Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

leuke schoenen met steunkousen

Hi all,

Sinds enige tijd heb ik het ongeluk steunkousen te moeten dragen terwijl ik nog lang niet aan suffe schoenen toe ben. Op dit moment draag ik vooral converse maar altijd op converse lopen vind ik ook geen goed idee ivm regen en gladheid die er aan zit te komen.

Ik kan zelf wel een hele zoektocht gaan doen om te kijken welke schoenen er geschikt zijn behalve verbandschoenen en sneakers maar daar heb ik de energie niet voor. Dus ik dacht, ik gooi het op t forum, wellicht weet iemand een super fijn merk. Ik baal er inmiddels wel een beetje van dat ik eigenlijk niks meer aan kan van de schoenen die ik heb.

Dus, heeft een van jullie een tip voor schoenen die een beetje elegant zijn maar die ook te dragen zijn met olifanten pootjes? Oke, als ik mn steunkousen gewoon draag heb ik geen olifantenpootjes meer maar wel altijd een extra laag want steunkous + sok. Een pantykousje over de steunkous gaat niet werken want ik kan niet tegen naden van sokken dus heb naadloze sokken en steunkousen met open teen.

Je kan je Converse schoenen waterdicht maken met spray. Ik vind ze wel aardig. 

Ik zou zelf als ik bepaalde onderdelen van mijn lijf niet mooi vond, die niet op gaan sieren maar alleen de nadruk leggen op andere lichaamsdelen door die extra mooi te maken. Mooie trui aan en niemand ziet mijn dikke voeten meer.

Ik heb ook een poos compressiekousen gedragen omdat ik oedeem kreeg maar ben ermee gestopt toen ik minder kramp bleek te krijgen zonder. Er bestaan heel mooie compressiekniekousen.

Ik droeg in mijn zwangerschap (dikkere voeten) graag mijn Timberlands. Dat klassieke model, alleen niet die klassieke gele kleur, ik heb ze in zwart en olijfgroen. Die zwarte zijn het minst opvallend, maar ze bestaan ook in donkerbruin. Timberlands moet je alleen wel even inlopen, maar het zijn stevige schoenen waarbij je de veters wel of niet vast kan maken. Bij mijn All Stars maakte ik de veters ook nooit vast, speels effect ofzo

Durea schoenen?  Verkrijgbaar in meerdere breedtematen. Ik heb geen steunkousen draag wel stevige schoenen waarbij durea dus mijn favoriete merk is. Redelijk vlotte modellen, sommige uitgevoerd met veters en rits waardoor ze wijder of strakker kunnen naar gelang wat je draagt aan kousen en sokken. 

Helioform. Goede kwaliteit, genoeg steun, mooie modellen, ook voor de winter. 

Zoek je schoenen in een breedte maat ? Ik zou naar een speciaalzaak gaan , die hebben ook best hele modieuze schoenen . Maar veel 'gewone' schoenenzaken hebben tegenwoordig ook wel breedte maat H in hun assortiment.

een vriendin van me had pas echt hele leuke laarzen van Ecco gekocht. Zij heeft ook best moeilijke voeten. Nooit verwacht.

Ik draag zelf ook hele leuke laarzen van Gabor, die konden ook met zwangerschapspootjes. Gaan ook al jaren mee en mensen complimenteren ze vaak. 

Op een rustig tijdstip bij een goede schoenenwinkel voeten oplaten meten en vragen wat ze hebben in jouw lengte en breedte maat. Niet zelf gaan zoeken in het assortiment maar alleen kijken wat voor jou geschikt is. Je zal dan versteld staan waar ze mee komen.

Footnotes, xsensible en JJ-footwear. Bij die laatste kun je op de site je maten in cm ingeven en dan komt hij terug met welke maat. Daar kan ik zelfs met mijn maat klapkuit nog slagen voor laarzen, laarsjes en sneakers.

Xsensible vind ik wel heel duur, en zijn er in een redelijk ok uiterlijk en in de super suf met klittenband schoen.

Ellori

Ellori

27-11-2023 om 22:53 Topicstarter

Ik wist wel dat het hier vragen wat op zou leveren Genoeg merken om even te snuffelen. Dank.

Helaas zit ik nog wel even aan die kousen vast want zonder zijn mn voeten binnen 2 dagen weer dik. Maar dat zorgt er niet voor dat het handig is om een net paar schoenen wel te hebben wat ik aan kan .
Wellicht toch ook maar eens kijken of ik mn docs wat uit kan rekken, want die zijn zeker breed genoeg, alleen of de wreef dat ook is? Geen idee.

Ik ga in ieder geval eens kijken bij alle merken die genoemd zijn, dank jullie wel .

De schoenmaker kan dat oprekken op de wreef vast voor je doen. Heb je wel je eigen fijne schoenen
Heb je zware categorie steunkousen?  Dochter heeft ze soms met lange werkdagen aan in allerlei hippe kleurtjes. Maar dat is wel klasse 1.

Ellori

Ellori

01-12-2023 om 12:25 Topicstarter

Knutselkei schreef op 01-12-2023 om 08:59:

De schoenmaker kan dat oprekken op de wreef vast voor je doen. Heb je wel je eigen fijne schoenen
Heb je zware categorie steunkousen? Dochter heeft ze soms met lange werkdagen aan in allerlei hippe kleurtjes. Maar dat is wel klasse 1.

Hier klasse 2. En opzich zijn daar ook wel leuke sokken in te verkrijgen, maar ik heb geen confectie maat dus dat durf ik toch niet aan. Het probleem is ook niet dat de sokken saai zijn hoor en niet zichtbaar mogen zijn (gaat toch wel gebeuren als het warm is tenslotte) maar vooral dat ik dus met mn steunkousen en eigen dunne sokken mn schoenen niet meer aan kan. Al hoewel ik nu wel minder last heb van hele dikke voeten dus gisteren toch even geen steunkousen aangehad en kon toen wel in mn eigen schoenen. Dat was toch wel even heel prettig

Maar doe jij sokken over je steunkousen heen dan? 
Ik draag gewoon dezelfde schoenen als altijd, alleen dan met steunkous. 
Ook klasse 2. 
T is alleen wat gladder zeg maar. 

Ellori

Ellori

01-12-2023 om 15:11 Topicstarter

Brachiosaurus schreef op 01-12-2023 om 14:26:

Maar doe jij sokken over je steunkousen heen dan?
Ik draag gewoon dezelfde schoenen als altijd, alleen dan met steunkous.
Ook klasse 2.
T is alleen wat gladder zeg maar.

Ja, ik heb kousen met open teen. Overigens werd mij ook met klem geadviseerd om een dunne sok/pantykous over de kousen heen te dragen ivm slijtage.

Oh das tegen mij nooit gezegd, dat kan ik best eens proberen, in sommige schoenen slijten ze wel sneller ja. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.