Eten Eten

Eten

Help mijn stoofvlees wordt niet gaar

Sinds drie uur ongeveer heb ik stoofvlees op staan. Ik heb een keer een ander recept geprobeerd dan normaal omdat ik geen wijn of bier wilde toevoegen, in plaats daarvan heb ik wat azijn toegevoegd. En waar ik normaal gesproken riblappen gebruik heb ik nu vlees dat runderstooflappen heet gebruikt, aangezien de riblappen uitverkocht waren. Maar het vlees zit nog steeds aan elkaar, voelt taai en valt niet uiteen. Valt dit nog te redden?


Bedoel je dat het al drie uur op staat, of staat het op vanaf 15.00? In beide gevallen zou ik zeggen heb geduld. (Als je tenminste het vlees aangebraad hebt op kamertemperatuur, direct vanuit de koelkast in de pan is volgens mij nu niet meer te redden).

Madamecannibale

Madamecannibale

05-11-2022 om 16:39 Topicstarter

Daglichtlamp schreef op 05-11-2022 om 16:37:

Bedoel je dat het al drie uur op staat, of staat het op vanaf 15.00? In beide gevallen zou ik zeggen heb geduld. (Als je tenminste het vlees aangebraad hebt op kamertemperatuur, direct vanuit de koelkast in de pan is volgens mij nu niet meer te redden).

Het staat nu drie uur op. Direct vanuit de koelkast in de pan inderdaad…

Zit er wel voldoende vocht bij?

Als het te hard stooft, wordt het ook niet zacht. Raar maar waar. Ik zet mijn stoofvlees een uur of vier op 90-100 graden in de oven, een blubje per halve minuut ongeveer. Dan lukt het het best.

Met jouw nickname gelooft natuurlijk niemand "runderstoofvlees".

toch nog iets azijn bijvoegen en nog ietsje geduld hebben. 

Madamecannibale

Madamecannibale

05-11-2022 om 17:08 Topicstarter

Pixel schreef op 05-11-2022 om 16:57:

Met jouw nickname gelooft natuurlijk niemand "runderstoofvlees".

Betrapt.


Ik laat het nog maar even staan. Het staat niet te hoog, op stand 1 (van 10) van de inductieplaat en er zit zeker genoeg vocht in. Ik heb er nog een scheutje azijn in gedaan.

Maar op stand 1 pruttelt het toch niet? Lijkt mij veels te laag.

standje 1? Volgens mij ook wel laag. Ik laat suddervlees minimaal 4 uur aanstaan, meestal langer. Overigens is direct vanuit de koelkast de pan in ook niet echt goed voor vlees. 

Riblappen en runderstooflappen zit wel een verschil tussen. Riblappen worden malser dan stooflappen.

om het rustig te laten pruttelen heb ik wel standje 3 nodig bij mijn inductieplaat. Maar goed stoven gaat toch het best op ern petroleumstel.

Ik had laatst hetzelfde, maar mijn stoofvlees was veel dikker gesneden dan normaal. We hebben het de volgende dag pas kunnen eten, en ik heb extra mosterd toegevoegd. Dat werkt ook als malsmaker.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

05-11-2022 om 17:40

Madamecannibale schreef op 05-11-2022 om 16:39:

[..]

Het staat nu drie uur op. Direct vanuit de koelkast in de pan inderdaad…

Dat is dan je tip voor de volgende keer: vlees altijd op kamertemperatuur laten komen alvorens je het bakt/stooft. 

Madamecannibale

Madamecannibale

05-11-2022 om 17:41 Topicstarter

Loezzie schreef op 05-11-2022 om 17:24:

standje 1? Volgens mij ook wel laag. Ik laat suddervlees minimaal 4 uur aanstaan, meestal langer. Overigens is direct vanuit de koelkast de pan in ook niet echt goed voor vlees.

Nee het suddert wel heel zacht, ik zie wel wat belletjes omhoog komen. Het lijkt nu overigens wel iets malser te worden.

Madamecannibale

Madamecannibale

05-11-2022 om 17:42 Topicstarter

Tuinplant schreef op 05-11-2022 om 17:28:

Riblappen en runderstooflappen zit wel een verschil tussen. Riblappen worden malser dan stooflappen.

Ja, ik vond het vlees er ook heel anders uit zien. En het waren erg dikke lappen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.