Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Moederdag

Hoe heb je moederdag gevierd en wat heb je gekregen?
Waar hecht je waarde aan of juist niet?
Wat betekent voor jou moederdag?


BritgetJones007

BritgetJones007

12-05-2024 om 09:35 Topicstarter

voor mij: het besef dat ik moeder bent van mijn Kids is eigenlijk genoeg cadeau.

De zelfgemaakte cadeautjes van basisschool tijd en de versjes, dat is voor mij echt moederdag.

En eigenlijk gaat het meer om het idee en wat liefs  dan om het cadeau

moederdag betekend voor mij niets (meer). Moeder overleden en zelf geen kinderen. Niet verdrietig om verder hoor. Maar heb er dus niets mee

Ik ben nu toevallig in NL bij mijn moeder....Maar zelf doe ik er niet aan.... Ik vind het  commerciele onzin. Het is leuk om die school werkjes te krijgen van kleine kinderen. 

Ik zit nu bij mamma. Ga vandaag taart eten, lekker in de tuin zitten en lasagna voor haar maken. Geef haar extra knuffels en ben in  staat om zo op schoot te springen. Maar dat is geen porem voor bij een 80 jarige. 

Geen ontbijt op bed vanmorgen, maar ontbijt in de auto. Rijden vandaag terug naar huis na een heerlijke week vakantie in Frankrijk. Kreeg van de week wel al een nieuwe föhn en een föhnborstel. Die laatste ging van de week stuk op vakantie en mijn gewone föhn heeft ook z'n beste tijd gehad. Lief kocht dus toen hij even snel naar de hypermarche reed een mooie set voor me en die kreeg ik eergisteren van ons zoontje. Beetje vroeg, maar dan hadden we nog kunnen ruilen als het nodig was geweest.

Ik heb ontbijt op bed gekregen van zoon (en man 😉). Hij heeft een mooie knutsel gemaakt op de opvang . En hij heeft zelf nog een paar badparels uitgezocht. Dus ik kan voorlopig met dolfijnen, schildpadden en een vis in bad.

Zouden begin van de middag even langs mijn moeder. Maar dit appt net dat we niet hoeven te komen. Ik zal vast weer iets verkeerds hebben gedaan.

Vanmiddag komen schoonouders bij ons. We gaan lekker met z'n allen aan de bbq.

Nou, dat je 's ochtends om 9:30 al vraagt hoe je moederdag hebt gevierd zegt al iets over wat er zoal gebeurt/verwacht wordt op moederdag of over welke leeftijd het gaat 🤣😉
Mijn jong volwassene slaapt nog wel even na het stappen. Het is dat ik er hier over lees, anders denken we er niet echt aan. Maar soms komt ze met iets, we gaan het vanmiddag zien. Dan zie ik haar even (elders op een familieding)

Niets meer sinds mijn kinderen het huis uit zijn (en eigenlijk daarvoor ook niet veel), over een maand vier ik mijn verjaardag, dan zie ik ze weer.

Inderdaad Emma, ik zit aan de koffie en mijn kroost slaapt nog. Jongste is op reis, oudste is thuis. Ik zal straks wel een fysieke knuffel en een groet via de app krijgen. Prima!

Ik vind het ook commerciële onzin.
Gelukkig dacht mijn moeder toen ze nog leefde hetzelfde erover.
Ik kan me voorstellen dat moederdag leuk kan zijn als je zelf kleine kinderen hebt🙂

We gaan zo bij mijn schoonmoeder lunchen maar dat doen we eigenlijk wel vaker. Nu toevallig omdat eerst zij op vakantie gaat en daarna wij. En ja, dat het dan toevallig moederdag is is dan maar zo. Verder is zoonlief er niet dit weekend dus ik zie wel of hij met nog iets aankomt. Moet hij helemaal zelf weten. Ik ben ook altijd rond deze tijd jarig dus ik ben net verwend met kadotjes.

mijn volwassen kinderen komen eigenlijk altijd wel met een kadootje en een kaart. Voor mij hoeft het echt niet. Mijn moeder stond er ook zo in toen wij volwassen waren.
Ik heb mijn kinderen gevraagd vandaag moederdag over te slaan omdat het de sterfdag van hun vader is, mijn ex man. Ik ben altijd diegene die op die dag naar hun toe gaat, met een losse bloem. Zou raar voelen als ik dan met badschuim naar huis ga..
Het is ook de sterfdag van mijn schoonmoeder, dus man rijdt zo naar zijn vader om samen naar het graf te gaan.
Dus nee, geen moederdag hier.

Ik heb legobloemen gekregen en een mooi schilderij door mijn dochtertje gemaakt. We gaan straks naar schoonouders. Mijn moeder is bij ons dus die krijgt nog een cadeautje straks. 

En ja het is commercieel, maar ik vind het wel mooi, zo’n dag toch wel. 

Kinderen zijn groot, maar oudste heeft iets opgestuurd. Die is heel attent met dit soort dingen. Verder met mijn eigen moeder naar een terrasje vanmiddag. Dat kan ze niet meer alleen en vindt ze leuk. En dat vind ik dan heel gezellig. 

Ik heb nog trauma's uit een vorig leven, waarbij moederdag volledig om mijn schoonmoeder draaide, waarbij ik voor alle drankjes en hapjes moest zorgen. Terwijl ik als moeder van 4 kleine kinderen soort van genegeerd werd. Dat leven is godzijdank voorbij, maar heeft er wel voor gezorgd dat ik weinig heb met moederdag. 

Friezinnetje schreef op 12-05-2024 om 09:38:

moederdag betekend voor mij niets (meer). Moeder overleden en zelf geen kinderen. Niet verdrietig om verder hoor. Maar heb er dus niets mee

Hier hetzelfde. Toen mijn moeder nog leefde had ik er al niks mee, dus dat het vandaag toevallig moederdag is doet mij verder ook niet zoveel. Ik was het eigenlijk zelfs alweer vergeten en ook dat had ik regelmatig toen ze nog leefde

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.