Mobiel vergelijken? Lees dan onze 3 gouden tips!

26 juli 2023

Mobiel vergelijken? Lees dan onze 3 gouden tips!

Ben jij toe aan een nieuwe telefoon, dan kan het zijn dat je de keuze maakt om eens een keer over te stappen naar een ander merk. Wat je keuze ook is, online je mobiel vergelijken op basis van verschillende providers is als je het ons vraagt, één van de eerste en ook belangrijkste dingen om te doen. Waar we vaak geneigd zijn ons abonnement gewoon bij de huidige provider te verlengen, zijn er voldoende mogelijkheden om vaak elders een paar euro voordeliger uit te zijn iedere maand. Toch is het wel belangrijk om met een paar zaken rekening te houden. Want hoe zit het met het behoud van je nummer en wat zijn de kosten voor een eventuele overstap? Daarnaast zijn er nog allerlei handige tips, die je niet alleen helpen bij het vinden van de juiste telefoon, maar je ook helpen de beste prijs te krijgen.

Gebruik een prijsvergelijker voor mobiele abonnementen

In de huidige tijd waarin we met één druk op de knop alles kunnen vergelijken, ben je een dief van je eigen portemonnee als je dit niet doet met je telefoon abonnement. Via een online prijsvergelijker voor mobiele abonnementen, kun je namelijk gemakkelijk en snel meerdere aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kun je selecteren op basis van kosten, maar ook op specificaties zoals de internetsnelheid en het feit of je dekking hebt voor 5G. Kijk wel goed naar de aanvullende voorwaarden, want het kan zijn dat je bij een eventuele overstap te maken krijgt met aansluitkosten, die je bij het verlengen bij je huidige provider natuurlijk niet hebt.

Neem contact op met je huidige provider

Bij het vergelijken van abonnementen, vergeten we vaak dat ook onze eigen provider de nodige ruimte heeft om je te kunnen behouden als klant. Acquisitie voor nieuwe klanten is immers voor veel bedrijven een van de grootste kostenposten. Je kunt je dus wel voorstellen dat een provider er alles aan is gelegen om jouw als klant te kunnen behouden. Om ervoor te zorgen dat ze hierin met je mee willen denken, is het allereerst verstandig en ook wel netjes, om ze het verhaal voor te leggen. Zo kun je aangeven dat je bent benaderd door een andere partij en je ook je huidige provider de kans wilt geven een aanbod te doen. Je zult zien dat ze vaak een heel eind met je willen meedenken, alleen hier tegenover meestal wel een contractverlenging stellen.

Wacht op black friday en cyber monday

Black Friday is een fenomeen dat is overgewaaid vanuit Amerika. Tijdens deze dag en inmiddels vaak weken, zijn er allerlei te gekke acties, waarmee je ontzettend veel geld kunt besparen op de aanschaf van zowel kleding als elektronica. De kans bestaat dus dat de telefoon die jij al een tijdje op het oog hebt, gedurende deze periode met flinke korting wordt verkocht. Om er zeker van te zijn dat je ook echt profiteert, is het wel aan te raden om de prijs gedurende de weken voorafgaand aan deze periode even goed in de gaten te houden.