Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

SentimentalPorpoise64

SentimentalPorpoise64

31-08-2021 om 20:07

Beginnende grijze haren

Help, ik heb bij mezelf de eerste grijze haren ontdekt en voel me er eigenlijk veel te jong voor. Vinden jullie het kunnen om als mid dertiger met grijze sprietjes rond te lopen? Of vinden jullie dat ik het beter kan verven?


SilverQuelea47

SilverQuelea47

31-08-2021 om 20:10

Moet je geheel zelf weten. Ik verf het zelf wel omdat ik het op mijn eigen hoofd niets vind. Maar bij anderen valt het me nauwelijks of niet op of staat het prima. 

Het begon bij mij toen ik 20 was en nu ik 31 ben wordt het wel snel erger helaas. De laatste 2 jaar ongeveer. Ik verf mijn haar altijd, vind mezelf te jeugdig voor grijs haar.

Ik heb het een tijdje geverfd rond die leeftijd, maar mijn haar groeit snel en ik was te lui om de uitgroei goed bij te houden. Dan zie je eruit als iemand die grijs haar camoufleert met verf en daar werd het niet echt beter van  Nu heb ik best een leuke combi van grijs en mijn natuurlijke haarkleur. Af en toe wat highlights erin van de zon. Ik vind het wel prima zo. Scheelt een boel gedoe en geld. 

SilverQuelea47

SilverQuelea47

31-08-2021 om 20:12

Je bent er trouwens niet te jong voor. Ik ken er zat die mid twintig waren en meer grijs hadden dan ik op dat moment.

SentimentalPorpoise64

SentimentalPorpoise64

31-08-2021 om 20:13

Nee, inderdaad leeftijdsgewijs is het wel normaal om grijze haren te krijgen. Ik heb vorig jaar een erg stressvol jaar gehad en ik merk dat dit zijn invloed heeft gehad. Ik voel mij alleen nog erg jong en ik vind dat grijs best wel confronterend. 

Hollebollemeis schreef op 31-08-2021 om 20:13:

Nee, inderdaad leeftijdsgewijs is het wel normaal om grijze haren te krijgen. Ik heb vorig jaar een erg stressvol jaar gehad en ik merk dat dit zijn invloed heeft gehad. Ik voel mij alleen nog erg jong en ik vind dat grijs best wel confronterend.

Vond ik eerst ook hoor, maar het went best snel vind ik. Zou wel zorgen dat je redelijk zeker bent dat je een tijd wil blijven verven, want laten uitgroeien is pas echt geen gezicht. Wel minder erg als je verft in een kleur die dicht bij je natuurlijke kleur ligt trouwens. 

ik heb trouwens het geluk dat het meeste grijs in m'n staart of vlecht valt. Ik hoef dus niet elke 3 weken te verven. En rond m'n gezicht wordt het nu wel wat meer, maar het is dan ook niet zo dat ik direct weer ga verven. Een paar weken met grijze sprietjes vind ik niet erg.

ik ben ook midden dertig en heb mn haar laten verven ivm de grijze haren. Ik vond die lichte grijze haren echt opvallen tussen mn donkere haar. Nu ik het lichter geverfd heb vind ik nieuwe grijze haren al minder opvallen. Ben heel blij dat ik het heb gedaan. 
Net als jij voel ik me te jong voor grijs haar. Ik schaamde me er zelfs een beetje voor. Dat zal vast over een paar jaar weer anders zijn, maar nu kon ik het gewoon niet accepteren. 

Je moet het helemaal zelf weten. Maar als je begint met verven, moet je wel doorgaan en heel regelmatig naar de kapper. Niets zo'n armoedig gezicht als uitgroei.
Ik doe het niet, ben er te lui voor en heb de grijze haren net als de beginnende rimpels verdiend.

ik ben nog geen midden dertig en al een paar jaar flink grijs. Vooral aan de onderkant. Maar ik ga niet aan verven beginnen. Sowieso niet omdat ik een hekel heb aan het schoonheidsideaal dat je niet grijs zou mogen zijn als je nog jong bent én omdat ik geen zin heb om elke zoveel weken veel geld neer te tellen voor een mooie kleur. Zelf doen kan natuurlijk, maar dat vind ik vaak te onnatuurlijk ofzo.
ik hoop vooral dat ik snel veel grijzer word. Het is nu een beetje half half 

BumpyGrasshopper95

BumpyGrasshopper95

31-08-2021 om 21:04

Ik laat ze gewoon komen die grijze haren.  Ik kan er niet mee zitten.  Ik word wat ouder.  Het zij zo. Ik ben nu ergens in de 40.

midden 30 en een grijze strook. Ik vind het juist jammer dat ik niet handig genoeg ben om die strook over te slaan, als ik de rest van mijn saaie haar verf

Als je blond bent zou ik er niets mee doen. Ik heb zelf donker haar en verf het wel. Ben nu veertig, begon hier 5jr terug. Mijn moeder oma en tante waren ook vroeg grijs. 

Ik ben nog in ontkenning door de meest in het oog springende eruit te trekken (eind dertig)
Het is direct wit, niet grijs.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

31-08-2021 om 21:36

Ik verf het wel, mijn grijze haren hebben een gore donkere grijskleur. Nu worden er steeds meer echt wit en lijkt het meer op highlights dan grijs. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.