Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Terug naar je oude werk?

Zijn hier mensen die teruggegaan zijn naar hun oude werkgever en hoe beviel dat? 
sinds ongeveer 1,5 jaar heb ik een andere baan maar nu belde m'n oude werkgever mij om te peilen hoe ik stond tegenover terugkomen. En nu ben ik daar dus serieus over na aan het denken, ik heb er 11 jaar gewerkt, beviel me voor 90% van de tijd prima. 
Dus is hier iemand die teruggegaan is naar de oude werkgever en hoe beviel dat? Had je meteen weer goede aard met het werk en je oude team? Of viel het verschrikkelijk tegen? 


bij het teruggaan wel even onderhandelen, om te voorkomen dat de reden dat je weg bent gegaan, zich herhaalt.
Het komt best wel vaker voor. Ik ken iemand die in zo'n situatie inderdaad terug is gegaan. Die is er tot aan zijn pensioen trots op geweest, dat hij terug was gevraagd. Toch was hij het werken zelf echt wel zat tegen zijn pensioen.


Je verandert ook niet echt. Je herkent meteen de cultuur van vroeger waar je zo'n genoeg van had gekregen. Aanvankelijk met liefde, later met een soort ongeduld. Oh ja, zo ging dat daar. Zo dachten ze. Zo waren hun manieren.

Ik ben terug gegaan maar was maar 4 maanden totaal weg. In jouw geval kun je denk ik ook nog eens prima onderhandelen omdat zij jou terugvragen. 

Wat is de reden dat je daar 1,5 jaar geleden bent weggegaan? 

in mijn omgeving kan ik er zo een stuk of 5 aanwijzen. En ze zijn allemaal niet gevraagd door het bedrijf zoals bij jou wel het geval is.
Onze cao is zo slecht nog niet en blijkbaar de werksfeer ook niet.

Velen die weg gaan komen er achter dat het gras toch niet zo groen is bij andere bedrijven. Qua salaris en secundaire voorwaarden.

Meestal komen ze niet terug in precies dezelfde functie als waar ze weggingen. We zijn namelijk ook goed in continu veranderen. Ik zit nu 20 jaar in deze functie maar het enige dat nog het zelfde is is mijn functie naam. 

Als het aanbod aantrekkelijk is kun je dus zeker onderhandelen over de trede van de schaal waarin je terug wil keren, of andere secundaire voorwaarden. Bv niet werken op dag x of y.

Zou er nog goed over nadenken je bent daar vast niet voor niets weggegaan toch

Ik ben na drie jaar terug gegaan. Dat voelde direct weer vertrouwd maar er was wel veel veranderd in de tussentijd. Sowieso veel nieuwe mensen en er waren dingen veranderd, dus ik heb wel even moeten wennen. Nooit spijt gehad van mijn terugkeer.
Ik was weg gegaan omdat ik het werk wel een beetje had gezien, veel op automatische piloot. Mijn ‘nieuwe’ werk was inhoudelijk leuker, maar de mensen helemaal niet. Dat was wel even een eye opener, kennelijk vind ik werksfeer belangrijker dan het werk (nogal feminiene insteek).

Man is na jaar weer terug gegaan. Nieuwe baas was veel minder leuk dan beloofd, oude baas had gezegd je mag altijd terugkomen. Wel is hij toen gestart in een andere uitdagerende tak van het werk. Daar werkt hij nog steeds,wel nu in een kantoorfunctie met veel contact met de werkzaamheden.
Op mijn werk blijven mensen lang werken. Mensen die vertrekken  om ergens anders in de kinderopvang te gaan werken komen vaak weer terug.

Nick90

Nick90

02-06-2024 om 12:22 Topicstarter

Muurbloem1985 schreef op 02-06-2024 om 10:30:

Zou er nog goed over nadenken je bent daar vast niet voor niets weggegaan toch

Ik ben daar weggegaan omdat m'n ex het niet fijn vond dat ik daar werkte, die was bang voor overvallen. Ik heb daar 11 jaar  gewerkt dus ik snap dat de kans op een overval daar aanwezig is. Maar ik mis m'n team, het flexibele en zelfs de gasten. 

Dan zou ik zeker teruggaan. Dat zijn dan weer de lusten van geen relatie. Zelf bepalen waar en wat je als je werk doet. 

hoe bevalt het op je nieuwe werk?

Nick90

Nick90

02-06-2024 om 13:21 Topicstarter

duizel schreef op 02-06-2024 om 12:58:

hoe bevalt het op je nieuwe werk?

Ook wel goed maar ik ben wel veel alleen daar, ik hoef maar 2 dagen te komen en de rest is thuiswerken. 

Ja, ik ben wel eens weer op een school gaan werken waar ik eerder werkte. Woon in een krimpgebied en dus als er minder leerlingen kwamen dan moest je weer weg. (Last in - first out). 

 Je bent nu verantwoordelijk voor je twee kinderen. Is je oude baan daar ook goed mee te combineren?

hoe is het met het personeelstekort daar? 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.