Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

parfumlucht uit kraag regenjas halen

Via Marktplaats heb ik een hele toffe regenjas van Happy Rainy Days gekocht. Maar 1 keer gedragen. Ik ben er superblij mee.
Er is alleen 1 maar: die ene keer dat hij gedragen is, had de draagster zich rijkelijk in de nek geparfumeerd. Er hangt een dijk van een lucht in de kraag die in de verste verte niet op mijn parfum lijkt.

Op internet lees ik vooral tips om het kledingstuk in de wasmachine met azijn of soda te wassen, of om het buiten te hangen. Hier regent het al dagen dus dat gaat niet en een nieuwe, verder schone jas in de wasmachine stoppen vind ik eigenlijk zonde, daar wordt hij niet beter van.

Ik heb de jas een dag en nacht in de koude, tochtige garage gehangen, maar dat helpt niet.
Ook heb ik de kraag geborsteld met pure azijn, dat hielp wel wat maar de lucht is er nog niet uit en het lijkt of het door de azijn heen terug komt, weer sterker wordt.

Heeft iemand een idee wat ik nog zou kunnen proberen?
Iets met (baking) soda? (maar hoe dan?)

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

09-12-2021 om 13:31

Kraag wassen met wat shampoo.

Zakdoek

Zakdoek

09-12-2021 om 13:41 Topicstarter

Goed idee! Ik heb het gelijk gedaan, hij hangt nu weer te drogen.

Zakdoek

Zakdoek

09-12-2021 om 14:07 Topicstarter

Het komt er al weer doorheen
Heeft iemand nog een ander idee?

ik vermoed dat de geurstoffen oplossen in alcohol, dus ik zou daar mee aan de gang gaan. Azijn doet hier inderdaad niet veel mee, en van shampoo zou ik hetzelfde denken. 

Ik heb dat ook een keer gehoord van alcohol, ik ben even gaan googlen en vond een artikel waarin Hans Klok wodka (40% alcohol) vermengt met water en dat in een plantenspuit doet, maar iemand anders uit dat zelfde artikel zegt, je kunt beter pure alcohol 70% gebruiken en dat eventueel nog wat verdunnen met water. Dat zou dus luchtjes doen verdwijnen. 
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/hans-klok-geeft-schoonmaaktip-wodka-op-je-kleding-verjaagt-zweetlucht/ 

je eigen parfum eroverheen en gewoon gaan dragen. Die jas gaat er niet beter van worden met al dat gepruts in die kraag. Je had m beter gewoon 1x kunnen wassen ipv wat je nu allemaal doet. Accepteer die geur, het vervaagt snel zat 

Zakdoek

Zakdoek

10-12-2021 om 13:51 Topicstarter

Dank voor de tips en het meedenken!
Dat van die Wodka ga ik onthouden.
Dan ga ik hem nu maar dragen en hopen dat het snel vervaagd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.