Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Wimpers verven effectief?

Ik twijfel erover of ik mijn wimpers wil laten verven. Ik heb heel blonde wimpers, waardoor het zonder mascara lijkt alsof ik geen wimpers heb. Maar ik heb ooit eerder mijn wimpers laten verven en dat was geen succes, het hield misschien 3 dagen ofzo. Na een week ben ik weer mascara gaan gebruiken. Ik weet alleen niet of het toen "gewoon" slecht is gedaan, of dat dit normaal is bij wimpers verven. Heeft iemand hier ervaring?


Zijn stugge haren; moeilijk om verf in te laten doordringen. Ik weet ook niet hoe snel ze vervangen worden. Ik dacht snel, na een maand of zo, dus het effect van de verfbeurt kan niet lang duren.

afrodite05

afrodite05

29-12-2023 om 21:09 Topicstarter

rionyriony schreef op 29-12-2023 om 21:01:

https://www.kruidvat.nl/blog/beauty/wimpers-verven-zo-krijg-je-mooie-wimpers/

Why not.

Ik zou het wel bij een salon laten doen, ik ben veel te bang dat ik verf in m'n ogen krijg bij zelf doen. Ben ik onhandig genoeg voor, helaas...

Ik heb m’n wimpers een paar keer laten verven. Dat bleef ongeveer een maand zichtbaar. De eerste keer werden ze bruin geverfd, omdat ik lichte wimpers heb. Maar daar zag je weinig van, dus daarna heb ik ze zwart laten verven.
Zelf verven lijkt me lastig.

de verf blijft normaliter zolang zitten als dat jouw wimpers erover doen om te vernieuwen. 
Na een paar dagen al geen resultaat meer zichtbaar zou niet moeten. Het zou kunnen dat de verf niet lang genoeg is blijven zitten, dat de peroxide niet meer werkte of vergeten is of dat jouw wimpers zo weinig pigment hebben dat ze voorgepigmenteert moeten worden. 
Ik zou het weer een kans geven en voorafgaand aan je behandeling bespreken dat je vorige keer erg tegenviel zodat de schoonheidsspecialiste in kwestie daar rekening mee kan houden. 

Dochter heeft ook bijna onzichtbare wenkbrauwen en laat die nu lichtbruin/blond verven. Meestal zie je dit een week of 5. De eerste dagen is het best donker, zeker omdat we haar kennen ‘zonder’ wenkbrauwen was t even wennen.

Als het goed gedaan wordt, blijft het wel even zitten. Maar dan heb je ook echt alleen je eigen wimpers maar dan donkerder. Met mascara krijg je ook meer volume en lengte. Voor mij is verven alleen niet genoeg.

Door de schoonheidsspecialiste laten doen, 2 ontstoken ogen en flink last van gehad. Ontsteking duurde ongeveer 'n week en meteen mascara gaan gebruiken omdat het resultaat minimaal was. Wenkbrauwen vind ik wel mooier als ik ze verf, maar ook dan de eerste 3 dagen rode plekjes in mijn wenkbrauwen, dus ben terug naar het potlood

afrodite05

afrodite05

30-12-2023 om 08:39 Topicstarter

Mijn wenkbrauwen zijn donker genoeg, dus die hoeven gelukkig niet. Het zou best kunnen dat ik de vorige keer voor bruin heb gekozen, maar met mascara kies ik ook altijd zwart, dus dan ga ik daar dit keer maar voor. Goede tip om aan te geven dat het de vorige keer zo kort bleef zitten. Dat ik er geen volume mee krijg, weet ik idd, het gaat mij alleen om de kleur. Ik heb van mezelf al veel wimperhaartjes dus extra volume is niet per se nodig, anders kan ik voor die ene keer wel mascara eroverheen doen. Die oogontsteking vind ik wel spannend na wat jij schrijft, Yumi, maar van de vorige keer kan ik me daar niets over herinneren, dus hopelijk gebeurt dat bij mij niet.

Thnx voor alle reacties en het meedenken, ik heb een afspraak ingepland. Kan helaas wel pas over een maand terecht, dus kan niet snel verslag doen 

Ik heb twee keer mijn wimpers laten verven. Het deed zeer en dat heb ik er niet voor over. Het bleef wel ongeveer een maand zitten. 

Yumi schreef op 29-12-2023 om 23:49:

Door de schoonheidsspecialiste laten doen, 2 ontstoken ogen en flink last van gehad. Ontsteking duurde ongeveer 'n week en meteen mascara gaan gebruiken omdat het resultaat minimaal was. Wenkbrauwen vind ik wel mooier als ik ze verf, maar ook dan de eerste 3 dagen rode plekjes in mijn wenkbrauwen, dus ben terug naar het potlood

Klinkt eerder als een allergische reactie, zeker omdat je beschrijft dat je wenkbrauwen ook een reactie geven na het verven. 

Afrodite, als je de vorige keer geen last kreeg zal het nu ook wel goed gaan

ik verf regelmatig mijn wimpers maar gebeuik daarnaast ook eigenlijk altijd mascara. Het is voor mij meer als ik een dag geen heb in make-up dat ik er dan niet zo moe uit zie.
Bij mij  blijft de verf ca een maand zitten.

Is een lashlift misschien wat voor jou? Dat heb ik nu 1x gedaan en ben er heel enthousiast over.
Icm met verven hoef ik nu eigenlijk geen mascara meer te gebruiken want het lijkt altijd alsof je make up op hebt .
Je krijgt er een mooie open blik van.
Maar het is wel eencstuk duurder dan alleen verven.

Ik doe elke 8-10 weken lashlift inclusief verven van wimpers en bij mij blijft het zeker 6-8 weken zichtbaar. Ik ben er heel tevreden over maar ik laat het wel bij een salon doen! Ik heb hele gevoelige ogen maar nog nooit last gehad

ik heb hele lichte wimpers, maar die blijven vaak wel 2 dagen donker door mascararesten (ondanks goed eraf halen). Eén keer laten verven, geen resultaat. Ik verfde altijd met die van de kruidvat, maar bleef niet zitten. Gebruik nu refectocil en die is echt goed! Met vakanties nooit mascara op. Zo relaxt, ook met zwemmen..

Donkere wimpers. Ook nu infralash laten zetten boven en onder, die kleuren erg goed mee, waardoor je de lijnen een stuk beter ziet. Hier verft vriend ze of ik doe het zelf. Ik laat ze extra lang intrekken en ik doe het als die niet pakt nog een keer. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.