Eten Eten

Eten

FaintOctopus42

FaintOctopus42

13-11-2021 om 23:35

Bouef Bourguignon

Morgen wil ik voor het eerst bouef bourguignon maken.
Heeft iemand een succesrecept?
Do’s en dont’s
Tips en tops?

Online staan heel veel recepten, mijn Google is niet stuk maar alle recepten zijn net een beetje anders, vandaar dat ik naar jullie ervaringen vraag.
Ik zie ook dat er spek in moet. Kan dat ook Zeeuws spek zijn? (Dat heb ik nog in de vriezer) of moet het echt ontbijtspek zijn?
Verder drink ik nooit rode wijn, dus geen verstand van. Welke moet erin?
Zoveel vragen…

Ik doe er ontbijtspek in. En volle rode wijn. Gewoon simpele huiswijn, vaak haal ik zo'n klein flesje (Ik ben ook geen wijndrinker)
Ik gebruik oa dit recept: https://www.trouw.nl/nieuws/boeuf-bourguignon~ba1fc865/ (maar dan uit het kookboek) Bouquet garni vervang ik door wat gedroogde kruiden. 

Ik marineer gewoon in cabernet sauvignon of in trappist

ik maak altijd deze:

 https://www.smulweb.nl/recepten/1354243/Boeuf-bourguignon..

Ik drink zelf geen wijn en haal altijd een 0,25 liter stevige rode wijn bij de AH. 

Ik zou geen Zeeuws spek gebruiken vanwege de kruiden die gebruikt zijn 

Misschien heb je het al in de pan, maar toch...

Ik doe altijd
Vlees aanbraden, uien braden
Dan half warm water / half rode wijn (kan vrijwel alles) erbij tot vlees onder staat.
Bouillon blokje
Specerijen als kruidnagel/ laurierbladeren / jeneverbessen
Kruiden ( oregano / ...)
Wat groenten (wortel, chalotjes, wat je hebt)

Dan lang stoven. Desnoods nog een bouillonblokje , binden en klaar.

Goed vlees scheelt veel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.