Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Maatregelen veel te soft

Ik ben ervoor dat een gehele samenleving in lockdown gaat tot het virus weg is. De hele aanpak in Nederland is veel te soft. Zo blijven we bezig. Wat vinden jullie van de nieuwe maatregelen?


Betaal jij het? 

Prima. Natte Horeca blijkt nu voor veel besmettingen te zorgen. De versoepelingen waren te snel en te veel. 

Sophia_!

Sophia_!

09-07-2021 om 19:19

Het virus gaat nooit meer weg, dus voor eeuwig in lockdown? 

Ik denk dat dit een juiste keuze is.. daar waar de meeste besmettingen plaatsvinden wordt nu ingegrepen. Uiteraard heel vervelend voor de sector maar wat hebben we anders voor optie? Persoonlijk denk ik dat de versoepeling iets te ruim was en dan is dit erg jammer, het voelt als een stap terug terwijl we de laatste versoepelingen ook in 2 stappen hadden kunnen doen.

Ik ben niet voor een nieuwe lockdown. Wel voor stenge naleving van de huidige maatregelen. Dus echt overal 1,5 meter afstand houden, nog steeds en in alle gevallen en graag overal de ontsmettingsflessen- en apparaten laten staan en ik heb ook niets tegen mondkapjes totdat covid echt helemaal onder controle is.

Ik deed vooral mee vanwege de overbelaste IC, maar daar is nu geen probleem meer. De redenen die nu worden genoemd vind ik niet overtuigend. 

Naar feestjes/ verjaardagen blijf ik dus gaan en de rest ook, terrasjes, restaurants ed. Ik vind het niet meer nodig erg voorzichtig te zijn, ik ben al volledig gevaccineerd, dus voel me veilig. Naar het buitenland ga ik voorlopig toch niet. 

Lockdown is wel een beetje te veel. Deze maatregelen zijn prima.

GrippingKouprey73

GrippingKouprey73

09-07-2021 om 20:01

Ik zag het al aankomen. De vele versoepelingen waren gewoon te vroeg. Zeker ten opzichte van de rest van de wereld. Ik ben wel blij dat ik zelf mag kiezen of ik, al dan niet, een mondkapje draag. Ik ben inmiddels wel gevaccineerd.

Vind je dit nou alleen omdat je zelf goed ziek bent geweest, of daarvoor ook al?

Ik denk dat het virus niet meer weggaat en lockdown dus geen zin (meer) heeft.

Aviendha schreef op 09-07-2021 om 20:09:

Vind je dit nou alleen omdat je zelf goed ziek bent geweest, of daarvoor ook al?

Ik denk dat het virus niet meer weggaat en lockdown dus geen zin (meer) heeft.

Daarvoor vond Pejeka Corona een griepje.

Maarregelen waren opeens veel te los. Onrealistisch verschil met de situatie zoals het eerst was. Voelt nu als achteruitgang voor degenen die het wachten meer dan zat waren. Terwijl ik dit een realistischere (re)actie vindt. Maatregelen die nu genomen/teruggedraaid worden.
veel mensen nemen weinig verantwoordelijkheid als ze er klaar mee zijn en de vrijheid is opeens dáár. Sommigen leven weer alsof er geen corona is geweest. Per definitie komt er verzet tegen terugdraaien maatregelen terwijl het niet zo hard was gegaan als het gefaseerd zou gebeuren.....én de reactie van de mensen niet én de besmettingsaantallen niet.

En besmettingsaantallen wil niet zeggen dat het nu zieken zijn. Maar het zijn evengoed mensen die elkaar onderling besmetten. Ook gevaccineerden onderling. Dit houdt in dat zwakkeren en (nog?)niet-gevaccineerden (die óók behoorlijk ziek kùnnen worden ) komende  tijd door het ziekenhuis opgenomen zullen gaan worden. Ik ben benieuwd hoe hard die cijfers gaan stijgen.....

Goed dat ze een paar versoepelingen hebben teruggedraaid. 

Ik was al verbaasd dat er zoveel versoepelingen waren. 

Terug in lock down zou echt te veel van het goede worden maar de meest risicovolle dingen kunnen ze beter nog even uitstellen tot bijna iedereen volledig is gevaccineerd. 

Ik ben al zo blij dat we weer zonder reservering naar een winkel mogen, dat we op een terras kunnen zitten, naar de kapper of de sportschool kunnen en dat je weer een klein groepje mensen op visite mag. Dat wil ik liever niet verspelen.

Pejeka

Pejeka

09-07-2021 om 20:21 Topicstarter

Interessant hoe mensen hier verschillend over denken. Ik ben zelf inderdaad heel ziek geweest van COVID-19. Ik had de invloed van het griepje zoals ik het eerst noemde compleet onderschat. Mijn ogen zijn nu geopend. 

Pejeka schreef op 09-07-2021 om 20:21:

Interessant hoe mensen hier verschillend over denken. Ik ben zelf inderdaad heel ziek geweest van COVID-19. Ik had de invloed van het griepje zoals ik het eerst noemde compleet onderschat. Mijn ogen zijn nu geopend.

Als jij dezelfde Pejeka bent als op Viva val jij ook niet meer onder de jongeren. Het zijn nu juist de jongeren die besmet worden en die worden er in de meeste gevallen niet erg ziek van en natuurlijk zijn er uitzonderingen. De maatregelen waren er om juist de ouderen en zieke mensen te beschermen, die hebben nu minstens al hun eerste prik gehad en veel ook al hun tweede. Ze hebben er in ieder geval al de kans voor gehad. Ik ben 56 en ben al 2 keer geprikt met Phizer. Ik heb er dus echt geen zin in om me te laten beperken omdat er mensen zijn die het verrekken om zich in te laten enten. Als cafe's weer om 12 uur moeten sluiten dan baal ik daar van. Zeker jongere mensen zullen daar van balen. Je mocht even proeven van vrijheid en nu wordt het je weer afgenomen. 

De schrijfstijl is heel anders dan van Pejeka op Viva.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.