Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Welke Noise Canceling koptelefoon (bij autisme)?

Voor onze zoon (met autisme) willen we een goede Noise Canceling koptelefoon kopen. Nu ben ik online aan het kijken maar zie zoveel verschillende soorten en dat maakt het kiezen alleen maar moeilijker. Heeft iemand hier ervaring met een goede draadloze noise cancelling koptelefoon (die ook de hardere geluiden goed dempt)? 

Ik ben zelf altijd wel fan van de merken Sennheiser en Sony. Beiden hebben goede noise cancelling. Ik zou dan ook vooral kijken welke fijn zit, en welke in je budget past.

Toevallig heb ik daar een tijdje geleden op Via een topic over geopend. Misschien vind je daar al wat goede tips.
Ik heb uiteindelijk een sony gekocht naar aanleiding daarvan. Was prijzig, maar ben er echt heel erg blij mee

https://www.viafora.nl/forum/digital/gezocht-noise-canceling-hoofdtelefoon?page=4#65

Onze dochter is erg tevreden over de Sony wireless noise cancelling stereo headset 
WH-1000XM4

Mijn zoon heeft Loop oortjes om het omgevingsrumoer in de klas te onderdrukken.
Deze bevallen heel goed.

Moet er ook muziek uit kunnen komen?
Anders zou je ook "oorkappen" kunnen kopen bij de bouwmarkt, daar is mijn zoon erg blij mee. 

Het personeel van Hornbach haalde van elke soort één uit de verpakking en zoon mocht ze uitproberen bij  de zaagmachine.

3M Peltor heeft hij nu.

Onze zoon, ook met autisme, heeft de Bose Quietcomfort 45. De noisecouncelling werkt heel goed en de geluidskwaliteit zijn allebei erg goed volgens hem.
Ik heb zelf de goedkoopste Loops earplugs en die doen bij mij niet wat ze beloven.

Duurder maar stukken beter. Kies voor active noise canceling. Hier bevalt Sony goed. De enige met een officiële diagnose hier in huis wil geen noise canceling De rest vindt het zalig.

Ik zou vooral naar een mediamarkt (of beter: een minder prikkelgevende elektronicawinkel) gaan om de koptelefoons te passen en ervaren. Zo was ik er zelf vooraf van overtuigd dat ik een Sony wilde hebben, maar bleek deze veel te zwaar aan mijn hoofd te voelen. Toen is het de Bose NC700 geworden.

Ga met hem passen. Ik vond de noisecancelling van Sony echt beter dan die van Bose. Maar ik verdroeg de Sony niet voor meer dan een paar minuten. En mijn bose kan ik uren dragen zonder hinder.

Ik heb de Sony WH-1000XM3. Die kon ik voor een leuk prijsje via mijn werk krijgen. Echt een hele fijne koptelefoon! Goede active noise cancelling, accu gaat echt heel lang mee. Via de app kan je van alles instellen en ook de batterijduur zien. Geluid wat er uit komt is ook erg goed. Ik zou dus zeker een Sony aanraden

Mijn zoon vond de Sony te strak op zijn oren/hoofd zitten. Hij heeft nu een nogal onbekend merk, met oorschelpen die heel flexibel kunnen draaien. Het is een kwestie van passen en dan zeker een paar minuten ophouden in de winkel.

TO, ik heb zelf een Sennheiser en daar heel blij mee. De pasvorm is wel heel belangrijk, voor een kind onder de 12 jaar is een volwassen koptelefoon waarschijnlijk nog te groot of te zwaar. En ik ken zelf geen kinderkoptelefoons met active noise cancelling.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.