Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Hbo deeltijd als alleenstaande?Ik ben bijna 26 en heb een associate degree. Ik ga voltijds werken en volgend jaar ga ik ook het huis uit. Nu twijfel ik om toch door te gaan voor de hbo bachelor. Als ik voltijds zou studeren is dit 2 jaar maar aangezien ik dit combineer met een voltijdse job raden ze aan om dit te spreiden naar 3-4 jaar.

-3 jaar: 20 uur studiebelasting per week naast 40 uren werken
-4 jaar: 15 uur studiebelasting per week naast 40 uren werken.

Aangezien ik alleen ben, wil ik ook nog wel wat tijd hebben voor sociale contacten, ontspanning. Welke optie zouden jullie kiezen?

Wil je dit écht? Je blijft er maar topics over openen. Als je het niet ziet zitten mag je er ook voor kiezen om het niet te doen hé...

en iets minder werken nog een optie?
Dus dat je werkgever je de ruimte geeft om de studie te doen?

je gaat nog op jezelf wonen en je gaat nog een 40 urige job beginnen lees ik. Zou je dat niet eerst even aankijken dan? Misschien ben je al compleet overprikkeld en ben je blij op de bank te kunnen liggen thuis met bord eten. 

Misschien is je job wel leuk en hoef je helemaal geen extra studies meer te doen. Ik heb er verder geen verstand van dat studeren en waarom je dat wil (misschien om het geld ofzo) maar je kan je ook richten op wat chatten op datesites en of hobbyclubjes. Dat lijkt mij zaligmakender dan nog een diploma.

Ik denk eigenlijk dat het juist makkelijker is als je alleen bent om een studie naast werk te gaan doen. Met een relatie is het moeilijker omdat je rekening moet houden met je partner, je kunt ook niet na het werk even snel een hap naar binnen werken of in de studieboeken zitten terwijl je eet. Ik zou gewoon beginnen en als het niet bevalt stop je er weer mee

Even aanzien. Je hoeft nu nog niet te beslissen of je het in 3 of 4 jaar wil doen. 

Die 15 of 20 uur zijn sowieso fictief. De een doet nu eenmaal langer over leren, lezen, verslagen schrijven en opdrachten maken dan de ander. Het kost altijd tijd; dat is het enige wat je weet; en fulltime werken in combinatie met studeren drukt een grote stempel op je leven. 

Als je het studeren en werken leuk vindt en je er energie van krijgt, is dat prima. Je hebt 84 uur in de week (-8 uur per dag slapen en -4 uur per dag persoonlijke verzorging / huishouden), dus ruimte zat. Echter als je er op leegloopt, is het een ander verhaal. Ook dat weet je nog niet. Dus ik herhaal: even aanzien.  

kreeg je op het andere forum niet genoeg reacties? Of vind je het vervelend dat er werd verwezen naar de eerdere topics die je hebt geopend?

blijkbaar is het moeilijk een keuze te maken voor je. Je hebt aangegeven een trage verwerkingssnelheid te hebben. Begin eerst met je fulltime baan, op jezelf wonen en kijk hoeveel tijd je had kunnen besteden aan studie.

Ging het doen van je AD je makkelijk af? Dan zou je nog een BA kunnen doen. 
Persoonlijk zou ik eerst eens een jaar aankijken hoe alle nieuwigheden in je leven gaan en dan pas beslissen of je verder gaat studeren. 

wat heb je besloten to?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.