17:

Recept van Karin en ik heb er altijd dankbaar gebruik van gemaakt, met name rond kersttijd:
https://www.kokenmetkarin.nl/2016/02/09/adukibonencake/
Ik doe er wel walnoot olie in plaats van zonnebloemolie in, lekker luxe.

O die wil ik proberen! Makkelijk glutenvrij te maken. Bedankt voor de link.

Mijn oma's recept voor Indische cake.

Screenshot-20250525-124912-Gallery.jpg

Poezenmeisje schreef op 25-05-2025 om 12:51:

Mijn oma's recept voor Indische cake.

Screenshot-20250525-124912-Gallery.jpg

Geweldig! Mijn moeder heeft ook zo'n blaadje van oma. Ik heb de kookboeken van oma hier staan en daar zitten om van die mooie blaadjes in. 

Poezenmeisje schreef op 25-05-2025 om 12:51:

Mijn oma's recept voor Indische cake.

Screenshot-20250525-124912-Gallery.jpg

Heb je hier ook een uitgetypte versie van? 😅. Vind sommige stukjes wat lastig te lezen. 

https://migusto.migros.ch/de/rezepte/honig-tarte-mit-beeren

Hoop dat je duits kunt, maar dit is in de zomer wel een heerlijk recept.

absor

absor

16-10-2025 om 23:29 Topicstarter

heb echt een superrecept gevonden voor appelflappen.  Met die ahornsiroop en piment erbij.  Echt heerlijk!!

https://www.francescakookt.nl/appelflappen-met-romige-appel-rozijnenvulling/

https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/carrot-cake/

De lekkerste die ik ooit geproefd heb! Ik gooi er altijd meer kruiden doorheen,  hou van een beetje pit.

ik heb er een paar maar ontdek net dat smulweb kennelijk is overgenomen door Jumbo dus de links werken niet meer ☹️

Deze doet het nog wel 😋
https://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/pudding/nigella-lawson-chocoladepudding

https://rutgerbakt.nl/gebak-recepten/blondies-met-witte-chocolade/ Hier had ik laatst heel veel zin in (en man ook). Ik heb al verschillende varianten van deze blondies gebakken. De favoriet van man is met witte chocoladestukjes en framboos, mijn favoriet is met witte chocoladestukjes en (vooraf geroosterde en grof gehakte) hazelnoot. Die met framboos wordt bij mij wat kleffer, omdat ik diepvriesframbozen gebruik, maar dat vinden wij niet storend. Je kan dat deels voorkomen door de frambozen direct uit de diepvries te gebruiken, niet ontdooien dus. Of evt een beetje bloem erdoor mengen 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.