Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Zwanger worden vanaf Mei/Juni 2021

Hey allemaal! 

Een overloper van het Viva Forum hier, waar wij reeds een gezellig topic hadden voor meiden die zwanger willen worden vanaf mei-juni 2021. Indien andere viva'ers uit dat topic mij herkennen (ik heb gewoon dezelfde naam): kom gezellig terug mee kletsen! 

Indien er nieuwe Via'ers (noemen we het zo? ) zijn die ook aan hun eerste, tweede, derde.... zeventigste kindje beginnen vanaf mei/juni: wees welkom! 

Hier kletsen we over de onzekere wachtbankdagen, de zoektocht naar ovulaties, het vage symptoomspotten en veel meer. 

Over mezelf: Ik ben 29 jaar en mama van 1 zoontje van 20 maanden. Ik ben afgelopen mei van de eerste poging zwanger mogen worden, maar helaas is dit met 5 weken een vroege miskraam geworden. Door middel van ovulatietests heb ik snel een nieuwe ovulatie kunnen vinden vorige week, dus nu zit ik op de wachtbank tot 16 juli. 

Zodra ons groepje groeit, maak ik met veel liefde en plezier een tabel zodat we elkaars trajecten kunnen volgen. 

NaamLeeftijdKindje nummer...NODRondeBijzonderheden
Elyani292 (1 z. 20m)13 Aug3 (2) Miskraam in juni na 5 weken
LeLo217 juli2
Dopperfles24117 juli

1


Crazymier28

1

27 juli1
ILoveJaimy281??1Wacht op ongesteld worden, 
cyclus nu +40dagen

Anna89

312 (1 bijna 2j)
2

ZWANGER 

NaamLeeftijdKindje nummer...UDZwanger in...Opmerkingen
Ginnyy38Nieuw Samengesteld Gezin:
Samen 2e kindje (1 dochter, 19m),
Voor Ginny 4e kindje
voor man 6e kindje
15/02/20221e ronde♥️♥️
Citroentaartje332e kindje - 1 bijna 2j10/03/20222e ronde
Tinkeltje363e kindje - 2 zoons van 5j en 16m
2e rondeVoorzichtig gelukkig
SterreWaterman363 (2 z. 3,5j & 1,5j)21/03/20221e ronde

Wat verdrietig van je vroege miskraam  😥

Hier poging twee sinds we besloten hebben voor een 2e te gaan. Ovulatie was afgelopen zaterdag dus over 1.5 week weet ik meer 🤞

Het voornemen om chill te blijven en rustig af te wachten is moeilijker dan gedacht haha

Present. 

Gevonden!!

Elyani

Elyani

08-07-2021 om 16:05 Topicstarter

Jaaa Tinkeltje en Ginny!! Welkom hier! 

En hey LeLo! Ja de miskraam was echt intens verdrietig, ik vind het soms gek dat ik nu alweer zit te schrijven over een mogelijk nieuwe zwangerschap terwijl het eigenlijk nog zo "vers" is en ik toen echt een paar dagen huilend in bed gelegen heb. 
Als ik het goed heb, is je NOD dus net een dag later dan ik! Of nou ja, mijn NOD is eigenlijk volgende week donderdag, maar ik wil pas vrijdag testen. Heb jij een idee wanneer je zou gaan testen? En hoe oud is je eerste kindje?  

Zaterdag! Maar ben dan weekend weg dus zondag testen... de eerste is 4! Spannend jij net iets eerder. Aftellen.....
En volgens mij kan het verdriet en het positieve verlangen juist naast elkaar bestaan 💜

Ik meld mij ook weer hier  

Gevonden! Ik schrijf en lees ook hier weer mee

Ik ben 28, met een vriend van 27. We gaan voor ons eerste kindje. In april gestopt met de pil. Gewacht op beide Corona vaccinaties. Dit is de eerste 'echte' maand. Eind juli heb ik mijn NOD. Spannend!

Gevonden!

Elyani

Elyani

08-07-2021 om 19:04 Topicstarter

Ohhh meiden, blij dat jullie de weg ook naar hier vinden!  Ik neem jullie gegevens van Viva morgen over voor de nieuwe tabel! 

LeLo: Gezellig een weekend weg! En ook ideaal om nog even je gedachten te verzetten die laatste dagen waar ga je naartoe? 

Hallo, ik ben ook van het Vivaforum. Leuk om iedereen hier weer te zien.

ik ben nu heel pril zwanger, vijf weken, van mijn tweede kindje.

Vanwege eerdere miskraam en vruchtwaterpunctie nog niet erg ontspannen maar wel heel blij om zwanger te zijn. 

Ik ben er ook!
Had net een heel verhaal getypt, alles weg..
Doe de reacties even uit mijn hoofd...
Citroentaart, wat een heftige tijd moeten jullie hebben gehad! Wat fijn dat je nu een gezond kindje rond hebt lopen. Maakt het wel extra spannend nu. Hoe voel je je?
Ginnyy, hoe gaat het met jou? Ben bijgekomen van het nieuws bij de echo?
Elyani, wat bijzonder als het weer zo snel mag lukken! Dat afwachten is stom, ik hoop met je mee dat het goed gaat!
Volgens mij vroeg je hoe het met mijn cyclus zit? Ik snap er nu helemaal geen bal meer van haha. Sinds maandagavond elke dag 1a2x wat druppels bloed en daar blijft het bij. Vind dit geen ongesteldheid, maar goed. Vriend vindt dat ik een test moet doen, want ik had dit bij alle zwangerschappen (ook die goed ging), maar ik durf niet... Ik wil geen positieve test zien zolang ik nog bloed ofzo

Hoi Meiden, 

Ik heb het topic ook gevonden. En Elyani je mag mijn gegevens en NOD overnemen van de tabel van viva forum. Dank je wel! 

Elyani

Elyani

09-07-2021 om 13:23 Topicstarter

Hey meiden! 

Ik heb de tabel aangepast. Ze wordt een beetje onleesbaar hier, ik heb een moderator een berichtje gestuurd om te vragen of ik iets verkeerd doe. Hopelijk wordt de layout nog aangepast op dit forum, het is jammer dat onze opmerkingen niet zichtbaar worden nu. 

Welkom aan iedereen die nog overgefladderd is van Viva! 

Anna: Ik zou ook gewoon testen, het klinkt super postitief! Ik snap je terughoudendheid ook wel... Maar positief is positief, daar gaan een paar druppels bloed niets aan veranderen natuurlijk Ik ben super benieuwd! 

Citroentaart: Hoe voel jij je intussen? Nog geen klachten? 

En hoe gaat het met de rest?  

Ik maak mezelf echt helemaal gek, ik kijk ZO op tegen de komende wachtweek. Ik vond dat alles zo goed zat, ik was helemaal zeker dat er iets bezig was. Gisteren heftige krampen waardoor ik vermoed dat het misschien toch weer losgelaten heeft. Vandaag merk ik misschien héél af en toe wat pijnlijke borsten, maar dat kan ook gewoon van aankomende ongesteldheid zijn. Ze doen niet overdreven meer pijn dan anders, terwijl ik dat hiervoor wel had. Voel me alles bij elkaar nu eigenlijk niet meer alsof die innesteling er is. Je maakt jezelf gewoon helemaal gek op die wachtbank  Nog een week wachten... Pffff waarooommmm 

Hi meiden! 

Mag ik ook nog meeschrijven? Ik heb meegelezen met jullie de laatste tijd en dacht een mooi moment om nu mee te gaan schrijven op het nieuwe forum. Wij hebben een zoontje van 11 maanden en zijn in april begonnen voor een tweede. Ik was meteen zwanger, maar een miskraam bij net geen 6 weken. Op de een of andere manier kwam dat niet zo hard binnen, het voelde al anders en het ging zo snel. Toen ongesteldheid afgewacht en weer gestart. Nu had ik vorige week weer een positieve test, maar 3 dagen later werd ik alsnog ongesteld. Zeer waarschijnlijk gewoon pech zo 2x achter elkaar. Daar probeer ik maar gewoon op te vertrouwen... Deze keer wel echt heel verdrietig, maar gaan gewoon weer met frisse moed door. Mijn NOD is rond 1 aug. Ik hoop dat jullie allemaal snel een positieve test in handen mogen hebben! 

Elyani: Pff! Zo lastig dan dat wachten. En je voelt Vanalles, alles ligt onder een vergrootglas. Heb je wel iets van afleiding om de komende tijd door te komen?


Roza: Leuk dat je mee komt schrijven! Wat een vervelende tijd heb jij ook achter de rug zeg. Goed dat je vertrouwen houdt! 

Hier onveranderd. Als het goed is ga ik richting m'n ovulatie ergens in de komende dagen. Benieuwd of ik weer wat voel of merk in de komende dagen, net als de vorige twee maanden. Op een of andere manier leeft het nu wel wat meer, maar kan het ook nog goed loslaten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.