Toffe uitjes voor kinderen in Zeeland

15 januari 2022

Toffe uitjes voor kinderen in Zeeland

Zoek jij nog een fijne vakantiebestemming in eigen land dit jaar? Boek dan een weekendje weg in Zeeland! Zeeland staat uiteraard bekend om de vele stranden die je er vindt. Maar welk strand is nou het leukst om heen te gaan met kinderen? En waar vind je nog meer toffe kinderuitjes en een hippe slaapplek voor jouw gezin?

De leukste stranden in Nederland voor kinderen

Een schepje en emmer mee, zandkastelen bouwen, de golven trotseren: het strand is altijd een goed idee met kinderen. Toch zijn er een paar stranden in Zeeland die net wat meer te bieden hebben en daardoor echt een must-visit zijn als je met je kinderen een weekendje naar Zeeland wil.

Vrouwenpolder
Het strand bij Vrouwenpolder is al jaren favoriet in ons gezin. Hier zit mijn favoriete strandtent De Dam. Een heel fijn restaurant waar je heerlijk kunt lunchen, borrelen of dineren. Daarnaast staan er ook diverse gerechten op de kaart om mee te nemen op het strand. Pal voor het terras staat hier een grote speel-vuurtoren met kabelbaan én glijbaan. Tel daar nog wat schommels en andere speeltoestellen bij op. Garantie voor uren speelplezier! En als je als ouder zelf geniet met een glas witte wijn in je hand en je ziet de kids voor je neus ravotten, wat wil je dan nog meer?

Vlissingen
Lekker op het strand relaxen en ondertussen je ogen uitkijken aan al die grote vrachtschepen die langskomen? Dat kan op het strand in Vlissingen. Vanaf het strand loop je ook zo de stad in – of andersom. De boulevard in Vlissingen behoort zeker niet tot de mooiste boulevards door alle gebouwen en hotels achter het strand, maar als je op het strand zit en naar de zee kijkt merk je hier niks van. Kleine kinderen kijken hun ogen uit door alle gaven boten en schepen die hier vlak langs de kust langsvaren. Tip: Ga op het strand liggen bij Pier 7. Dit is een heel fijn beachrestaurant waar je heerlijk op het strand kunt eten. Dit is echt een hotspot van Vlissingen en je waant je hier een beetje op Ibiza. Het Ibiza Gevoel in Nederland dus!

Domburg
Domburg is een dorp gelegen aan de westkust van Zeeland. Dit is de op twee na oudste badplaats van het land. Waarom je hiernaartoe moet: het centrum is op loopafstand van het strand. In het centrum vind je diverse restaurants, ijssalons en wat leuke winkeltjes. Oftewel: een ijsje voor de kids en nieuw jurkje voor mama. Iedereen happy! Het strand in Domburg is echt ontzettend breed, er is dus altijd genoeg plek. En genoeg leuke restaurants om wat te eten. Pluspunt: Er staan ook diverse speeltoestellen op het strand, zelfs in de winter.

De leukste kindvriendelijke accommodatie in Zeeland

Als je op zoek bent naar een hippe accommodatie om te overnachten – lees: sfeervoller dan een standaard Center Parcs huisje - boek dan een weekendje weg bij B&B Hartje Kloetinge.

B&B Hartje Kloetinge bevindt zich in een volledig gerenoveerde vrijstaande schuur. De B&B is een klein vakantiehuisje en van alle gemakken voorzien, denk hierbij aan luxe badkamer, kitchenette, een eigen terrasje buiten en eettafel voor 4 personen. Tevens vind je in dit vakantiehuisje een slaapzolder waar twee (grotere) kinderen kunnen slapen. Voor een baby of klein kindje kan er beneden een extra (camping)bedje worden bijgezet. Zo biedt de B&B ruimte aan één gezin. Voor kinderen staat er ook een leuke speelgoedmand klaar met o.a. diverse boekjes. Door de ligging van een leuke speeltuin in de straat maakt dit alles deze B&B zeer kindvriendelijk.

In de B&B zie je diverse Ibiza stijl sfeerelementen. Je kunt in dit vakantiehuisje ook meteen een (uitgebreid) ontbijt of borrelplank erbij bestellen. Lees hier meer over de bed & breakfast Hartje Kloetinge

Leuke uitjes in Zeeland met kinderen om te doen

Klok'uus
Wissekerkseweg 6
4458 SH 's-Heer Arendskerke

Dit is de grootste binnen- en buitenspeeltuin van Zeeland. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken. In de zomer staan er buiten vaak springkussens. Ook staat er een air trampoline, grote skelters en een speelhoek met water en zand. Binnen is er ook genoeg te doen voor alle leeftijden. Een perfect uitje met mooi én slecht weer. Een groot pluspunt van deze locatie is het restaurant: er staan echt veel lekkere gerechten op de kaart, dus als ouder zit je hier ook prima. Tip: maak een reservering voor een tafeltje! Het is een populaire plek om naar toe te gaan.

Kaasboerderij Schellach
Prooijenseweg 26,
4332RD Middelburg

Een leuk uitje (ook met minder weer) is een bezoekje brengen aan kaasboerderij Schellach (in Middelburg). Hier kun je rondsnuffelen op de boerderij en de kalfjes aaien. Je kunt tevens heerlijke kaasjes kopen hier.

Chocolademuseum
Vlasmarkt 51
4331 PD Middelburg

In Middelburg vind je het enige chocolademuseum van Nederland. Hier ervaar je cacao en laten ze je chocolade zien, ruiken, voelen, proeven en beleven. Ze vertellen het verhaal van boon tot chocolade en alles wat daarbij hoort.

Mini Mundi Middelburg
Podium 35
4337 Middelburg

Mini Mundi is een sfeervol familiepretpark in Middelburg. Het is geen massaal pretpark maar heel overzichtelijk en een beetje ouderwets, maar daardoor juist leuk voor kleine kinderen. Je hebt hier een grote indoor speeltuin, een restaurant met diverse gerechten en buiten het pretpark. In het pretpark vind je eenvoudige maar leuke attracties zoals een treintje, een authentieke draaimolen, een kleine achtbaan en o.a. een schommelschuit. Wat tevens uniek en leuk is (vooral voor oudere kinderen en volwassenen) is dat je in dit pretpark ook miniatuur Walcheren hebt.

Berkenhof Tropical Zoo
Langeweegje 10A
4434 NE Kwadendamme

Dit is echt een heel leuk en avontuurlijk uitje, het is binnen dus ideaal als het slecht weer is. Je hebt hier een tropische tuin met tropische planten en diverse dieren zoals schildpadden, vogels, papegaaien en aapjes. Als je door de tropische tuin bent gelopen kom je vanzelf bij de Kids jungle. Hier kunnen de kinderen lekker klauteren en met water spelen. Tip: neem schone kleding (of zelfs een zwembroek) mee voor je kinderen en handdoeken, ze kunnen nat en vies worden. Je hebt hier ook een restaurant waar vooral de pannenkoeken heerlijk zijn!

De Jonge Johannes
Molen de Jonge Johannes in Serooskerke

Bij mooi weer is dit echt een van de tofste uitjes met jonge kinderen. Dit is een superleuke pannenkoek- en speelboerderij met daarbij een restaurant met uitgebreide kaart. Je hebt hier een leuke speeltuin, skelterbaan, springkussen en diverse speeltoestellen. Bekijk op hun website wel van tevoren even wanneer ze open zijn.