Waarom moet je altijd verse bloemen in huis hebben?

4 september 2022

Waarom moet je altijd verse bloemen in huis hebben?

We weten allemaal dat bloemen een mooie aanvulling zijn op je interieur of een mooi ontwerp voor je toilettas dames zijn, maar wist je dat het hebben van bloemen in je huis veel gezondheidsvoordelen heeft? Van rozen tot inheemse planten, ze kunnen allemaal bijdragen aan je gezondheid en welzijn. Wanneer bloemen in de juiste omgeving worden gebruikt, is bewezen dat ze de bloeddruk verlagen, de stemming verbeteren, de geestelijke gezondheid verbeteren, de hartslag verlagen en je huis vullen met geluk. Dit zijn slechts een paar van de manieren waarop bloemen je gezondheid en levenskwaliteit verbeteren. Hieronder vind je nog meer!

Verbetert de luchtkwaliteit

Een betere luchtkwaliteit is slechts één van de redenen waarom bloemen goed zijn voor je algehele welzijn. Bloemen en planten voor binnen hebben een aantal voordelen voor je lichamelijke gezondheid. NASA wetenschappers hebben ten minste 50 kamerplanten en bloemen ontdekt die schadelijke verontreinigende stoffen elimineren die anders hoofdpijn, hoesten, verkoudheid, allergieën en vermoeidheid zouden kunnen veroorzaken. Deze bladgroene planten en bloemen zuiveren de lucht en geven zuurstof af, terwijl ze gevaarlijke giftige stoffen zoals koolmonoxide en formaldehyde absorberen.

Geeft je humeur een boost

Niets maakt je gelukkiger dan wakker worden met een prachtige vaas met felgekleurde, verse bloemen in je huis. Meerdere gedragsstudies hebben aangetoond dat het plaatsen van bloemen in de slaapkamer, keuken, hal of waar je je ook klaarmaakt om je dag te beginnen, kan helpen om de ochtendblues te verslaan. Uit een specifiek onderzoek, uitgevoerd aan Rutgers, The State University of New Jersey, bleek dat het plaatsen van bloemen in je huis het vrijkomen van endorfine stimuleert, waardoor gelukkige emoties worden gestimuleerd en het gevoel van algehele tevredenheid toeneemt.

Zorgt voor creativiteit

Naast het zuiveren van de lucht en je hoofd, zijn verse bloemen belangrijk voor het stimuleren van creativiteit. En het is gezonder dan ontelbare koppen koffie inschenken als je even niet weet waar je aan toe bent. Je kunt ook fleurige bloemen en verse planten in de slaapkamer of speelkamer van je kind zetten, omdat dit hun groeiende verbeelding stimuleert en tegelijkertijd hun verantwoordelijkheid. Als je geen inspiratie hebt, pak dan een ficus en zet hem op je bureau in je kantoor naast je Valentino tas waarin je je benodigdheden hebt meegenomen.

Laat je beter slapen

Er gaat niets boven een goede nachtrust, wakker worden met een heerlijk gevoel en klaar om de volgende dag aan te pakken. Onderzoek heeft aangetoond dat de menselijke emotie sterk wordt beïnvloed door de geur van bloemen en dat emoties en slaap nauw met elkaar verbonden zijn. Dit ondersteunt de theorie dat de geur van bloemen en planten kan helpen bij het reguleren van het zenuwstelsel in je hersenen waardoor je een betere nachtrust krijgt. Vandaar dat men zegt dat de geur van lavendel je helpt in slaap te vallen.

Verhoogt je productiviteit

Als je vanuit huis werkt, en de werkrugzak die je via social deals hebt gekocht dus niet gebruikt, zal het plaatsen van bloemen of planten in huis niet alleen je creativiteit verhogen, maar studies hebben aangetoond dat ze ook de concentratie en productiviteit verbeteren. Bloemen met felle bloemblaadjes en grote bladeren, zoals lelies, zijn perfect om je productiviteit te verhogen.