Eten Eten

Eten

Hoe kruid jij (vega)gehakt?

Hoe kruid jij (vega)gehakt?
Ik krijg ongekruid gehakt zelf eigenlijk nooit goed op smaak. Morgen wil ik worstenbroodjes maken, maar daarbij vind ik zelf het vaak flauw. 

(We maken 2 soorten worstenbroodjes morgen: zowel met vegetarisch als vleesgehakt)


Ik maak de vega gewoon met gehaktkruiden zoals hier:  https://urbanjungleclassics.nl/portfolio/vegetarische-worstenbroodjes-maken/ en soms een scheutje ketjap erdoor om het een beetje smeuïg te maken. 

Met cayennepeper 

uitje, mosterd, paprikapoeder, peper en zout, ketjap, maggi; iedere keer anders eigenlijk

ja heel verschillend idd. Knoflookpeper en zout, paprikapoeder, eitje, paneermeel is simpele versie
ketjap, gembersiroop, gebakken uitjes, knoflook en beetje sambal is een oosterse versie.

Echt heel simpel. (Vega)gehakt, zout, versgemalen peper, beschuit/paneermeel. That’s it en altijd lekker

ik vind gehakt ook snel te flauw, daarom maak ik meestal een testballetje. In de airfryer zo klaar en weinig moeite. 
Mijn kruiden zijn afhankelijk van de rest, maar komijn, goed peper, wat verse peterselie en ui horen voor mij wel tot de basis. 
Vaak gewoon 1,5-2x zoveel erin doen als het recept zegt.

Stegeman gehaktkruiden? Daarmee maak je prima gehaktballen.

Ik zou iets doen van nootmuskaat, chili, peper, zout, uienpoeder, kruidnagel, foelie, korianderpoeder. Ik zal wel iets vergeten. Knoflook.

Meestal kruid ik met sjalotje, peper, zout, komijn en koreander poeder en flinke scheut ketjap. Ik gaar altijd een klein beetje gehakt in de magnetron om te bepalen of de smaak goed is.

Wij vinden het altijd lekker met Mexicaanse kruiden, soms koop ik een kant en klare mix of ik meng zelf paprikapoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder, uipoeder, koreander, komijn, oregano, kurkuma en zout. Dat komt aardig overeen.

Anne1234! schreef op 17-10-2023 om 19:44:

Wij vinden het altijd lekker met Mexicaanse kruiden, soms koop ik een kant en klare mix of ik meng zelf paprikapoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder, uipoeder, koreander, komijn, oregano, kurkuma en zout. Dat komt aardig overeen.

Hier ook fan van Mexicaanse kruidenmix.

Maar soms ook een mengsel van willekeurige kruiden uit de kast zoals knoflook, peper, zout, chilli. Ketjap is ook lekker door het gehakt maar ik weet niet of het past bij een worstenbroodje. 

Het vegagehakt is meestal al rul dus als je dat voor een worstenbroodje gaat gebruiken zou ik er wat groentenbouillion door mengen met wat paneermeel zodat je er worstjes van kan maken. Voor een worstenbroodje zou ik er koriander, nootmuskaat, gember en wat peper toevoegen (droog). 

Due-scimmie

Due-scimmie

17-10-2023 om 21:02 Topicstarter

SuzyQFive schreef op 17-10-2023 om 20:53:

Het vegagehakt is meestal al rul dus als je dat voor een worstenbroodje gaat gebruiken zou ik er wat groentenbouillion door mengen met wat paneermeel zodat je er worstjes van kan maken. Voor een worstenbroodje zou ik er koriander, nootmuskaat, gember en wat peper toevoegen (droog).

Je hebt ook vegagehakt dat lijkt op ongebraden rundergehakt. Die ga ik gebruiken. 

Due-scimmie schreef op 17-10-2023 om 21:02:

[..]

Je hebt ook vegagehakt dat lijkt op ongebraden rundergehakt. Die ga ik gebruiken.

Ook je bladerdeeg op smaak brengen. Afhankelijk van de smaak van de rest. Maar beetje zout/paprika/knoflook/ui gaat helpen. 

Due-scimmie

Due-scimmie

17-10-2023 om 21:34 Topicstarter

Doemijdieglazenbol schreef op 17-10-2023 om 21:10:

[..]

Ook je bladerdeeg op smaak brengen. Afhankelijk van de smaak van de rest. Maar beetje zout/paprika/knoflook/ui gaat helpen.

Ik maak ze met brooddeeg. Maar die moet inderdaad ook niet flauw zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.