Eten Eten

Eten

Bijzondere buitenlandse gerechten


ik heb in Noorwegen een keer rendier gegeten.
Was best lekker, smaakte een beetje naar biefstuk 

MMcGonagall

MMcGonagall

04-06-2025 om 21:10 Topicstarter

Ik bedacht ook nog, vorig jaar in Namibië stond overal game meat op de kaart, oryx, antilope en zebra. Dat was ik helemaal vergeten omdat het gewoon een aantrekkelijk lapje vlees was, erg lekker ook.

Wat een vreselijke gerechten zie ik hier voorbijkomen brrrrrr!

Respect voor degenen die het aandurven te proberen 

ik heb in Australië wel eens worst van kangoeroe gegeten. Kanger bangers noemden ze die. Ik vond het niet vies maar ook niet speciaal lekker. 

nlies schreef op 04-06-2025 om 11:05:

[..]

Die eieren die jij noemt, nooit van gehoord. Wel van 1000jarige eieren, die trouwens echt geen 1000 jaar oud zijn.

Keer gezien bij Reizen Waes als ik me niet vergis. Eieren gekookt in plas van kleine jongetjes. Het klonk niet heel aantrekkelijk.

Ik eet in het buitenland eigenlijk nooit echt rare dingen. Maar hier in Nederland bij restaurants wel kangoeroe en krokodil op inderdaad. Niet heel speciaal allemaal. 

Mijn man was eens van plan om in de vakantie in Egypte kameel te eten maar veel mensen die hij gesproken had zeiden allemaal dat het niet lekker is, ook Egyptenaren zelf. Het schijnt heel erg droog vlees te zijn wat ik ook eigenlijk niet gek vind. Toen heeft hij het toch maar niet gedaan. Hij heeft daar wel eens als lunch falafel besteld. Wij wisten niet wat het was en de ober kon het niet uit leggen met zijn beperkte Engels. Hij vond het heel erg vies en hij wilde dat ik ook proefde en ik kreeg het ook bijna niet doorgeslikt. Later kwamen we er achter dat het kikkererwten zijn.

Zelf ben ik niet van het rare eten uitproberen. Mijn maag draait al om als ik sommige reacties hier lees. Wat "normaal" is wil ik nog wel proberen. Op vakantie werden wij eens uitgenodigd bij een Griekse familie die een feest gaven. Er kwamen echt heel veel gerechten op tafel en zo ook kreeft. Ik ben absoluut geen liefhebber van vis maar ik zeg nooit dat ik iets niet lus als ik het niet geproefd heb. Ik ging bijna over mijn nek! Mijn man vond het wel erg lekker. 

Dolfje schreef op 04-06-2025 om 06:42:

Ik eet gewoon helemaal niks van zulke dingen.

Ik ook niet 
Wil het niet eens proberen .

ik heb in een aantal Afrikaanse landen gewoond, dus dan krijg je nog wel eens wat geks. Veel 'unidentifiable bush meat', hagedis, iets wat ze agouti noemden (was gewoon rat, maar agouti klinkt beter). Waar ik woonde eten ze ook vaak vleermuis maar er werd gezegd dat dat ebola veroorzaakt dus dat heb ik overgeslagen. En ik kreeg een keer een gedroogde baviaan. Dat stonk zo hard, dat was echt vreselijk. Er was een lokale stagiair mee en die zat op de terugweg achterin zijn vrienden te appen; kom vanavond langs, dan eten we baviaan 😉

wild-flower schreef op 05-06-2025 om 08:33:

[..]

Ik ook niet
Wil het niet eens proberen .

Ik ook niet.

Sommige dingen hier vind ik niet bijzonder.
Kangoeroesteak was een jaar of 10 geleden in NL populair en is in de Markthal in Rotterdam nog steeds te koop.
Antilope is hert. Hert kun je in het wildseizoen overal eten.  Falafel kun je op iedere Nederlandse markt eten.

De vreemdste gerechten die ik ooit at waren boomrat (weet de Spaanse naam niet meer) in Cuba en alligator (in kleine stukjes) in Florida.  Niet vies maar ook geen delicatesse.
Inktvis met de zuignapjes er nog op vond ik daarentegen wel vies, maar ik probeer alles.  Joost mag weten wat ik me in Afrika en Cuba nog meer is geserveerd 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.