Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Sollicitatie kletstopic

Ik ben vast niet de enige die momenteel op zoek is naar een (nieuwe) baan. Gedeelde smart is halve smart.

Hoe gaat jullie zoektocht? 

Due-scimmie

Due-scimmie

29-09-2022 om 07:05 Topicstarter

Ik ben sinds 1 september officieel weg bij mijn vorige werkgever en sinds augustus rustig aan het solliciteren. Inmiddels 4 gesprekken gehad maar ondanks dat ik bij beide recruiiters mijn gewenste werkdagen heb aangegeven (ivm kinderopvang) liepen ze allemaal stuk daarop 😅. Vandaag weer een sollicitatiegesprek. 

Ik probeer de overstap te maken van bank/verzekeren naar secretaresse in de zorg. Als ik eind van het jaar geen baan heb, ga ik wel ook in mijn oude branch kijken maar dat wil ik eigenlijk echt niet meer.

Zit niet meer in de doelgroep. Maar ik wil iedereen die zoekende is, succes wensen. En iedereen bij wie het niet onmiddellijk lukt, een hart onder de riem steken. Ook 'oudere' sollicitanten: geef niet op! Ik heb op oma-leeftijd nog een andere baan gevonden en heb daar 10 jaar gewerkt met volle overtuiging en tot tevredenheid (zo werd me toch gezegd) van mijn baas.

En denk eraan: motivatie is een heel belangrijke troef.

Go, go, go, girls! (and boys)

Heel veel succes! Ik heb een aantal jaar geleden succesvol een baan in een andere tak gevonden.

Hoe ging het gesprek vandaag?

Ik ben mijn huidige baan om meerdere redenen al een tijdje beu. Vervolgens een open sollicitatie ergens gedaan. Leuk gesprek, meeloopdag gehad en toen... Niets. Na 2 mailtjes maar verder gaan kijken. Opnieuw op gesprek en diezelfde middag werd ik al gebeld, ze wilden me hebben. De dag erna belde de mensen van de meeloopdag. Ze wilden me uitnodigen voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Dus opeens had ik een luxe probleem. Tijd gevraagd om na te denken en uiteindelijk toch gekozen voor de baan waar ze enthousiast meteen belden. En nu mijn tijd uitzitten op mijn huidige werkplek. Omdat ik nog geen contract heb getekend, heb ik nog niet opgezegd. Maar het valt me nu dubbel zo zwaar. Ik heb gelukkig leuke collega's, maar verder wil ik vooral weg. 

Succes voor iedereen die druk is met solliciteren! 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.