Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Welke neutrale dag/nachtcrème

Ben op zoek naar een neutrale dag- en nachtcrème. Vrij van parfums, parabenen en andere ingrediënten die mogelijk huidirritatie kunnen veroorzaken. I.v.m. ontstane rosacea wil ik eens wat anders proberen. Ik heb een droge tot normale huid.

Ik kwam Gladskin daily care tegen, het is mij niet helemaal duidelijk of die zowel als dag- en nachtcrème is te gebruiken. Iemand ervaring met deze crème? Evt. in combinatie met rosacea?

Of andere aanraders? 😊


Ik heb zelf wel goede ervaring met Clinique, deze vind ik fijn: https://www.douglas.nl/nl/p/5003122005?variant=684988

Tegen rosacea schijnt niacinamide ook te helpen, dat verkopen ze vaak als een serum voor onder je dagcreme. De Etos heeft wel een prima variant: https://www.etos.nl/producten/etos-niacinamide-10%25%E2%80%8B%C2%A0serum-30-ml-120638341.html

Ben je al bij de huisarts geweest? https://www.thuisarts.nl/rosacea/ik-heb-rosacea Je kunt azalainezuur kopen van The Ordinary, online bij diverse aanbieders. 

ik gebruik sinds een paar jaar de producten van Mad Hippie: natuurlijk, vrij van parabenen, dierproefvrij, biologisch en vegan. Ik had nooit een hele moeilijke huid en verdroeg altijd wel de meeste merken. Maar sinds ik dit merk gebruik voelt mijn huid echt heel fijn en rustig aan. 
Ik heb de serums, dag- en nachtcrème, oogcrème, gezichtsolie, reinigingsolie, een soort scrub masker, hydrating mist. Volgens mij is dat ook wel zo'n beetje alles wat er bestaat...
Alles smeert erg fijn en is vrij zuinig in gebruik. Alleen de dagcrème vind ik redelijk snel opgaan, die zit in een pompje waardoor je al snel net iets teveel gebruikt na het serum.

Of het ook tegen rosacea helpt weet ik niet, dat zou je kunnen navragen bij een webshop misschien!

ik ben overgestapt op de sensitive lijn van Kruidvat en die doet prima zijn werk zonder een gat in mijn portemonnee te slaan. Voor de probleem stukjes gebruik ik Bepanthen eczeem crème.

Vanwege een parfumallergie gebruik ik Dermolin sensitive. Of het tegen rosacea helpt weet ik niet. Bij eczeem in mijn gezicht (soms in de winter) heb ik eucerin, maar die is voor mij te vet voor dagelijks gebruik. Ik ben naar de apotheek geweest voor advies, ze konden goed helpen.

Ik gebruik weleda produkten,en naast dat het betaalbaar is,ben ik ook zeer tevreden,

Clinique Moisture surge 100H! Heerlijk! ook de oogcreme heb ik ervan.

Clinique Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator ✔️ online kopen | DOUGLAS

Cetaphil en Cerave

Ysenda schreef op 06-02-2024 om 06:42:

ik ben overgestapt op de sensitive lijn van Kruidvat en die doet prima zijn werk zonder een gat in mijn portemonnee te slaan. Voor de probleem stukjes gebruik ik Bepanthen eczeem crème.

Die bevalt mij ook goed.

Ik gebruik pigmentcreme van Biodermal met spf ivm snel krijgen van pigmentvlekken. Voordeel is dat die niet zo de huid dichtsmeert. Ik gebruik ook wel eens die van kruidvat, die is ook prima. 

Er zal niet veel verschil zijn tussen dag- en nachtcrème. Over dagcrème moet je make-up aan kunnen brengen; bij nachtcrème is dat niet nodig dus kunnen ze het vettiger en glimmender maken en kan je er ook meer van gebruiken. Het voedende is dus dat vettige.

Ik zelf maak me niet op dus neem gewoon wat crème waar ik gewoonlijk geen last van heb. De rijen crème waar ik wél last van heb zijn veel langer dan de paar waar ik géén last van heb. Een puistje is wel het meest voorkomende ongemak.

cerave moisturizing lotion of dr leenarts dag-nachtcreme

Bisou

Bisou

06-02-2024 om 20:06 Topicstarter

ToetieToover schreef op 06-02-2024 om 00:58:

Ben je al bij de huisarts geweest? https://www.thuisarts.nl/rosacea/ik-heb-rosacea Je kunt azalainezuur kopen van The Ordinary, online bij diverse aanbieders.

Ja, dermatoloog ook. Maar wat zij voorschrijven maakt het steeds alleen maar erger. Als ik geen medicatie gebruik is het het meest rustig. Wellicht dat een neutralere dag en nachtcreme dan ik nu heb nog positief kunnen bijdragen.

Bedankt voor alle suggesties! Ik ga ze allemaal eens bekijken.

hallo,
Ik ben allergisch aan parfum en parabenen. Ik gebruik al enkele jaren de dagcrème van la roche posay ultra toleriane. Mijn moeder had vorig jaar een eerste enorme opstoot van rosacea. Hiermee ging ze naar de dermatoloog. Dit werd met antibiotica behandeld en er werd haar dezelfde dagcrème aangeraden. 

Groetjes

Bisou schreef op 06-02-2024 om 20:06:

[..]

Ja, dermatoloog ook. Maar wat zij voorschrijven maakt het steeds alleen maar erger. Als ik geen medicatie gebruik is het het meest rustig. Wellicht dat een neutralere dag en nachtcreme dan ik nu heb nog positief kunnen bijdragen.

Bedankt voor alle suggesties! Ik ga ze allemaal eens bekijken.

Misschien is dit iets? Voordeel is dat je het binnen 60 dagen mag retourneren als je huid er niet goed op reageert, of niets voor je doet. Binnen deze lijn hebben ze producten die voor een gecombineerde/vette huid zijn, normaal/droog, of alle huidtypen.

https://www.paulaschoice.nl/nl/rosacea-gevoelige-huid/rosacea-gevoelig

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.