Skiën in Frankrijk met kinderen

8 februari 2022

Skiën in Frankrijk met kinderen

Elk jaar kiezen honderdduizenden Nederlanders voor een sportieve vakantie in één van de wintersportgebieden in Europa. Skiën en snowboarden is ontzettend populair en zelfs de allerkleinsten leren al op de latten te staan. Een wintersport met kinderen is een fantastische beleving. Je kunt je kind(eren) kennis laten maken met een heel nieuw gebied, een nieuwe sport en alles wat er bij het wintersporten komt kijken. Maar op wintersportvakantie gaan met kinderen vereist ook veel planning en geduld. Met deze tips van Interhome heb je gegarandeerd een fijne skivakantie met het gezin. Wij zetten namelijk de beste kindvriendelijke wintersportbestemmingen in Frankrijk op een rij.

Le Grand Massif

Le Grand Massif is een groot skigebied in Frankrijk dat speciaal gericht is op families. Het gebied omvat de skigebieden rond Samoëns, Les Carroz, Flaine, Sixt-Fer-a-Cheval en Morillon. Zowel jong als oud kan hier uitstekend terecht. Het gebied heeft maar liefst 139 pistes, met veel pistes voor beginners, 62 liften en tal van leuke activiteiten, zoals sleeën, langlaufen en de 14 kilometer lange Cascade-afdaling. Sneeuw is in dit gebied gegarandeerd en er zijn voldoende voorzieningen en accommodaties voor gezinnen in de regio.

Les Sept Laux

Les Sept Laux in de Alpen is een skigebied bestaande uit drie wintersportresorts: Prapoutel, Le Pleynet en Pipay. Het is een familievriendelijk gebied dat bekend staat als erg rustig en gemoedelijk. Maar voor liefhebbers van skiën is hier voldoende te beleven. Het gebied heeft 120 kilometer aan pistes, waarvan een groot deel speciaal voor beginners is. Er zijn 24 liften en omdat het gebied vooral doordeweeks erg rustig is, is het fijn voor beginnende skiërs om hier hun eerste afdalingen te maken. Er zijn veel familievriendelijke accommodaties in het gebied, maar er zijn ook tal van restaurants en après-skibars om na het skiën even te ontspannen.

Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld en is gelegen in de Franse Alpen in het departement Savoie. Het gebied is vrij sneeuwzeker en daarom erg populair onder vakantiegangers. In het gebied vind je onder andere de skigebieden Courchevel, Les Menuires, Val Thorens en Méribel. Iedere liefhebbers van wintersport kan hier zijn hart ophalen. Het gebied heeft maar liefst 600 kilometer aan pistes en 161 liften. Er is 102 kilometer aan makkelijke pistes en 234 kilometer aan beginnerspistes dus ook voor kinderen en beginners is er genoeg gelegenheid om te skiën. Er is bovendien volop variatie waardoor ook gevorderde skiërs en snowboarders meer dan genoeg te kiezen hebben. Met kinderen is vooral La Tania een aanrader; gebieden als Val Thorens en Les Menuires zijn toch erg druk en erg populair onder scholieren en studenten. Ook buiten het skiën en snowboarden om is er meer dan genoeg te beleven in het gebied. Zo kun je hier heerlijk eten en drinken, genieten van de après-ski, fat biken, een bezoek brengen aan een spa of een tocht op een sneeuwscooter maken.

Portes du Soleil

Portes du Soleil is gelegen op de grens met Zwitserland en bestaat uit maar liefst 13 skigebieden. Door de uitgestrektheid van het gebied leent het zich uitstekend voor lange trektochten, maar er zijn ook lokaal veel dingen te beleven voor het gezin. Het gebied heeft in totaal 580 kilometer aan pistes. Helaas zijn er maar weinig pistes echt geschikt voor skiërs die net starten, maar voor beginners vind je hier 123 kilometer aan pistes. Morzine is in dit skigebied ideaal voor een vakantie met kinderen. Hier vind je speciale kinderpistes en een funslope. Maar ook Châtel en Les Gets hebben alles wat je nodig hebt voor een vakantie met kinderen.

Espace San Bernardo

Het skigebied Espace San Bernardo wordt standaard genoemd wanneer men het heeft over kindvriendelijke wintersportbestemmingen. Het skigebied is gelegen in de Savoie en omvat de skidorpen La Rosière en La Thuile. Het gebied is dan misschien qua omvang niet zo groot als eerdergenoemde skigebieden, maar voor een wintersportvakantie met kinderen is dit gebied ideaal. Vooral La Rosière is ideaal met kinderen vanwege de overzichtelijkheid en de mogelijkheden voor beginnende skiërs. Het is een sfeervol skidorp met veel activiteiten voor kinderen.