Roze pasta in het keukenkastje: Wat is The Pink Stuff en hoe gebruik je het?

28 augustus 2022

Roze pasta in het keukenkastje: Wat is The Pink Stuff en hoe gebruik je het?

Misschien heb je er wel van gehoord: The Pink Stuff. Dit Britse schoonmaakmiddel is enorm populair omdat je er schijnbaar alles mee schoon kan maken. Dit klink te goed om waar te zijn, niet? Daarom hebben wij er uitgebreid onderzoek naar gedaan en leggen wij jou hier uit wat The Pink Stuff is en hoe je het gebruikt.

Wat is The Pink Stuff

The Pink Stuff is een Brits schoonmaakmiddel. De naam vertaalt letterlijk naar “het roze goedje” en het is een vrij goede beschrijving van het middel. Het potje bevat een rozige pasta. Het zou overal alle vlekken vanaf moeten kunnen halen.

Hoe kan je The Pink Stuff gebruiken?

Dit wondermiddeltje is erg breed inzetbaar. Het wordt verkocht als een algemeen anti vlekkenmiddeltje, maar er zijn zo veel dingen die je met dit spul schoon kan maken. Het gebruik is voor de meeste dingen hetzelfde: je smeert eerst wat van de pasta erop, laat het even zijn werk doen en spoelt het er daarna af. Makkelijk toch?

Hier zijn een paar van onze favoriete dingen om schoon te maken met The Pink Stuff:

 • Tegels. Smeer de pasta op de tegels en werk het in alle hoekjes en gaatjes met een oude tandenborstel. Dit verwijdert al het vuil en ook veel schimmel van de tegels en uit de voegen.
 • Keukens (met name gootstenen). Op veel keukengerei kan er allerlei vuil blijven zitten, sommige gaan zelfs roesten. The Pink Stuff kan allerlei vlekken en zelfs roest verwijderen.. Dit werkt ook op pannen, frituren en zelfs barbecues!
 • Kookplaten. De vieze vlekken die vaak na het koken op je kookplaat achterblijven zijn zo weggehaald!
 • Gasfornuizen. Als The Pink Stuff op een kookplaat werkt, dan werkt het zeker op een gasfornuis!
 • Laminaat. Jazeker, ook je laminaat kan je met The Pink Stuff schoonmaken! Het laminaat zal blinken als nooit tevoren.
 • Sneakerzolen. Witte sneakerzolen worden heel snel vies. Met The Pink Stuff kan je deze snel en gemakkelijk weer helemaal wit krijgen!
 • Vlekken op tafels. Krijg je na het eten bepaalde (wijn-) vlekken niet van de tafel geboend? The Pink Stuff helpt!
 • Radiatoren. Deze lijken altijd wel vlekken erop te hebben, maar met The Pink Stuff haal je ze er zo af.
 • Roestige velgen maakt je ook zo weer schoon.
 • Zeepresten zijn ook zo verwijderd met The Pink Stuff
 • Meubels. Ja, het kan! Wees wel voorzichtig, want The Pink Stuff kan krassen en vlekken achterlaten op sommige oppervlakten. Wil je dit proberen? Probeer dan eerst een onopvallend stukje van het meubelstuk schoon te maken (zoals de achterkant) voordat je de rest doet.
 • Keukenkastjes. Niet goed afgedroogde vaat kan ook vlekken veroorzaken. The Pink Stuff haalt ze weg.

Er zijn nog veel meer dingen die dit middel schoon kan maken, dus als je iets schoon wilt maken wat niet op deze lijst staat, probeer het gewoon!

Wat kan je niet met The Pink Stuff Schoonmaken?

In principe kan je alles schoonmaken met The Pink Stuff, maar sommige dingen werken iets minder goed dan je misschien zou verwachten. Een van die dingen is plastic. Een onderzoek gedaan door de New York Times heeft aangetoond dat de meeste reguliere schoonmaakmiddelen beter werken op plastic dan The Pink Stuff.

Houdt er ook rekening mee dat The Pink Stuff een (wellenswaar licht) schuurmiddel is. Fijn gepolijste oppervlaktes of zeer kwetsbare materialen kunnen door te hard boenen met The Pink Stuff beschadigd raken.

Is The Pink Stuff veilig?

Alle ingrediënten die in The Pink Stuff gebruikt worden zijn niet giftig en van natuurlijke oorsprong. De producent hoopt hiermee een duurzame manier van schoonmaken te bevorderen. Dat betekent niet dat je de volgende keer dat je lekkere trek hebt even wat schuurmiddel kan gaan eten, dat zou hoogstwaarschijnlijk ook niet goed zijn. Bedrijven mogen namelijk zonder dat dit eerst gecontroleerd wordt claimen dat iets niet giftig is.

Ook het feit dat alle ingrediënten natuurlijk zijn hoeft niets te zeggen over de veiligheid van het product. Sommige natuurlijke elementen zijn erg schadelijk terwijl sommige chemicaliën heilzaam kunnen zijn.

Waar kan je The Pink Stuff kopen?

The Pink Stuff is nog niet in de normale supermarkt te verkrijgen (helaas!), maar in Nederland zijn er genoeg webshops die dit spul verkopen. Omdat het product uit groot Brittannië komt gaat het altijd om import, maar dit beïnvloedt de prijs niet enorm. Tijdens onze zoektocht hebben wij meerdere aanbiedingen gevonden van rond de 7 euro (incl. verzendkosten) voor 850 gram. Dit is nog duur in verhouding tot wat het in Engeland kost. Daar kan je een pot vaak voor onder de pond kopen!

Alternatieven voor The Pink Stuff

Afhankelijk van de klus zijn er ook veel alternatieven voor The Pink Stuff te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Cif. Dit is ook een licht schuurmiddel dat regelmatig gebruikt wordt om keukens schoon te maken. Een fles hiervan is voor 3 euro te koop en doet ook erg goed zijn werk.

Om te ontvetten zijn er ook veel andere middeltjes te koop. Denk bijvoorbeeld aan Dasty. Ook dit schoonmaakmiddel haalt al het vet van bijna alles af en is redelijk betaalbaar.

En laten we de welbekende allesreiniger niet vergeten. Deze is extreem goedkoop en je kan, zoals de naam al suggereerde, er alles mee reinigen! Van vloeren tot lamellen, het kan allemaal!

The Pink Stuff is dus een heel makkelijk en fijn schoonmaakmiddel. Je kan er zowat alles mee schoonmaken en het is nog betaalbaar ook. Wel is en blijft het belangrijk om er rekening mee te houden dat het geen wondermiddel is (zoals het bedrijf het verkoopt), het is een schoonmaakmiddel. Dit betekent dat het nog steeds hard werk is om dingen ermee schoon te maken!

Verkijk je ook niet op de alternatieven. Sommige van deze heb je misschien al in huis en ze werken misschien wel net zo goed!

Al met al vinden wij dit product zeker het proberen waard. Alle aandacht op het internet was niet helemaal voor niets dus…