Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Schoolboeken wiskunde: wat nu?

Hey,

Uit een "vorige carrière" waar ik zeker niet meer naar toe terug ga, heb ik een jaar lesgegeven op een middelbare school (ISK), Wiskunde. Hieruit heb ik van mijn eigen geld destijds diverse docentenexemplaren aangeschaft, van de methode Getal&Ruimte en Moderne Wiskunde. Met andere woorden, nog gloedje nieuw, en zeker niets in geschreven, hooguit enkele kopietjes uit gedraaid, om met de leerlingen 1 op 1 bezig te zijn. 

En nu? Mijn carrière als docent ben ik echt klaar mee. ISK is gesloten, dus boeken daar achterlaten kan niet, zomaar een andere middelbare school binnen lopen voelt ook niet helemaal goed. Het zijn boeken vanaf BK tot Havo niveau, alle leerjaren. 

Wie heeft een goede tip waar de boeken/werkboeken goed terecht zullen komen, of wie heeft interesse in de boeken? Gratis natuurlijk, als ze maar goed terecht komen. Ze zijn op te halen in de regio Amsterdam, wel allemaal tegelijkertijd. Losse exemplaren uitzoeken kost teveel moeite.

Ik hoop iets te vinden, want met het tijdelijk kleiner wonen wat eraan zit te komen voelt de papiercontainer ook helemaal niet goed.

Niet weggooien!
Ik wil al jaren mijn wiskunde weer oppakken, dus als je er echt vanaf wilt, dan houd ik me ten zeerste aanbevolen

Ik ken een organisatie die thuisonderwijs verzorgd aan jongeren die uitgevallen zijn in het onderwijs die je hier heel blij mee maakt. Omdat zij vallen onder zorg en niet onder onderwijs en sommige jongeren vrijstelling hebben, is er geen geld voor boeken. Zij zullen er heel blij mee zijn.

Florisantje

Florisantje

29-08-2022 om 19:36 Topicstarter

Anomarie, dat lijkt me een fantastisch doel, Kan je me desnoods via pb laten weten hoe ik met de stichting in contact kom? 

anomarie schreef op 29-08-2022 om 19:18:

Ik ken een organisatie die thuisonderwijs verzorgd aan jongeren die uitgevallen zijn in het onderwijs die je hier heel blij mee maakt. Omdat zij vallen onder zorg en niet onder onderwijs en sommige jongeren vrijstelling hebben, is er geen geld voor boeken. Zij zullen er heel blij mee zijn.

Ik werk ook voor zo’n organisatie maar vallen wel onder onderwijs. 

En een tip voor mocht je ooit wel weer terugwillen: je hoeft als docent nooit je eigen boeken te kopen, je kan presentexemplaren aanvragen bij de uitgevers. En ik gaf ook wiskunde op de ISK, wat nodig was werd gewoond betaald. 

off-topic, maar ik ben idd ook heel verbaasd dat je je eigen docentexemplaren hebt gekocht. Ik ben nooit anders gewend dan dat je die gratis van de uitgever krijgt als je docent bent. Heeft niemand op die school je dat uitgelegd?

Florisantje

Florisantje

29-08-2022 om 21:47 Topicstarter

Nee, misschien is dat ook wel de reden dat ik na een jaar letterlijk het onderwijs "uitgevlucht" ben... Het gebrek aan begeleiding, inwerken en collegialiteit. De ISK was binnen een stichting met nog 6 categoriale vestigingen verspreid over de regio. En ik had wel ervaring met de doelgroep, maar via een andere insteek, wel een wiskundige achtergrond. 

Maar met 4 docenten en 1 assistent een ISK met +- 80 leerlingen draaien was geen pretje. Allemaal per 1 augustus aangenomen, op een nieuwe locatie, zonder lesmethodes, andere materialen en überhaupt inrichting van de lokalen. 

Ondertussen weet ik dat wel van de exemplaren via de uitgever, en van nog veel meer trucs en skills, en dat je het wiel echt niet zelf hoeft uit te vinden. Maar voor mij was de lol eraf. Misschien over een aantal jaar nog eens een keer, het onderwijs. 

ja, dat is echt niet leuk dan, dat snap ik. Ik heb de mazzel dat ik in mijn eerste docentschap in een geoliede machine stapte. Heel fijn, want er komt al zoveel op je af dat het een zegen is als de praktische en logistieke shit allemaal goed geregeld is. Dat kun je er zeker in je eerste jaar niet bij hebben. Wat jammer dat je die ervaring hebt gehad. Ik gun je een betere plek als je ooit een rentree mocht maken

ik heb ff contact met iemand gezocht van de organisatie om contact te kunnen leggen. Zou tof zijn als ze hiermee geholpen zijn.

Dat van anomarie klinkt als een hartstikke goed doel! Wat mooi dat er zulke organisaties bestaan.

Wat zonde dan hè. 
Ik heb ook jaren op de ISK gewerkt maar daar was het goed geregeld gelukkig. 
Mijn vriend werkt nu ook op een ISK maar dat is het ook allemaal erg rommelig. Hangt enorm af van wie de kar trekt denk ik ook. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.