Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Meerdere gaatjes (oren)

Ik heb al sinds mijn vierde gaatjes, op mijn veertiende nog een tweede laten zetten maar helaas zat er eentje niet op de goede hoogte. Voor mijn veertigste wil ik twee gaatjes in mijn oorlel laten bijzetten, een daith aan de ene en een rook aan de andere kant.

Iemand nog tips voor een goede piercer zoeken? Kan dat allemaal in één keer of zou ik een paar keer terug moeten komen.

Als iemand nog leuke websites kent voor mooie flatback piercings - graag! Ik wil ze niet wisselen dus iets duurder mag wel! Het allerliefst ook not fairtrade metaal/stenen maar dan wordt het wel heel niche 😬

Ik heb niet heel veel verstand van piercings, maar mij lijkt dat als je ze allebei in een keer laat zetten, je problemen gaat krijgen met slapen. Of je moet heel goed op je rug kunnen slapen natuurlijk..

Ik heb zelf 11 oorpiercings waaronder rook, helix, daith, conch, snug en tragus. 

Ik zou niet beide oren tegelijk doen. Dan kan je echt niet meer slapen. Een kraakbeenpiercing heeft een genezingstijd van 9 maanden en in mijn ervaring wel langer dan dat. Een daith en rook zijn wel 'fijne" piercings wbt slapen omdat ze wat meer binnenin je oor zitten en dus minder last hebben van de druk van je kussen.

Er zijn piercingzaken die meteen mooier sieraden zetten, bijv. Piercingstudio Nijmegen. Bij gewone piercingsshops krijg je gewoon een labret of staafje met simpel balletje erop. Na een maand of 2 zou je wel kunnen wisselen maar het is verstandiger om er gewoon af te blijven tot het genezen is. 

AcidicShark11

AcidicShark11

29-07-2021 om 17:22

Vetplantje schreef op 29-07-2021 om 16:00:

Ik heb niet heel veel verstand van piercings, maar mij lijkt dat als je ze allebei in een keer laat zetten, je problemen gaat krijgen met slapen. Of je moet heel goed op je rug kunnen slapen natuurlijk..

Ligt ook aan de vorm van je oor. Een daith zit meer binnen in zeg maar en een rook ook. Afhankelijk van je pijngrens/voorkeurshouding/piercer/gestel (want ja die reageert meestal wel op lichaamsvreemde openingen/trauma/stoffen) zou twee tegelijk best kunnen, maar dat hangt wel af van meerdere factoren. 

Ik denk dat TO beter eerst een goede shop kan zoeken, en dan met de piercer overleggen wat mogelijk is.

MelMel

MelMel

03-08-2021 om 10:46 Topicstarter

Oeps! Was ik opeens mijn topic kwijt. Gezocht en toen dacht ik dat ik het uiteindelijk niet geplaatst had.

Ik had dus echt niet over slapen nagedacht. Wat stom! Ik heb een goede piercer bij mij in de stad gevonden en zal over een paar weken mijn eerste oor laten doen. Ik laat wel mooie zetten maar kijk ondertussen verlekkerd bij Maria Tash en Monica Vader wat er nog meer later kan.

Heel erg bedankt voorde bijzonder praktische input!

MelMel

MelMel

02-01-2022 om 12:17 Topicstarter

De eerste zeven zitten er in. Paar zijn al geheeld en zitten nu dus de kadootjes van vrienden en familie in. Wil er nog twee laten zetten en dan is mijn ‘ear party’ of ‘ear stack’ klaar. Nooit zo’n sieraden fan geweest maar blijf het shoppen voor piercings leuk vinden!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.