Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Hoe vaak was jij je haar?

Ik heb sinds mijn tienertijd mijn haar altijd elke dag gewassen omdat het snel vet werd. Omdat ik schijnbaar een van de weinigen ben die dat doet en las dat het voor je haar en hoofdhuid beter is om dat niet te doen, ben ik gaan afbouwen. Momenteel was ik het dus om de dag en soms rek ik dat nog een dagje op als ik toch thuiswerk of ga zwemmen (en daar douche, zonder shampoo).
Volgens mij zie ik er nog niet echt resultaat van, behalve dat het goedkoper is, maar soms maak ik me wijs dat mijn haar toch net iets voller en glanzender lijkt

Peiling

Hoe vaak was jij je haar?
162 stemmen
9%
14%
15%
36%
20%
6%

Ik heb heel dun haar dat alle kanten op straat als ik wakker wordt. Alleen even naar maken ziet er niet uit, dan lijkt het vet.  Iedere dag 1x wassen met een druppeltje volume shampoo maakt het toonbaar. 

Om de dag en soms rek ik het ook nog een dagje op. Ik waste mijn haar vroeger ook elke dag omdat het snel vet werd, maar het wordt nu echt minder snel vet. 

Elke derde of vierde dag. Dus gemiddeld twee keer per week.

ik waste her ook elke dag omdat het vet was, wat funest waarvoor mijn haarkleuring. Liep ik na 2 weken met roze haar ipv rood.
Ik ben langzaam af gaan bouwen naar om de dag (Tweede knot of staart omdat mijn haar niet toonbaar was) en dat beviel goed. Op een gegeven moment had ik een keer geen geen tijd en sloeg ik nog een dag over en ook dat ging prima (geen vet haar) dus zo nog wat afgebouwd. Ik zit nu op 2x per week, soms iets minder nog afhankelijk van hoe mijn haar valt. Het wordt niet echt meer vet maar opeen gegeven moment wag sluik (ik heb heel steil haar) en dan was ik het weer.

MMcGonagall

MMcGonagall

16-09-2023 om 11:12 Topicstarter

Bakblik schreef op 16-09-2023 om 11:03:

Ik heb heel dun haar dat alle kanten op straat als ik wakker wordt. Alleen even naar maken ziet er niet uit, dan lijkt het vet. Iedere dag 1x wassen met een druppeltje volume shampoo maakt het toonbaar.

Mijn haar is vermoedelijk even dun, of dunner, en flodderig. Ik maak het ‘s morgens nog wel een beetje nat en doe er ook wel gel of mousse in.

Bijna nooit meer. Ik heb lang haar en was het zo'n twee keer per jaar, voordat ik naar de kapper ga. Ben ik in coronatijd mee begonnen. Hetbevalt heel goed: mijn haar zit nu gewoon elke dag goed. 

Ik had er eens over gelezen je. Doordat je chemische geen shampo's meer gebruikt, wordt je hoofdhuid gewoon veel minder vet. Het beetje vet wat er is verdeel je met een borstel over je haar. 

Ik spoel mijn jaar twee keer per week uit met water, onder de douche. Het ziet er altijd gewoon fris uit. Het is wel iets steviger: als ik het nu was voelt het daarna heel dun slap en futloos.

 Ik hoef nooit meer te denken dat ik het de tweede of de derde dag moet wassen om te zorgen dat de die of die dag dan wel of niet goed zit. Het zit gewoon altijd hetzelfde. 

Het was even doorzetten in het begin maar ik ben er nu heel blij me. 

mut

mut

16-09-2023 om 11:51

ongeveer 1x per week. Dan is het nou niet echt vettig, wel zwaarder en "trekt "het meer aan mijn hoofdhuid als ik het in een staart in doe. Ik heb behoorlijk lang haar. 

In de zomer 3x per week want ik zweet veel. In de winter 2x per week. Als kind 1x per week maar dat lukt nu niet meer. Ik krijg vettige, jeukende roos na 3/4 dagen.

Twee keer per week. Dat is ook wel nodig i.v.m sporten. Maar niet vaker want ik vind het altijd maar een gedoe en dan wordt het te droog.

Max 1 keer per week, soms minder. Heb krullen en gemerkt dat na het wassen deze bijna plat liggen en na enkele dagen terugkomen. 

Ik heb 2x in de week aangeklikt, maar zo ongeveer 1x in de 5 dagen. Vroeger als kind 1x in de week en daar wil ik wel weer naar terug. Mijn man gebruikt ook nog al 20 jaar geen shampoo meer, maar dat hoeft voor mij niet. Ik ben in ieder geval niet van plan door die vet haar periode te gaan. 

elke dag. Ik heb kort haar. S morgens staat t alle kanten op, en bovendien smeer ik er elke dag wat wax  in.   T is een kleine moeite  t even mee te pakken als ik douche. Voelt fris, zo weer droog zonder föhn en zitb dan met een likje wax weer top.

Tot kort geleden waste ik het elke dag. Nu nog twee keer per week, mijn haar word minder vet dan voorheen en ik draag het nu minder vaak los. Ik vind het altijd wel fijn voelen als het net gewassen is. 

MMcGonagall

MMcGonagall

16-09-2023 om 12:43 Topicstarter

Ik geloof niet in die methode zonder shampoo. Mijn zus deed dat bij haar kinderen en die roken altijd een beetje muffig. Kan zijn dat ik gewend was aan fris naar shampoo ruikend haar, of dat je als moeder je kind altijd lekker vindt ruiken, maar opmerkelijk was het wel.

Elke dag. Ik heb het geprobeerd met minder vaak wassen,  maar dan loop ik rond met vet haar en dat vind ik echt smerig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.