Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

Help, mijn broeken.....

Hi
Een jonge moeder hier!
Ik heb een aardig probleem met mijn broeken! ik ben namelijk redelijk dun en heb smalle benen. Ik draag eigenlijk altijd spijkerbroeken denk aan blauw en zwart, maar ze zakken bij mij al-tijd af! Op mijn werk vaak, maar ook thuis, bij het koken en met de kids. Ik loop de hele dag te hijsen, en als ik vervolgens weer ga zitten of buk zakt hij alweer af en is vaak mijn bilspleet zichtbaar, vaak heb ik dat niet eens door! Laatst nog met een dagje dierentuin, was ik de luier van m'n dochtertje aan het verschonen, toen ik opstond kwam ik er pas achter dat mn hele bilspleet zichtbaar was. erg storend, maar ik denk dat het probleem aan mijn dunnen benen ligt. heeft iemand een tip??


Al eens skinny jeans geprobeerd?of een ander merk? Zijn jurken/rokken evt een optie als broeken geen optie meer zijn?

Het probleem is herkenbaar, maar ik heb een totaal ander figuur.
Namelijk zware bovenbenen en flinke heupen, maar wel een naar verhouding (ik ben te zwaar) smalle taille.

Ik moet dus broeken kopen die ruim op de benen vallen, dan pas ik ze net. Maar die zijn dan net aan op mijn benen, goed op mijn heupen en veel te ruim in mijn taille.
Ik geef dus juist die combi de schuld van het afzakken. Doordat mijn broeken eigenlijk net te strak op mijn benen zitten hebben ze de neiging naar beneden te kruipen heb ik het idee. En door de te ruime taille is er niks wat ze tegenhoudt om dat te doen.
Een riem zou het op moeten lossen, ware het niet dat ik geen strakke riem verdraag.

Ik heb dus helaas geen oplossing voor je probleem, maar je bent in elk geval de enige niet.

Een broekriem gebruiken?

Leene

Leene

06-12-2021 om 15:30

Inderdaad een broekriem, zakt de broek gelijk niet meer af. En skinny jeans kan ook helpen maar ook die zakken bij mij af zonder riem.
Joline Jolink heeft vaak goede broeken die ook wat hoger in de  taille zitten. Is ook een duurzaam merk maar neem wel een goed gevulde portemonnee mee.

en als je iets met een hoge taille koopt?

Een riem of bretels gebruiken 

Sarah12

Sarah12

06-12-2021 om 16:05 Topicstarter

Dank voor de tips! riemen vind ik alleen echt vreselijk om die te dragen dus dat doe ik meestal niet. Zal eens gaan kijken voor hoge taille broeken!

Of een wijder boyfriend model dat op je heupen hangt.

Een riem en op maat laten maken bij een kleermaker, kost een paar euro maar dan heb je ook wat.

In plaats van een riem neem ik de broekband aan de achterkant met  2 stikseltjes in. Schuin naar beneden aflopend

Zou een elastische riem een oplossing zijn? Die voelen niet zo strak aan. Google maar eens, ik had ze vroeg als tiener, maar ik zie dat ze nog steeds bestaan.

Voor mijn eerste kind gebeurde dit me ook en ik zie dat datzelfde kind het nu ook heeft, juist vanwege brede bovenbenen en billen, met een slanke taille. Mijn oplossing toen; een riem of iets innemen. Dochters oplossing nu; hoge taille, stof met elasthan die wat meerekt en elastische tailleband. 

Wattenbolleke schreef op 06-12-2021 om 15:31:

en als je iets met een hoge taille koopt?

Dit was voor mij de oplossing! Sinds ik broeken draag met een hoge taille zakt hij niet meer af.  Ik heb wel een ander figuur als TO, dus misschien is dat niet de oplossing, maar wel het proberen waard.

Als je een vrouwelijk figuur hebt (heupen duidelijk breder dan je taille) dan lijkt me inderdaad dat je broeken met een hoge taille moet zoeken, die zijn er gelukkig weer volop. Zo'n broek blijft dan op je heupen hangen en zakt daardoor niet af. Heb je meer een mannenfiguur, dan zou je ook eens kunnen kijken of herenbroeken een oplossing zijn, misschien zitten die bij jou beter.

En anders inderdaad bretels...

Groeten,

Temet

Inderdaad high waist-broeken kopen. En eerder (zeker bij skinny jeans) een maatje kleiner, vaak lopen broeken nog wel een halve tot hele maat uit. Sinds ik wat ben afgevallen en m’n broeken flink strakker koop, hoef ik nooit meer een riem te dragen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.