Het leukste buitenspeelgoed voor in de tuin

11 mei 2022

Het leukste buitenspeelgoed voor in de tuin

Lekker buitenspelen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het geeft ze energie, ze blijven in beweging en door het zonnetje op hun gezicht maakt het lichaam ook veel vitamine D aan. Maar buitenspelen is niet alleen goed voor de gezondheid van jouw kinderen. Tijdens het spelen doen kinderen namelijk ook allerlei waardevolle sociale, emotionele, cognitieve en fysieke vaardigheden op. Laat de kinderen dus vooral zoveel mogelijk buitenspelen als dat kan. Is jouw zoon of dochter nog te klein om buiten op straat of in de speeltuin te spelen? Of is er geen speelgelegenheid in de buurt waar veilig gespeeld kan worden? Dan biedt een tuin ook altijd uitkomst. Een voor- of achtertuin biedt een schat aan mogelijkheden voor spel en voor buitenspeelgoed. Wij tippen het leukste buitenspeelgoed waarmee de tuin een avontuur wordt voor klein en groot.

Trampoline

Als je wat ruimte in de tuin over hebt, is een trampoline kopen een heuse aanwinst voor de tuin. Kinderen zijn gek op trampolines en ze kunnen zich er uren op vermaken. Maar trampolines zijn ook gewoon leuk voor volwassenen! Zorg er wel voor dat de trampoline stevig staat en dat deze voorzien is van een veiligheidsnet. Zo voorkom je eenvoudig vervelende ongelukken in de tuin.

Glijbaan

Voor peuters en kleuters is een glijbaan in de tuin altijd een feest. Keer op keer glijden ze met het grootste plezier van de glijbaan af en het verveelt nooit. Glijbanen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Kies voor een kleine glijbaan voor peuters of een grotere glijbaan met klimrek voor wat oudere kinderen. Daar hebben ze gegarandeerd jaren plezier van en de glijbaan is vaak ook weer makkelijk in de schuur op te bergen tijdens de herfst- en wintermaanden.

Zandbak

De zandbak is natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken in de achtertuin. Al vanaf het moment dat jouw kleintje kan kruipen is de zandbak een leuke plek om te spelen en te ontdekken. Graven in het zand alleen is al leuk, maar met vormpjes en een emmertje kan een zandbak alles worden wat jouw zoon of dochter wil: een tuintje, een bakkerij of een kasteel. Je kunt zelf een zandbak creëren in de tuin, maar je kunt ook een afdekbare zandbak of zandtafel in de tuin plaatsen. Zo blijft de bak schoon en droog.

Schommel

De schommel is in elke speeltuin favoriet bij de kinderen en ook in de eigen tuin kun je eenvoudig een schommel plaatsen. Een schommelzitje of een nestschommel kun je aan een stevige boom of aan een balk bevestigen, maar je kunt ook een metalen schommel in de tuin laten installeren. Dat is leuk voor de kinderen, maar een nestschommel is ook gewoon heerlijk om zelf even in te relaxen.

Watertafel

Knoeien met water is één van de leukste tijdverdrijven voor jonge kinderen, vooral in de zomer. Een watertafel is daarom altijd een groot succes in de achtertuin. Watertafels zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, van watertafels gecombineerd met een zandtafel tot watertafels met allerlei leuke accessoires. En sommige tafels zijn ook weer eenvoudig af te dekken en op te bergen. Zo houd je de speeltoestellen lang mooi.

Speelhuisje

Houd jouw kind van vadertje en moedertje spelen? Of wil hij of zij graag een bakkerijtje of een ijskraam openen waar zandtaartjes en waterijsjes worden geserveerd? Dan is een speelhuisje in de tuin een must. Een speelhuisje is ideaal voor peuters en kleuters met een rijke fantasie. De huisjes zijn verkrijgbaar van hout of van kunststof en zijn zeer robuust. Er kan op geklommen worden, er kan in gespeeld worden en jouw zoon of dochter heeft écht een plekje voor zichzelf in de tuin. En de huisjes zijn ook weer eenvoudig te demonteren en veilig op te bergen als jouw zoon of dochter is uitgespeeld.

Voetbaldoel

Is jouw kind gek op voetballen? En is er geen grasveldje of speelplek in de buurt om een partijtje te spelen? Dan kun je jouw tuin eenvoudig omtoveren tot speelveld door een voetbaldoel te plaatsen. Maak een stuk grasveld of terras vrij en speel een partijtje samen. Of doe een penaltyspel en zie wie er de meeste doelpunten kan scoren.

Zwembad

Nu de zomers steeds warmer worden, mag een zwembadje eigenlijk niet ontbreken in de tuin. Zowel kinderen als ouders kunnen de afkoeling op de warme dagen wel gebruiken. Zwembaden zijn in allerlei maten verkrijgbaar: van kleine badjes voor de allerkleinsten tot familiebaden waar wel vier personen tegelijk in passen. Een zwembad is altijd leuk om in te spelen en is een aanwinst voor iedereen in het gezin.