Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Wat doe jij allemaal onder werktijd?

Onder werktijd hoor je te werken. Bij voorkeur 8 uur per dag productief, met tussendoor een half uur lunchpauze en wellicht een keer koffie halen en plassen. Maar de praktijk is natuurlijk anders. Zeker nu hybride werken de nieuwe standaard is, lopen de activiteiten op een werkdag sterk uiteen. Dus, ik ben benieuwd: Wat doe jij allemaal onder werktijd?

Ik hoop op een eerlijk topic, waar men ook wat op durft te biechten 


Voornamelijk werken. Als ik thuiswerk denk ik wel eens dat ik de was kan doen, maar in de praktijk doe ik het eigenlijk nooit. Alleen als ik niks te doen heb op werk doe ik zonder scrupules wat anders (de was, of forummen of dingen regelen) maar dat gebeurt niet zo vaak. 

Sorry voor mn saaie reactie :p maar ik werk op basis van een heleboel strakke deadlines en als ik dingen niet doe dan heb ik een probleem. 

ik werk het liefst thuis omdat ik dan uiteindelijk productiever ben. En tijdens mijn werk doe ik echt wel eens een huishoudelijk klusje. De kattenbak, de vaatwasser, was ophangen of even snel stofzuigen. Vooral als ik helemaal tureluurs wordt van het staren naar mijn pc scherm. Maar daar tegenover staat dan dat ik geen lunchpauze neem dus in mijn ogen compenseert dat weer. En ik heb ook wel eens een dag niet veel zin dan zit ik achter mijn scherm maar ondertussen scroll ik lekker op mijn telefoon.

Ik breng ook de kleine naar het kdv onder mijn thuiswerktijd. Omdat ik thuis werk hoeft ze er wat mij betreft niet vroeg uit en mag ze uitslapen. Dan breng ik haar als ze klaar is en ik dus al officieel aan het werk ben. Maar het kdv is hier 5 min vandaan 

Werken. Als ik wat anders doe, moet ik aangeven wat ik doe enz. Dus veel meer dan drinken halen en een keer naar de wc kan niet. Bij de andere locatie sta ik met collega’s op de werkvloer, af en toe een praatje en verder ook gewoon werken.

kdv brengen en halen doe ik ook! Maar ik heb geregeld dat ik "maar" 7 uur per dag werk zodat ik sochtends en savonds wat speling heb. 

Op dit moment werk ik al een tijd niet, maar toen ik nog thuis werkte deed ik vanalles tussendoor. Was in de machine of droger, soms ook tussendoor even opvouwen, tosti's voor kind maken als deze thuis kwam, boodschappen aannemen en opruimen of juist bestellen. Eigenlijk deed ik veel kleine korte huishoudtaken tussendoor. En een half uur tot uur wandelen tussendoor.

Daar stond ook tegenover dat ik eigenlijk altijd lange dagen maakte en de dingen ipv pauze deed. Ook was ik wel gewoon bereikbaar als ik even iets anders deed. Behalve tijdens het wandelen, dan bleef mijn werktelefoon mooi thuis. Zelfs koffie halen deed ik even snel tussendoor. Het scheelde wel dat ik veel aan de telefoon zat waardoor ik even de meter naar het koffiezetapparaat gewoon kon afleggen zonder gedoe.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

21-09-2023 om 09:58

ik doe rustig een was of haal de stofzuiger door het huis tijdens werktijd. En toen ik vorig jaar begon aan een nieuwe functie had ik niet genoeg werk tijdens de inwerkperiode. Dat heb ik meerdere keren aangegeven, maar het kon niet anders. Toen maakte ik ook wandelingen en las boeken tijdens werk. Klinkt leuk, is het niet. Inmiddels heb ik daar gelukkig geen tijd meer voor. 

Overigens is geen mens 8 uur volop productief. Gemiddeld 6,5 uur op een 8-urige werkdag, was de vuistregel toen ik me nog met KPI's bepalen bezig moest houden.

Mijn vrijwilligerswerk is vrij fysiek en voornamelijk buiten, ik kan dan alleen dat werk doen en verder niks anders. Af en toe heb ik mijn telefoon in mijn handen om een vertaalapp te gebruiken maar verder niets anders dan mensen leren fietsen en alles wat daarbij komt kijken.  Als de cursisten weg zijn doen we een evaluatierondje met de andere vrijwilligers.
Als we buiten het afgesloten oefenterrein zijn om in het echte verkeer te oefenen kom ik weleens bekenden tegen die ik dan groet maar tijd voor een praatje heb ik niet. 

Werken... ik werk per uur met verschillende klanten dus iets tussendoor doen is onmogelijk behalve even snel plassen wat ik nauwelijks doe, heel slecht dat weet ik maar dat gaat van de klant zijn tijd af. 

Uren zijn aaneengesloten dus heb 1x per dag 1 uur pauze. Mijn werkuren zijn 5+3, 3+3+3 of 4+4+2 afhankelijk van de dag. Moet zeggen dat 5 uur achter elkaar best pittig is. 

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

21-09-2023 om 10:10 Topicstarter

Miraval wat voor werk doe je als ik vragen mag? Kan dit principe/de setting niet zo goed plaatsen!

Op kantoor ben ik helaas een stuk minder productief. Ik zit vooral mijn tijd uit. De drukte en onderlingen gesprekken tussen collega’s en gedeelde werkkamers en flex werkplekken halen mij helaas altijd uit de flow waardoor ik werk mee naar huis neem. Ik werk bij voorkeur maar max 2 dagen op kantoor waar ik ook meetings en externe afspraken inplan. 
Thuis ben ik wel productief maar doe ik wel kleine (huishoudelijk)dingen tussendoor om de scherm tijd te verbreken. 

Werken, als ik aan het werk ben zit ik tussen de kinderen en werk ik met en voor hen. Af en toe een praatje met collega tijdens een buitenspelmoment  maar altijd met oog op de kinderen.

Werken.

Op thuiswerkdagen ook de was tussendoor. Ik vind dat gerechtvaardigd omdat mijn effectieve werktijd thuis hoger is dan op kantoor; geen geloop naar vergaderzalen en geen praatjes met collega's.

Ik forum ook onder werktijd om even pauze te nemen (thuis en kantoor), anders race en race ik maar door.
Standje rustig aan, ken ik helaas niet. Wel echt geprobeerd maar ik werk altijd snel en hard als ik gefocust ben. Kan me ook lang achter elkaar goed concentreren.

Oh ja ik doe ook regeldingen zoals tandartsafspraak maken.

Daarentegen mag ik blijkbaar onder werktijd naar de (tand)arts?? In de praktijk compenseer ik toch de tijd dat ik daarvoor weg ben door op een ander dag/tijdstip de uren in te halen. In eerdere banen was dit niet zo dus ben dan ook zo gewend.

Ik doe naast werken allerlei andere dingen onder werktijd maar werk ook buiten werktijd dus per saldo kom ik gewoon aan mijn uren.

Soms een was of een boodschap. Ook wel eens een privé telefoontje maar dat doe ik op kantoor ook wel. 
Ik forum wat (thuis meer als op kantoor. Maar ik kantoor klets ik weer meer met collega's) 

Maargoed mijn begintijd is bij thuiswerken ook vroeger (doe ik zelf). 
Daarbij stopt mijn werkdag ook wel regelmatig wat later als 5 uur (zowel thuis als op kantoor). 

Lieveheersbeest schreef op 21-09-2023 om 10:10:

Miraval wat voor werk doe je als ik vragen mag? Kan dit principe/de setting niet zo goed plaatsen!

Ik geef autorijles 😁

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.