Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Zal ik wel of zal ik niet

Hoi!

op het werk komt er een nieuwe leidinggevende functie vrij. Deze zijn erg zeldzaam.
Heel toevallig was ik net begonnen met de studie middle management via het STAP budget.
Ik wilde dus helemaal voor deze functie gaan tot ik ineens iets van mijn bff hoorde.
Zij heeft in haar jaargesprek gehoord dat deze functie eraan komt en 1 van de drie leidinggevende heeft gezegd dat zij zeker moet solliciteren. Zij staat er zeker voor open.

Nu slaat bij mij de twijfel om verschillende redenen toe.
Heeft het voor mij nog wel zin om te solliciteren?
Het liefst zou ik bij een andere leidinggevende informeren maar ja wil natuurlijk mijn bff niet verraden dat dit zo gezegd is.

Ik heb dus geen idee of dit de mening is van 1 van de drie of dat het eigenlijk al in kannen en kruiken is zeg maar.
Zou me dan de moeite en mogelijke spanningen graag willen besparen.

Tips iemand?


tja, ik zou dus wachten tot de vacature er is en dan solliciteren. 

Niet geschoten is altijd mis dus zeker solliciteren 

Ben je bang dat solliciteren invloed heeft op de relatie met je vriendin? 

Als de vac uitkomt zeker solliciteren.

Tuurlijk ga je solliciteren. Je bent toch niet voor niks begonnen aan die cursus. Dat is toch omdat jij graag zo'n functie wilt? 

Ik zou dit wel met BFF bespreken dat je dat gaat doen. Maar voor haar zal dat toch ook niet als verrassing komen? Zij weet toch ook van die cursus en dus van jouw ambities?

Ambitie kan je alleen laten zien, door concrete stappen te zetten en daar helder over de communiceren dat je een bepaalde functie wilt.
Dus zeker solliciteren en een leidinggevende aanspreken dat je interesse hebt. 
Met je vriendin zou ik het gewoon open gooien dat je deze Ambitie hebt.

bff? Is dat je best friend forever?   Wil zij graag die functie? Misschien al langer dan jij en al paar jaar eerder een opleiding ervoor gedaan??

in dat geval zou ik het raar vinden te gaan concurreren met je best friend forever en zelf voor een andere leidinggevende functie gaan solliciteren. Wellicht bij een ander bedrijf.  Als je vriendschap belangrij is iig

Je wil dus vantevoren weten of je kans maakt, anders bespaar je je liever de moeite. Als je beschikt over de gevraagde kennis en vaardigheden zal een leidinggevende natuurlijk nooit vooraf zeggen dat je het toch niet wordt, iedere geschikte kandidaat verdient immers een kans om zijn/haar kwaliteiten te belichten in de sollicitatieronde.

Krijg je de functie niet dan heb je nog niets verloren. Laten zien dat je ambitie hebt is juist positief, en de feedback kan voor jou ook leerpunten brengen, wat je kansen vergroot voor een volgende keer. Tegen je bff zou ik gewoon open zijn.

PriceyRook54

PriceyRook54

30-11-2022 om 09:57

Eerlijk gezegd vermoed ik inderdaad dat het al in kannen en kruiken zit. Die functie is zo te lezen intern besproken door die leidinggevenden waar eventuele kandidaten genoemd werden waaronder jouw collega.
Als de functie intern geadverteerd wordt kun je er altijd voor gaan natuurlijk, niet geschoten is altijd mis.

absor schreef op 30-11-2022 om 09:52:

bff? Is dat je best friend forever? Wil zij graag die functie? Misschien al langer dan jij en al paar jaar eerder een opleiding ervoor gedaan??

in dat geval zou ik het raar vinden te gaan concurreren met je best friend forever en zelf voor een andere leidinggevende functie gaan solliciteren. Wellicht bij een ander bedrijf. Als je vriendschap belangrij is iig

Maar misschien wil to dit ook al wel jaren maar was er niet eerder budget voor de opleiding. 

Een vriendin die jou iets niet gunt terwijl je misschien wel de beste kandidaat bent is geen echte vriendin.

Zelfs als de vriendin al langer die ambitie heeft en ook die cursus heeft gedaan zou ik nog solliciteren. Zelfs als TO denkt geen kans te maken t.o.v. vriendin, dan geeft ze daarmee wel een signaal af naar de organisatie. Dat ze bij een volgende vrijkomende functie ook aan haar denken.

En anders is het toch gewoon may the best woman win? Je gunt dat elkaar toch? Plus, misschien zijn er nog wel meer gegadigden.

Stoetel79

Stoetel79

30-11-2022 om 10:17 Topicstarter

rebmaaviv schreef op 30-11-2022 om 07:55:

Ben je bang dat solliciteren invloed heeft op de relatie met je vriendin?

Als er een eerlijke kans is zeg ik eerlijk tegen haar dat ik ook ga solliciteren. Maar als het al in kannen en kruiken is waarom dan nog de moeite doen. Ik wens haar het alle beste en ik denk zij mij ook. 

Stoetel79

Stoetel79

30-11-2022 om 10:20 Topicstarter

absor schreef op 30-11-2022 om 09:52:

bff? Is dat je best friend forever? Wil zij graag die functie? Misschien al langer dan jij en al paar jaar eerder een opleiding ervoor gedaan??

in dat geval zou ik het raar vinden te gaan concurreren met je best friend forever en zelf voor een andere leidinggevende functie gaan solliciteren. Wellicht bij een ander bedrijf. Als je vriendschap belangrij is iig

Nee ze heeft altijd gezegd dat ze niet bij deze baas als leidinggevende aan de slag wilde omdat ze het contact met de directe collega’s te leuk vind. Dat gaat natuurlijk veranderen als je leidinggevende wordt. Nu wordt het een soort van aangeboden en staat ze er anders in.

Laat je niet teveel leiden door wat je vriendin heeft verteld maar doe wat je zonder haar verhaal ook had gedaan. Handel naar de functie die je ambieert, laat je niet ontmoedigen!

Het meeste is hierboven al gezegd. Ik wil nog toevoegen: door te solliciteren weten je leidinggevenden dat jij deze ambitie ook hebt. Mocht je het deze keer niet worden, dan denken ze een volgende keer misschien sneller aan jou. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.