Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Blauwe, paarse of groene permanente haarverf

Kort geleden heb ik mijn haar blauw geverfd. Helaas wast het er vrij snel uit. Ik heb mijn haar eerst geblondeerd (heel lichtblond) en erna blauwe semi-permanente kleuring gedaan. 

Mijn dochter doet dit al langer en bij haar blijft het echt veel langer zitten. Ze heeft mij geholpen en ik haar. Dus we hebben hetzelfde gedaan (wel andere kleur, zelfde merk) Ons haar lijkt heel erg op elkaar, maar is blijkbaar toch anders.

Bij mij is het na 2x uitspoelen (zonder shampoo) al pastelkleur. Niet heel erg, maar liever heb ik de felle kleur die ik koos.

Bestaat er goede permanente haarverf in dat soort kleuren. Als ik zoek krijg ik weinig producten en als ik dan verder kijk is het vaak toch semi-permanent. 
Ervaring/tips?


Bij zulke kleuren is mijn ervaring de kapper.😅

Bij mij blijven dat soort kleuren ook nooit lang zitten. 
Ik zou dit altijd bij de kapper doen en die advies vragen hoe kleur te onderhouden. 

Bij de kapper laten doen.

ook semi permanent moet wel langer blijven zitten dan 2 keer spoelen.
Welk merk had je nu gebruikt?

Volgens mij is er in die lekkere felle kleuren geen enkele kleur permanent behalve rood, dat is nog wel redelijk fel te krijgen als permanente verf.

Ik doe het zelf want veel kappers doen deze kleuren niet. Ik gebruik Manic panic. Ik heb ook crazy color gebruikt, doe blijft wat minder lang zitten en attitude Holland is er bij mij na 2x wassen uit. 
Kwestie van beetje merken proberen denk ik.

Ik heb nu de bad boy bleu in mijn haar. 

Deze kleuren zijn er niet in permanente kleuring. Wel is hoe langer je het in laat trekken hoe langer het vaak blijft zitten. Ik laat het vaak uren en uren zitten. Als ik een dag niet weg hoeft doe het smiddags erin en was het savonds uit. 

ik gebruik directions, en laat het lang intrekken (2 uur). Pas na 15 wasbeurten verkleurd het dan, als ik het kort laat intrekken is het zo weg haha

Louloux3 schreef op 21-05-2024 om 15:31:

ik gebruik directions, en laat het lang intrekken (2 uur). Pas na 15 wasbeurten verkleurd het dan, als ik het kort laat intrekken is het zo weg haha

Die gebruikte ik vroeger ook inderdaad! Toen ik nog roze haar mocht hebben  heb er ook goede ervaringen mee.

"Ons haar lijkt heel erg op elkaar, maar is blijkbaar toch anders."
Het is wel algemeen bekent dat grijs wordend of grijs haar minder pakt. Ik zou ook naar een kapper gaan of het blauw laten gaan op die leeftijd, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk. 

Off topic, sorry, maar ik zit even naar de kleurkaart van Manic panic te kijken. Het zijn wel hele toffe kleuren. Jammer dat dat 35 jaar geleden nog niet zo gangbaar verkrijgbaar was   Die turquoise en blauwe kleuren vind ik erg leuk.

Ginevra schreef op 21-05-2024 om 17:34:

Off topic, sorry, maar ik zit even naar de kleurkaart van Manic panic te kijken. Het zijn wel hele toffe kleuren. Jammer dat dat 35 jaar geleden nog niet zo gangbaar verkrijgbaar was Die turquoise en blauwe kleuren vind ik erg leuk.

Gewoon doen!

Ik ben 39 en ben sinds vorig jaar mijn haar in felle kleuren gaan verven, daarvoor was de laatste keer als puber. Bij mijn eerste baan moest ik toen verplicht mijn haar in een natuurlijke kleur hebben, kinderopvang. De baan erna niet gevraagd of ik fel mocht zijn. Nu heb een bazin, ook kinderopvang, die het belangrijk vindt dat iedereen kan zijn wie hij wil. Tattoos en felle haarkleuren mogen dus bij ons. Als je je werk maar goed doet. En als ouders er "aanstoot" aan nemen (wat mijn eerste werkgever me inprenten) dan passen die mensen niet bij ons. 

Hele blij met mijn baas. Ik krijg vooral positieve reacties. En soms negatieve, vooral van vreemden, maar die leg ik naast me neer want mensen denken tegenwoordig dat ze alles maar kunnen zeggen. 

Elumen.  Grijsdekking,  geen ammonia.  Mijn kapper had het maar ik had ht ook zelf in huis.  Turquoise,  blauw,  roze,  paars: ik had het allemaal.  

PinkFlower schreef op 21-05-2024 om 19:52:

[..]

Gewoon doen!


Haha, dank voor de aanmoediging, maar dat wordt m niet meer voor mij. Ik ben midden vijftig en dan staat zoiets (vind ik dan) alleen leuk als je een knap gezicht, een goede huid of een uitgesproken kledingstijl hebt. Ik heb dat alledrie niet


Maar leuk dat jij het wel doet. Ik mag het bij anderen graag zien. 

Atalanta

Atalanta

21-05-2024 om 21:34 Topicstarter

Bedankt voor jullie reacties. Even wat reacties terug.
Ik heb het aan een thuiskapper gevraagd, en die doet dit niet en kent het ook niet. 
Ik ga zelf nooit naar de kapper en hiervoor was ik dat eigenlijk niet van plan. 
Ik ben nog helemaal niet grijs dus dat met grijs haar en dekken/pakken gaat lijkt mij niet op. Is mijn leeftijd bekend dan?? Opmerkelijke conclusie…

Ik heb Manic Panic gebruikt, deze blijft bij mijn dochter juist als beste van degenen die ze inmiddels al heeft gehad, maar wellicht zou het bij mijn haar beter met een ander merk gaan. 
Ik heb het 1,5 uur laten zitten, dus dat ga ik de volgende keer langer doen. Dochter laat het maar 1 uur zitten. Ik vrees dat ik gewoon pech heb met slecht pakkend haar (ik heb dat van anderen ook wel eens gehoord)
Is dat Elumen ook ergens te koop? Dan kan ik dat ook eens proberen.
Dank!

ik begon over dat grijze haar omdat je neem ik aan boven de 40jaar bent als je een kind van 22 hebt. Maar je kan ook 38 zijn of 50 of zelfs 62. In iedergeval het is normaal om vanaf je 35ste wat grijze haartjes te krijgen. Daarom wilde ik het even zeggen. Ik ben zelf nog niet die leeftijd maar zie met thuisverven dat de paar grijze haren die ik al heb minder goed pakken. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.