Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Wat wilde je vroeger worden/wat doe je nu?

Wat wilde je vroeger als kind worden als 'je later groot bent?
En welke opleiding en studie heb je gevolgd?
Wat ben je uiteindelijk geworden en ben je hier blij mee?


Ik wilde schrijfster worden. Tegenwoordig schrijf ik vooral op fora

KillerQueen

KillerQueen

10-10-2022 om 10:44 Topicstarter

Als kind, tot een jaar of 8 wilde ik dolfijnentrainer worden, dolfijnen waren mijn lievelingsdieren en het leek me zo leuk om met dolfijnen te zwemmen en kunstjes te doen.
Vanaf een jaar of 8 wilde ik kok worden, min  interesse in koken was behoorlijk groot, ik 'las' kookboeken en hielp mijn moeder graag in de keuken.
Uiteindelijk heb ik de hotelschool gedaan, management MBO. Jaren in de horeca gewerkt, geen leidinggevende functie, maar gewoon bediening/gastvrouw. 
Daar was ik op een gegeven moment helemaal klaar mee en ben als klantenservice medewerker gaan werken. Toen werd mijn contract niet verlengd en dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg.
Hoewel ik altijd riep: Ik ga NOOIT de zorg in ben ik me nu aan het laten omscholen tot doktersassistente.

Ik wilde als kind zijnde al moeder worden en thuis blijven. Ik ben nog kapster geweest maar dat was een verkeerde beroepskeuze en daarna heb ik gewerkt als telefoniste/receptioniste. Toen ik zwanger was van onze zoon heb ik mijn baan opgezegd dus mijn droom om thuisblijfmoeder te worden is uit gekomen. Ik ben nooit meer gaan werken behalve vrijwilligerswerk. Zoon is inmiddels 29 en het huis uit. Ik zou het zo weer over doen.

Als kind meerdere dingen als generaal in het leger, archeoloog. Toen uiteindelijk verpleegkundige opleiding gedaan (1 jaar). Toen wist ik het niet meer. Zei zus van hee die boten in Delfzijl vondt je toch leuk. Dus zeevaarschool Delfzijl gedaan en nu 28 jaar verder heb ik mijn 25 jarige lustrum op zee al gevierd.

Ik wist het niet en vond het maar vervelend dat ik blijkbaar op mijn 10e al moest weten wat ik met mijn leven wilde. 

Ik weet het nu nog steeds niet. Heb in het onderwijs gewerkt, wetenschap, nu IT. Een roeping heb ik niet. 

Vroeger schreef ik in vriendenboekje juf en moeder. Moeder ben ik inderdaad geworden, juf niet. 

Momenteel zoek ik na verschillende jaren in bank- en verzekeren te hebben gewerkt een nieuwe baan nadat ik vorig jaar met een burnout thuis kwam te zitten. Ik wil graag richting de zorg en doe nu een thuisstudie medisch secretaresse maar uiteindelijk wil ik graag verpleegkunde studeren als de kinderen ouder zijn.  

ik wilde kleuterjuf of zangeres worden.
Heb de pabo gedaan en ondanks dat ik chronisch ziek ben wil ik niets anders dan in het onderwijs werken.  Ik sta niet meer voor de klas maar werk met individuele leerlingen en help tijdens verschillende lessen in de klas. Het vreet energie maar ik vind het nog steeds leuk en het is het helemaal waard.
Ik heb echt geen mooie stem maar wel jarenlang in een koor gezongen, dus ook dat is redelijk gelukt 

Ik wilde bioloog worden type Freek Vonk, ik ben nu expert in het beantwoorden van klantvragen tussen bedrijven. 

Manegehouder 

MatureJackal76

MatureJackal76

10-10-2022 om 12:22

Ik wilde graag tolk of journalist worden, maar ben nu al bijna 30 jaar verzekeringsbediende, een job waar ik goed in ben maar geen voldoening meer uithaal. Wegens gezondheidsissues geen puf voor een omscholing dus kies ik voor een deeltijdse job in combinatie met vrijwilligerswerk dat me wel voldoening schenkt.

heel vroeger dierenarts en iets later schrijfster. Ben nu, na veel omzwervingen oa in het onderwijs, fotograaf.

Ik wilde graag prima ballerina worden. Alleen zat ik niet op ballet en was/ben ik behoorlijk stijf en helemaal niet lenig of sierlijk.

Ik wilde juf worden en moeder. Juf ben ik niet geworden, moeder wel en oma ook  .
Uiteindelijk wat jaren administratief  op het gemeentehuis gewerkt en daarna nog jaren in de thuiszorg. Nu met pensioen.

Ik wilde heel graag archeoloog of historicus ( met voorkeur voor Plantagenet/Tudortijden) worden, toen ik eenmaal doorhad dat prinses worden toch wel erg lastig zou worden  
Uiteindelijk totaal iets anders gekozen als studierichting, maar ik heb lang getwijfeld of ik toch niet die kant op zou gaan. 

Mijn ouders vonden dat daar geen droog brood in te verdienen was en gaven me de tip om het als een hobby te houden. Wel getwijfeld en het was ook geen opgelegd advies vanuit mijn ouders, wel om de zaken te overdenken. Mijn moeder heeft me in die tijden van twijfel best wel eens vacatures doorgestuurd, die ik zou kunnen gaan vervullen na een studie archeologie/geschiedenis, maar dat was allemaal mweeeeh. Toen het besef kwam dat ik echt niet op eigen houtje met een kwast in de aanslag naar GB af kon reizen, om van alles te ontdekken/ te onderzoeken, heb ik de HR kant gekozen, waar ik achteraf heel blij mee ben. Toen ik de opgraving zag van Richard III was wel een heel klein stemmetje in mijn hoofd die zei ' dat had jij misschien ook kunnen doen', maar ik weet dat het totaal niet realistisch is om te denken dat ik bij dat team had kunnen horen  

Ik heb de tip heb ik ter harte genomen. Ik lees veel, kijk ontzettend veel history channels op YT en heb daarnaast een baan waar ik ook voldoening uit haal. Maar het is en blijft een geweldige hobby van mij, de Plantagenet en Tudortijden. 

bij de topictitel moest ik direct denken aan 'Is dit nu later' van Stef Bos, met als regel 'de meesten zijn geworden wat ze toen niet wilden zijn'. Als kind wilde ik juf worden, dat ben ik nu (mbo).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.