Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Blouse met toffe gekke printjes, waar dan?

Ik denk dat niet iedereen mijn smaak deelt: kleding met lekker gekke printjes op een verder rustige basis. Of je het nu mooi vindt of niet, misschien weet je wel waar het te koop is. Ik zoek daarom blouses/overhemden (het moeten overhemd achtigen zijn, dus met knoopjes en een kraag) met vreemde printjes, zoals grote citroenen, paddestoelen, krabbetjes, avocado's, lieveheersbeestjes, you name it. Ik heb ooit in een ver verleden op Ali zo'n katoenen bloese/overhemd gevonden, maar kan dit soort leuke printjes nu alleen bij de mannen vinden. Ik heb borsten D cup, dus dat is qua vorm niet geschikt. En de printjesblouses die ik wél vind zijn allemaal ontzettend synthetisch en ik wil graag qua uitstraling een matte geweven stof die niet plakkerig is of goedkoop oogt.
Wie weet waar je dit soort kleding kunt vinden? Ik ben blij dat 'de man' ook eens iets gezelligs kan dragen. Maar ik wil dit soort leuke printjes ook dragen, maar kan het niet in vrouwen varianten vinden die niet mega plastic zijn.

S95cb937481594804bc39cb784c80acf5F.jpg

S085522d2955248ab87b3ab16084a22f1D.jpg?width=1000&height=1000&hash=2000

S1af1469e71db43b1bd5f297f1f54b7e5h.jpg


Ik lees mee. Ik hou daar ook wel van maar inderdaad alles is van synthetisch materiaal. 
Ik heb nu een "plastic" broek met zo'n print gekocht en daar een effen shirt op.  Qua broek kan ik dat plastic nog wel hebben, aan mijn body liever niet. 

Hou je van tekkels?

ladiesDotswithheckel-shirt-1-WolffBlitz.png?v=1669217034

https://wolffblitz.com/nl/products/dachshund-ladies

Ze hebben er best leuke damesblouses, maar geen cartoonachtige.
https://wolffblitz.com/nl/collections/women-shirts

Diyer

Diyer

08-08-2023 om 12:46 Topicstarter

Ah leuk, er zitten leuke exemplaren tussen ! Ook goed aan de prijs, dat wel. Maar voor een mooie blouse maak ik graag een keer een uitzondering.

mijn zusje draagt vaak dit soort blousjes. Zij slaagt vaak op Vinted of in de kringloop! Miss nog een idee om daar eens te kijken. 

www.palava.co
Ik ben fan! Ze ontwerpen hun dessins zelf en laten de kleding op kleine schaal maken in een atelier in Turkije, dus niet in een sweatshop of door kinderen, en dat merk je aan de prijs. En na de Brexit komen daar ook nog eens BTW en invoerrechten bovenop. Maar eens in de zoveel jaar koop ik een paar stukken in de uitverkoop 😊

Diyer

Diyer

08-08-2023 om 13:07 Topicstarter

Daar zitten ook leuke dingen tussen (ik vind sommige dingen als truitjes lijken op Zilch of king louie). Maar inderdaad een stevige prijs. Als je dan ook nog invoerkosten moet meerekenen, oef.

Diyer

Diyer

08-08-2023 om 13:09 Topicstarter

Suuus schreef op 08-08-2023 om 12:58:

mijn zusje draagt vaak dit soort blousjes. Zij slaagt vaak op Vinted of in de kringloop! Miss nog een idee om daar eens te kijken.

Heb afgelopen maand voor het eerst op vinted rond gekeken, maar ben ik snobbistisch als ik zeg dat ik er veel goedkope eenheidsworst tussen vind zitten? Dan moet je echt weten wat je zoekt denk ik (bepaalde merken waarvan je weet dat ze op een bepaalde manier vallen of dat ze bepaalde stoffen hebben).

En zelf stof uitzoeken en blouse laten maken door een kleermaker?

Diyer

Diyer

08-08-2023 om 14:11 Topicstarter

Chrissiefur schreef op 08-08-2023 om 13:46:

En zelf stof uitzoeken en blouse laten maken door een kleermaker?

Heb ik ook wel eens over gedacht, maar zal dat niet onbetaalbaar zijn? 

Mocht je in de buurt van Arnhem wonen, aan de Steenstraat zit de winkel "eigen stijl" waar ze vaak leuke dingen hebben. Wellicht hebben ze ook een webshop.

In Gorinchem zit "de buurvrouw" zij verkoopt alleen eerlijke kleding met een mooi verhaal. Online heeft ze ook wat dingen staan maar volgens mij is het aanbod in de winkel groter. 
https://www.mooivanver.nl/

Zijn de stoffen van Fabienne Chapot je te syntetisch? Blouses met citroenen, teckels en kreeften heb ik daar de afgelopen collecties al voorbij zien komen. Kwalitatief vind ik het een heel mooi merk.

Diyer schreef op 08-08-2023 om 14:11:

[..]

Heb ik ook wel eens over gedacht, maar zal dat niet onbetaalbaar zijn?

Ik heb een aantal overhemdblouses laten maken bij Itailor.com.

Deze waren wel effen van kleur, maar bij de mannen staan heel veel prints, alleen je knoopsluiting zit dan wel andersom. Of vragen of ze die stof kunnen gebruiken voor een vrouwenmodel. Je moet wel heel goed opmeten volgens de instructie, maar bij mij zaten ze perfect. Eindelijk een blouse met genoeg ruimte voor borsten én mouwen die gewoon de goede lengte hebben.

https://www.itailor.com/real3d/shirt/

is 4 funky flavours wat voor je? Moest ik direct aan denken bij je topic titel 

Diyer

Diyer

08-08-2023 om 18:26 Topicstarter

VivaDitjeDatje schreef op 08-08-2023 om 17:18:

is 4 funky flavours wat voor je? Moest ik direct aan denken bij je topic titel

ik ken het merk en hoewel best mooie printjes, het merendeel is wel aan de veilige kant. Ik vind de patronen meer grafisch dan lekker gek. Terwijl ik een blouse boordevol paddestoelen of lieveheersbeestjes of tractors wél lekker gek vind.

Itailor is goed om te onthouden. Gaan vast mensen iets mee willen. Ik vind het qua prints nog vrij braaf zoals je aangaf en de grappige printjes idd niet bij de vrouwen. 

Tot nu toe komt wolff blitz het meest in de buurt van wat ik zoek qua overhemden.

Ik zag dat Attitude Holland ook wel blouses in opvallende prints heeft. Ik heb niet heel uitgebreid gekeken, maar misschien zit er wat voor je tussen.

https://www.attitudeholland.nl/vrouwen/kleding/tops-shirts/blouses/

Bijvoorbeeld

1535055975186254-L-Vintage-.jpg?size=m

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.