Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

Waarheen op vakantie met drie grote pubers?

Ik (alleen staande vader) ben op zoek naar ideeën voor vakantie met drie pubers (15-19 jr). Eigenlijk willen mijn kids het liefste hangen in de zon, terwijl ik graag iets wil ondernemen: de natuur in, sportief zijn, iets (cultureels) ontdekken. 
Kids komen niet met ideeën en mijn ideeën worden alleen maar afgeschoten. Ik vind het jammer om de handdoek in de ring te gooien maar weet inmiddels ook niet meer wat ik kan bedenken. 
Voorwaarde is natuurlijk dat er WiFi is. Natuurlijk is er een budget beperking maar dat wil ik niet gelijk er op gooien. 
Wie heeft suggesties?


En is er in overleg wat mogelijk?
Vorig jaar hadden wij de afspraak dat we om en om bepaalden. De ene dag wat ik wilde, de andere dag mochten zoon en schoondochter invullen. 
Ook besloten we vooraf al dat we niet alles samen hoefden te doen. Wat we wel samen deden spraken we van te voren af, bv niet het ontbijt maar wel lunch en avondeten. 
Zo zijn we 10 dagen naar Corfu geweest.

Je kunt toch een resort bij het strand opzoeken, maar in een land waar je ook gemakkelijk leuke dagtripjes kunt maken in de natuur, cultuur bekijken of iets sportiefs doen?

De kinderen gaan niet lang meer mee. Ik zou hun wensen als leidraad nemen en kijken of dit met (een deel van) jouw wensen te combineren is. Ze zijn oud genoeg om op vakantie hun eigen ding te doen, dus vrijheid genoeg voor jou om uitjes te ondernemen die je zelf leuk vindt, met of zonder de kinderen. Ik denk dat je met pubers weinig hoeft te bedenken anders dan een mooi hotel in de buurt van een strand in een warm land. Tenminste, als hun wens 'hangen in de zon' is.

BraveHendrik

BraveHendrik

29-05-2023 om 19:03 Topicstarter

Er is beperkt overleg mogelijk. Als ze geen zin hebben gaan ze niet mee. En dat is dan maar zo. 
Ik hoop echter iets te kunnen bedenken waarvoor ze nog wel warm lopen. Maar misschien is dat ijdele hoop en hoort dit bij het loslaten   Ik dacht bv: ze maken allemaal 1 plan voor 1 "verplicht" uitje en qualitytijd met vader. Dan jij er 1 dag alleen op uit en 1 dag gezamenlijk niks. Weekenden vrij te besteden.
Dan kunnen ze genoeg niksen ( hoe lekker en hoe nuttig is dat! Ik vond dat vreselijk dat getsjok achter je ouders aan, kerkje innn, kerkje uit, bloedhete natuur ik kon daar niets mee en ik werd en wordt er niet blij van ) Zo heb jij ook grotendeels de vakantie die je wilt. Als je meer dan 1 week gaat dan verzinnen ze 2 uitjes. Zoiets? Allemaal wat geven en nemen. Dan ga je een andere keer alleen weer doen wat jij wilt.

ik ging met de pubers (toen ze ongeveer diezelfde leeftijd hadden, nu 2 jaar geleden) meestal naar een camping bij het strand ergens rond Bordeaux. Dan kan er gehangen worden, kunnen ze nieuwe vrienden maken, de liefhebber kan golfsurfen en genoeg te zien in de buurt want allemaal leuke dorpjes, mooie natuur en Bordeaux is ook leuk. Die kinderen liet ik ook wel eens een paar uurtjes op de camping als ze geen zin hebben om mee te gaan. Kunnen ze dat ook al?

standaard ook elke zomer een pretpark trouwens, ergens onderweg. Futuroscope vond ik wel leuk bijvoorbeeld. 

Bij ons bedenkt iedereen voor de vakantie 1 activiteit. Dat is van alles geweest. Van een bepaald museum bezoeken, tot van een klif(je) in zee springen tot naar de Ikea in Zweden 😂

Bijtje82

Bijtje82

29-05-2023 om 19:18

Kroatië. Is erg leuk voor zowel jongeren als volwassenen. 

Bijtje82 schreef op 29-05-2023 om 19:18:

Kroatië. Is erg leuk voor zowel jongeren als volwassenen.

Eens. Wij hadden een appartement op een resort in Rovinj. Goede WiFi, zon, zee, zwembad, mogelijkheden voor uitstapjes, lekker eten. Voordeel van drie kinderen mee is dat de kans groot is dat er wel een met je mee wil om dingen te doen, maar anders blijven ze op het resort.

Een vriendin van de middelbare ging als puber altijd naar camping Duravel in Frankrijk. Was toendertijd veel te doen voor pubers, alleen geen idee hoe dat 15 jaar later is. 

Had zelf net voordat dit topic kwam een vergelijkbaar topic geopend, maar daar nog wat minder reacties, dus lees ook even hier mee. Maar wat zou jij aanraden in Kroatië Bijtje?

BraveHendrik

BraveHendrik

29-05-2023 om 19:32 Topicstarter

ik k vind Kroatië Idd ook leuk klinken. Ken ik niet en mijn oudste heeft inmiddels zijn rijbewijs. 

Ik zou gewoon een zonnige plaats aan het strand uitzoeken. En dan met in het achterland wat leuke plaatsjes. Zodat je nog wat activiteiten kan ondernemen. Ik zoek meestal wat dingen uit en zeg dan ergens op dag 3 : jongens ik wil niet elke dag op het strand zitten. Hier is een lijst met activiteiten kies er x aantal uit. Die gaan we doen en mocht je zelf een idee hebben, zet hem erbij. 
En de acriviteiten varieren van een kasteelbezoek tm raften. Meestal worden ze dan vanzelf wel enthousiast. Mijn ervaring is als ik dit al weken van te voren vraag, komt er niets uit. Maar ter plekke als ze al een beerje uitgerust zijn wel. Met een stedentripweekend is dit anders, maar met een strandzomervakantie is dit mijn ervaring.

Anoniemst schreef op 29-05-2023 om 19:28:

Had zelf net voordat dit topic kwam een vergelijkbaar topic geopend, maar daar nog wat minder reacties, dus lees ook even hier mee. Maar wat zou jij aanraden in Kroatië Bijtje?

Komt omdat het lijkt alsof iemand per ongeluk twee dezelfde topics heeft geopend 😅

Ik zou een Capfun-achtige camping zoeken in een gebied met veel mogelijkheden en de belofte om onderweg nog iets te doen wat ze gaaf vinden.

Zelf meerdere keren met veel plezier in midden en zuid Frankrijk op vakantie geweest. Zon,soms ruige bergachtige natuur,veel cultuur/historie.En dacht ook wel veel outdoor sporten daar (mits jullie daarvan houden natuurlijk)

Bijtje82

Bijtje82

29-05-2023 om 20:32

Anoniemst schreef op 29-05-2023 om 19:28:

Had zelf net voordat dit topic kwam een vergelijkbaar topic geopend, maar daar nog wat minder reacties, dus lees ook even hier mee. Maar wat zou jij aanraden in Kroatië Bijtje?

Kroatië heeft eigenlijk alles wel. Zo'n, zee strand en cultuur. Geschikt voor heel jong, tot senioren. Het heeft prachtige kustlijnen. 

Zit even in mijn geheugen te graven. Ik heb toen samen met mijn ex, drie weken lang met een tent langs de hele kust gereden. Niks geboekt. Tent in de auto en op de bonnefooi afrijden. 

Rovinj was heel leuk om te bezoeken.  Denk dat Dalmatie wel de meest interessante bezienswaardigheden heeft. Plitvice, zo'n beren gebied. (Overigens geen beer gezien, maar prachtig gewandeld) Hele leuke steden waar vanalles te zien is en het wemelt van de jongeren die savonds het nachtleven in duiken. Er zijn een aantal grote waterparken en gewoon lekker eten.

Ik ga dit jaar voor de derde keer naar Kroatië. Nu samen met m'n kinderen. Zal iets minder cultuur snuiven worden. Zit 10 dagen op een grote camping, maar dat is voor kinderen in de leeftijd van die van mij helemaal prima. We willen een niets moet alles kan vakantie en vooral genieten. Maar dit keer wel gewoon in een stacaravan en met het vliegtuig. Heb geen zin meer in dat gesleep met een tent.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.