Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Wenkbrauwen epileren of verven?

Ik heb dit nog nooit gedaan (of laten doen).
Mijn wenkbrauwen zien er wel goed zoals ze zijn
Ben ik een van de weinigen?
Wie heeft ook niks aan wenkbrauwen (laten) doen?


Ik! Ik raak ze niet aan. Heel af en toe haal ik wat haartjes weg die een unibrow willen gaan vormen, maar verder laat ik ze met rust. De vorm en kleur is prima zo!

Vroeger, tot een jaar of veertig, epileerde ik ijverig. Daarna had ik een bril nodig en dan is epileren niet erg makkelijk meer.

Ik laat ze maandelijks verven bij de schoonheidsspecialiste. Zij harst en epileert ze ook. Ze zijn namelijk in de loop der jaren een stuk lichter geworden dan mijn haarkleur (haren verf ik).

Ik. Nooit laten doen, model is prima, kleur net als mn haar,blond .  Alleen Nu wordt ik witgrijs en krijg ik op allebei een dikke witte haar. Die trek ik dr wel uit hoor. 

tja iedereen heeft een andere standaard van wat er goed uitziet. De een is sneller tevrede dan de ander. Ik epileer en teken ze bij.  Net zoals ik altijd een dun potloodlijntje en mascara opdoe als ik de dag begin. Ik geloof dat schoonheid ook werk kost en dat mooi geboren worden prima kan maar mooi blijven is een vak naarmate de tijd vorderd.

Op een enkele verdwaalde haar na, hoef ik niet te epileren gelukkig. En verven al zeker niet: ik heb zwart haar en zwarte wenkbrauwen.

Moederkareltje schreef op 10-01-2024 om 21:51:

tja iedereen heeft een andere standaard van wat er goed uitziet. De een is sneller tevrede dan de ander. Ik epileer en teken ze bij. Net zoals ik altijd een dun potloodlijntje en mascara opdoe als ik de dag begin. Ik geloof dat schoonheid ook werk kost en dat mooi geboren worden prima kan maar mooi blijven is een vak naarmate de tijd vorderd.

Dat laatste klopt, het blijft niet vanzelf mooi zoals toen je jong was 😁 Er moet wel werk aan gebeuren tegenwoordig. 

Ja ik doe bijna altijd wel potloodje en mascara op. Omdat ik wit van haar wordt is dat net wat sprekender nu.

Ik zou niet weten waarom ik mijn wenkbrauwen zou moeten verven of epileren. Ze zijn prima zoals ze zijn.

Ik heb ze heel lang heel dun ge-epileerd en dat is nooit meer helemaal terug gegroeid. Begonnen in de 90's en we zijn nu 25 jaar verder zo'n beetje. 

Ik ken eigenlijk geen mensen die hun wenkbrauwen laten doen dus zo bijzonder is het ook weer niet. Maar ik zie wel eens schoonheidssalons via Facebook en het is onder sommige mensen wel een dingetje. 

Ik laat mijn wenkbrauwen bij de schoonheidsspecialiste bijwerken.. hoe ouder je wordt hoe meer verdwaalde haartjes je krijgt op plaatsen waar je ze niet wilt. Ook laat ik ze bij haar kleuren.. ook in mijn wenkbrauw zie ik anders een verdwaalde grijze haar.. tja.. het is de leeftijd he ( ben 48) en ik ben echt behoorlijk grijs ( onder de verf dan).  

Vroeger epileerde ik mijn wenkbouwen wel maar ook bij mij is dat niet meer helemaal terug gegroeid gelukkig. Wel makkelijk, ze zijn prima zo en ik hoef er niks meer aan te doen. Ik hou niet van die onnatuurlijke dikke donker gekleurde wenkbrauwen die je tegenwoordig vaak ziet.

Ligt er natuurlijk aan waar die haren groeien. Beginnen ze redelijk ver boven je oogleden dan is er niet veel te doen.

Ik voorkom alleen maar de unibrow. Maar dat was altijd maar een verdwaalde haar. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.