Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Hoe lang is jouw haar? En hoe oud ben je zelf?

Zoals de titel zegt eigenlijk. Hoe lang is je haar? En hoe oud ben je zelf ongeveer?

Ik dacht er van de week op het schoolplein aan. Zover ik me kan herinneren hadden de meeste ouders van vriendinnen en mijn moeder kort haar of in ieder geval boven de schouders maar als ik nu op het schoolplein om me heen kijk is dat helemaal niet zo. In mijn vriendinnengroep heeft iedereen lang haar, bij mijn moeder juist allemaal kort. 

Dus eigenlijk nieuwsgierig hoe dat er op het forum voor staat? Wat is het kantelpunt qua lengte haar. I know first world problems. 

Zelf trouwens begin 30 en haar tot bh-bandje ongeveer.


hier hetzelfde, ik ben begin 30 en mijn haar is tot net over mijn schouders.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

03-06-2023 om 14:12

Halverwege de dertig, haar tot de schouders. Nu, want ik ben alweer een half jaar niet naar de kapper geweest. Mijn originele kapsel was dus korter.

bijna 50 en mijn haar net boven mijn schouders, maar omdat het krult lijkt het korter

Ik ben 44 en heb haar tot op mijn schouders. Ik moet het voor mijn werk vast kunnen doen, dus ik heb het op een lengte dat ik er net een staartje in kan doen. 

Echt lang haar vind ik onhandig (heb ik wel gehad) en met kort haar lijkt mijn gezicht nogal dik (ook geprobeerd)

50 en ik heb het al minstens 25 jaar kort tot iets langer boven de schouders. Mijn haar is niet geschikt om lang te dragen.

midden 30, mijn haar nu schat ik een cm of 5. Maar als ik energie heb, wil ik nog korter.
Kort haar heb ik al sinds begin 20. Eerst in alle tinten rood en vanaf mijn 30e werden het kleuren als roze en paars. Maar nadat ik ziek werd niet meer geverfd en ook niet de energie gehad om het te laten knippen. Dus was het na 2,5 jaar ver over mijn schouders, wat behoorlijk tegen mijn zin was. Maar ik had ook niet de energie er wat aan te veranderen. Maar gelukkig heeft een ander het voor mij afgeschoren en nu hoef ik dat alleen nog maar bij te houden 😊 alleen de vrolijke kleurtjes zitten er voorlopig echt niet in helaas.

Oh en ik heb geen kinderen, dus daar heeft het nooit wat mee te maken gehad
Mijn moeder had overigens ook altijd kort haar, maar dat ook al zeker 10 jaar voordat ze moeder werd, dus ook bij haar geen verband daarmee.

Overigens herken ik wel dat de meeste dertigers die ik ken lang haar hebben.

Vrouwen knippen natuurlijk niet zomaar hun dikke lange haar af. Wanneer je in de overgang komt kan je haar dunner en slechter worden in combinatie met verven.  Dát samen met een vermoeider gezicht maakt dat vrouwen hun haar korter knippen zodat het verzorger oogt.  Vaak niet een vrijwillige keuze. 

Midden 30 en ook haar tot mijn bh-bandje ongeveer. Kort haar staat mij niet (want het krult op en dan voel ik me net een schaapje), langer wil ik wel maar het krult dan ook weer op natuurlijk.

47 en tot op mijn schouder. Het krult. Als het nat is, is het langer. Ik wil het een paar centimeter korter hebben… denk ik.  

Begin 30 en bh-bandje lengte. Mijn moeder is begin 50 en heeft lang haar tot haar middel. Vroeger ook. En haar vriendinnen ook lang haar. Bij ons thuis was het heel simpel: een meisje of vrouw heeft lang haar en oorbellen. 
Paar moeders op school hadden wel kort-pittig.

Roodkapjeendewolf schreef op 03-06-2023 om 14:20:

Vrouwen knippen natuurlijk niet zomaar hun dikke lange haar af. Wanneer je in de overgang komt kan je haar dunner en slechter worden in combinatie met verven. Dát samen met een vermoeider gezicht maakt dat vrouwen hun haar korter knippen zodat het verzorger oogt. Vaak niet een vrijwillige keuze.

Driewerf dit! Ik ben 65, ben al jaren gestopt met verven en mijn haar is in lagen geknipt tot halverwege mijn (vrij lange) hals. Oren zijn bedekt behalve de oorlelletjes.

Lang haar benadrukt de lijnen die je juist liever niet hebt in je gezicht.(tenzij je het opsteekt ofzo, maar dat is bij mij geen gezicht)

Begin 50 en lang haar tot halverwege mijn rug. Ik verf het nooit en is nog steeds een volle bos gelukkig. 
Ik zou balen als ik het kort moest knippen wegens dun haar, kort staat me helemaal niet. 

Tweede helft 30 en haar tot een paar cm boven mijn schouders. Maar vooral omdat ik het al een jaar ofzo niet heb laten knippen, ik heb eigenlijk een bob

TanSwallow86

TanSwallow86

03-06-2023 om 14:54

ben 50, heb mijn haar tot ongeveer mijn schouderbladen. Als ik het zat ben dan zet ik zelf de schaar erin.

Ik (56) had al mijn hele leven lang haar, niet echt dik maar wel vrij veel haar en licht krullend.

3,5 jaar geleden mijn haar eraf laten scheren, net na mijn eerste chemo, omdat ik niet wilde wachten totdat ik de lange plukken haar op mijn hoofdkussen zou vinden. Ik was erg benieuwd wat voor haar ik zou terugkrijgen na de chemo’s, maar nog steeds erg donker en niet grijs (daarvoor ook niet trouwens) en nu in een lange bob. 😃

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.