Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

tijd zinvol besteden

Ik wist even geen andere titel te bedenken dus maar dit ervan gemaakt.

Ik zit dus met het volgende: per 1 augustus ben ik werkloos geworden. Er werd voor mij besloten dat ik niet in de organisatie (meer) pas dus werd mijn contract niet verlengt. Omdat dit al de zoveelste baan was en ik toch met plezier daar heb gewerkt viel mij dit allemaal erg zwaar. Ik heb er bewust voor gekozen om niet meteen weer te solliciteren naar een nieuwe baan. In plaats daarvan start ik binnenkort met een intensieve loopbaantraject gecombineerd met therapeutische inzichten. 

Intussen tijd wil ik graag vrijwilligerswerk.

Ik heb ernaar gezocht maar ik vind het  moeilijker dan gedacht. Ik wil graag in het pedagogisch/sociaal werkveld iets vinden. Maar dan zit ik weer met de band die je met mensen opdoet en ze dan kort ernaar weer verlaat. Ik wil mij ook nergens aan hechten want ben het ook zat om steeds afscheid te moeten nemen. 

Wie wil met mij meedenken? 

al gekeken op NLvoorelkaar ?

-de kindertelefoon
-https://www.allesoke.nl/vrijwilliger-worden
-de luisterlijn

Respectievelijk voor kinderen/jongvolwassenen/volwassenen

Ik heb ervaring bij de kindertelefoon. Je bouwt met niemand een band op: niet met de kinderen die bellen of chatten en ook niet met vrijwilligers, want je werkt steeds met anderen en iedereen zit te bellen of te chatten met kinderen. Je bent 'baas' over je eigen inzet, want je roostert jezelf in, zo veel als je wilt.

Je kan toch ook als je werkt er vrijwilligerswerk naast blijven doen? Misschien minder uren, of op andere momenten van de dag. Ik heb altijd naast mijn baan vrijwilligerswerk gedaan, en nu nog steeds. 

Ik zit een beetje in dezelfde situatie en ik doe vrijwilligerswerk op een crisisopvang voor vluchtelingen. Erg fijn om te doen en wordt ontzettend gewaardeerd. 

overigens heeft elke gemeente een vrijwilligers centrale/steunpunt of hoe ze het ook maar noemen. Vaak kun je daar ook terecht voor advies. Je kan ook bewindvoerder/ mentor/ curator worden voor mensen die zelf (deels) wilsonbekwaam zijn. Dit kan betaald of als vrijwilliger.

Loezzie schreef op 27-08-2023 om 16:15:Je kan ook bewindvoerder/ mentor/ curator worden voor mensen die zelf (deels) wilsonbekwaam zijn. Dit kan betaald of als vrijwilliger.

Dat lijkt me lastig zonder een band mey iemand te krijgen. Je bent dan toch juist heel betrokken bij iemand. 

Kindertelefoon oid lijkt me dan idd meer op afstand en toch sociaal. Of evt bij een jeugdsportvereniging een team coachen, bij de scouting ondersteunen oid (wat dan ook dat past bij jouw vaardigheden en interesses)? Verenigingen zitten ook altijd om mensen verlegen.

Of even heel iets anders. Als je druk bent met werken aan jezelf,  therapie, is iets dat minder emotionele betrokkenheid vraagt mss ook fijn? Bibliotheek, helpen met onderhoud bij (opnieuw) een vereniging ed

Zeesterretje

Zeesterretje

27-08-2023 om 20:38 Topicstarter

Bedankt iedereen die heeft gereageerd. Klinkt een beetje zeikerig maar ik ben ook op zoek maar iets wat niet teveel vernatwoordelijlheden vraagt en waarin ik niet als hulpverlener hoef te functioneren.

Ik ga de specifieke tips uitzoeken.

Centralist bij de dierenambulance.

Een eenzame oudere een middagje mee op stap nemen, samen koffie drinken aan het water bijv. Rondje rijden door zijn/haar oude buurt. Gewoon op een tijdstip dat jou schikt en niet altijd dezelfde. 

In bijna iedere gemeente is er een soort centraal punt voor vrijwilligerswerk. Waarschijnlijk kun je er wel op zoeken op de website van je gemeente of in google gemeente+vrijwilligerswerk. Daar kun je soms kortdurende klusjes doen, of wat langer aan iets verbonden zijn zoals een maatjes project. Je kunt ook kijken of er misschien een groot sport/theater/cultureel event in jouw omgeving is de komende maanden. Vaak zoeken ze daar ook wel vrijwilligers voor achter de bar, infodesk, bewegwijzering aanbrengen etc. Dan doe je echt een project.

Je zou nu bijv. ook kunnen kijken of er al een clubje bezig is met de sinterklaas intocht of een spelweek voor de herfstvakantie. Dan doe je ook iets met pedagogisch / sociaals en doe je ook leuke werkervaring op en leer je weer mensen kennen die je mogelijk aan een nieuwe baan kunnen helpen. En je leert mensen uit je eigen wijk/dorp kennen wat weer goed is voor je netwerk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.