Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Heeeele zachte / soepele kinderbroeken

Mijn zoon van 7 (maat 134) is overgevoelig voor broeken. Al sinds hij baby is, is het huilen tijdens het aankleden. Hij zou graag gewone jeans of pantalons dragen, maar alles voelt zo vreselijk. Ik schat in dat het voor hem voelt alsof hij de hele dag een kriebeltrui moet dragen. Hij draagt momenteel daarom vaak joggingbroeken van zacht materiaal aan de binnenkant. Maar zowel hij als ik zouden het leuk vinden als hij alternatieven heeft hiervoor.  

Een tijdje geleden hebben we een broek gevonden waar hij helemaal gek van was. Het was van het merk Name-It, leek op een jeans, maar voelde mega soepel. Gelijk meerdere van ingekocht en hij leefde zo'n beetje in die broeken. Het zag er ook echt leuk uit. Helaas is hij de broeken ontgroeid en toen ik een maat groter wilde halen, bleken ze bij Name-It de receptuur iets veranderd te hebben (heb er navraag naar gedaan). In mijn optiek is het nog steeds een hele zachte broek, maar ik moet toegeven dat ik licht verschil voel. En naar zoons idee is het een onoverkomelijk verschil.  

Ik doe daarom hier maar eens een poging. Wie kent er een merk dat echt heeeeeeel soepel valt? Gewoon zoeken op 'zacht' of 'stretch' heeft tot nu toe niet geholpen; de ene stretch is de ander niet en we hebben al vreselijk veel gevoeld in winkels of besteld via internet. Dus wellicht herkent iemand zich in bovenstaand verhaal en kan een merk of zelfs exact type noemen? 

Koko Noko heeft altijd zachte stoffen, ook jeans. Maar weet niet of dat zacht genoeg is voor je zoon. 

Geen tips helaas, maar ik lees wel graag mee. Mijn dochter heeft hetzelfde probleem en draagt nu alleen maar joggingbroeken. Gelukkig wel in vrolijke kleurtjes, maar soms iets anders zou wel eens leuk zijn.

misschien iemand zoeken die het zelf kan maken? En dan op zoek naar goede stoffen... de broek van name it kan dan wat model betreft nagemaakt worden. 

Voor mijn dochter maak ik ook zelf broeken. Zij wilde alleen leggings aan met rokjes of jurkjes maar sinds ik broeken maak gaat dat ook goed (en inmiddels draagt ze ook gekochte spijkerbroeken).

Volgens mij bestaat er zoiets als een jog jeans. Die zijn volgens mij ook van zacht stof en zacht materiaal vanbinnen. 

Kijk eens naar de samenstelling van de 2 broeken. Wie weet zie je daar t verschil in. Dat kleine verschil wat jij voelt, dat is juist wat de broek niet fijn maakt(zegt zij uit ervaring met een kast vol nèt niet broeken) 
Zo kun je evt online bestellen in dezelfde materialen. Vaak zit er polyester in wat t fijner maakt.
Of een outlet zoeken die de broek nog wel heeft. Ik voer dan vaak zoveel mogelijk info van de broek in op internet en ga zo zoeken.
Wil je in een winkel.
Ik denk dat het dan een rondje Hema,HenM etc wordt om te voelen?
Zoon hier had altijd jogjeans van Cars.

Billy en Lilly. Mijn dochters zijn verzot op die broeken. Lekker soepel materiaal. 

Idd jog jeans. 
Ook bij de C&A te krijgen. Tenminste, wel eens gekocht voor zoon daar.

PhilDunphy

PhilDunphy

13-02-2023 om 17:33 Topicstarter

Bedankt voor alle suggesties! 

Ik ga er een aantal proberen die jullie noemen. Maar over de jog jeans: die zijn wel van soepele stof, maar lang niet altijd lekker zacht van binnen. Sommige hebben een wat stug voelend stofje aan de binnenkant. En ook dan wordt hij afgekeurd helaas. Dus mochten jullie weten of de binnenkant qua stof soort ook heel fijn aanvoelt, dan is dat fijn om te weten. Bespaart me eventueel weer een retour zending. 

Ik trok met even een andere broek aan een toen ik de zachte,  bijna versleten stof voelde dacht ik: is de kringloop misschien de plek om broeken te kopen? Die zijn al door een ander gedragen en door het dragen zacht geworden.  Dat geldt natuurlijk vooral voor spijkerbroeken.  Joggingbroeken verliezen hun zachtheid na een aantal keer flink wassen heb ik altijd het idee. 

PhilDunphy schreef op 13-02-2023 om 17:33:

Bedankt voor alle suggesties!

Ik ga er een aantal proberen die jullie noemen. Maar over de jog jeans: die zijn wel van soepele stof, maar lang niet altijd lekker zacht van binnen. Sommige hebben een wat stug voelend stofje aan de binnenkant. En ook dan wordt hij afgekeurd helaas. Dus mochten jullie weten of de binnenkant qua stof soort ook heel fijn aanvoelt, dan is dat fijn om te weten. Bespaart me eventueel weer een retour zending.

De C&A hebben van die jog jeans / treggings met een heerlijk zachtje stofje aan de binnenkant, iig bij de meisjesafdeling. Dat zijn thermoproducten, ik heb ze afgelopen week nog bij de sale gezien. De zeeman heeft ze ook. Ik weet zo niet of ze ook voor jongens leuk zijn. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.