Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Geslaagd, gefeliciteerd door werkgever?

Ik vroeg het me gewoon maar ff af (zeurmomentje aan het einde van de dag). Ik heb een mooi diploma behaald, ik heb een bloemetje gehad bij de uitreiking ervan en verder doet mijn werkgever niets. 
De (ongeschreven) regel is: MBO diploma's krijgen bij de jaarlijkse bijeenkomst een cadeau kaart, voor een losse cursus is niks. Ik ben een uitzondering, want dit is een HBO diploma, dat hebben we hier nooit. Maar bij het jaarlijkse momentje...niks. Salarisverhoging...niks. Bonus...nee. Maar dan wel dat bloemetje op het moment zelf (dat kreeg de rest niet). 

Piep ik terecht? Wat had ik mogen verwachten?

Ter aanvulling: studie (2 jaar) gedaan op kosten van de werkgever (met terugbetalingsverplichting bij uit dienst/studiecontract). Hun vraag vooraf: wat gaan wij er als bedrijf aan hebben? En met een goed antwoord mocht ik de opleiding doen. Ik heb nog steeds dezelfde functie, maar pas wél veel dingen van mijn opleiding toe al is dat moeilijk aan te wijzen met voorbeelden.

Peiling

Een bloemetje van je werkgever als felicitatie voor je HBO diploma
71 stemmen
42%
37%
18%
0%
3%

SusannaT

SusannaT

04-07-2023 om 16:37 Topicstarter

Uiteraard heb ik daar zelf niks over gezegd verder.

En daags na het bloemetje, mijn eerste werkdag na de diploma uitreiking, heb ik op taart getrakteerd, want ik was maar al te blij met deze kans en dat het dan ook nog lukt om dat diploma te halen 

anders want…
Een bonus of salarisverhoging had je van te voren moeten afspreken. Wat je nu hebt afgesproken is: zij betalen de opleiding met een nawerkgarantie.  Is op zich een prima afspraak

bloemetje lijkt me dan prima en verder over op de orde van de dag.  
en gefeliciteerd met je diploma natuurlijk!

staat er niks in jullie gratificatie statuten? Bij ons staat daar voor allerlei dingen een bedrag voor vaak 20 euro in en of dat nou bloemen of een bon is, maakt niet uit het is max 20 euro.

Dus ik gok dat jij bloemen hebt gehad ipv een bon maar is natuurlijk raar dat tegenover een ander diploma een bon staat 

Als je de opleiding op eigen verzoek, op kosten van de werkgever gedaan hebt vind ik een bloemetje eigenlijk wel voldoende. Enne...gefeliciteerd! 

Ze hebben je opleiding betaald en een bos bloemen gegeven… wat kom je tekort dan?

Schaal hoger of periodieken erbij

Roos55 schreef op 04-07-2023 om 17:19:

Schaal hoger of periodieken erbij

Dat moet je dan vooraf bespreken. Ik ga ook een opleiding doen, maar daar is expliciet bij gezegd dat er geen promotie bij komt. Ik maak dan natuurlijk wel meer kans op een hogere functie. Maar dan nog, die opleiding kost ruim 30K dus ik heb toch al het gevoel dat ik een heel groot cadeau heb gekregen.

Dat diploma moet je voor jezelf doen, jij wordt er beter van. Misschien pikt werkgever zijn graantje mee omdat je dingen die je in de cursus hebt geleerd, toepast. Maar als hij jouw cursus al heeft betaald en je krijgt er nog een bloemetje bovenop, dan vind ik dat je niet te klagen hebt.

Je studeert toch niet bij om een bon te krijgen, nogmaals, dat moet je voor jezelf doen. En misschien - in een ander bedrijf dan - kan je het goed te gelde maken.

Proficiat met het behalen van dit diploma.

ik krijg bij mijn diploma een functieschaal erbij, maar dat is vooraf vastgelegd. Bijzonder om dat achteraf out of the blue te verwachten. 

En, proficiat! Lekker zelf vieren dat je je diploma in the pocket hebt, en weer vrije tijd krijgt. 

Saga schreef op 04-07-2023 om 19:41:

ik krijg bij mijn diploma een functieschaal erbij, maar dat is vooraf vastgelegd. Bijzonder om dat achteraf out of the blue te verwachten.

En, proficiat! Lekker zelf vieren dat je je diploma in the pocket hebt, en weer vrije tijd krijgt.

Bij mij in het ziekenhuis is het normaal om een schaal erbij te krijgen als je van mbo naar hbo gaat .

Dus als het mbo was kreeg je een cadeaubon, en nu is het hbo en kreeg je alleen een bos bloemen? Als het echt zo ongenuanceerd ligt vind ik het raar. Maar ik denk dat er heel veel kanttekeningen zijn.
Is het een baan waarbij een mbo beroepsopleiding nodig is en is het diploma voor die baan dus de "echte" achievement? En jouw hbo gewoon wat anders? Dan mag je blij zijn met de bos bloemen.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

04-07-2023 om 22:20

De cadeau-kaart kan vergeten zijn. En indien niet echt vergeten, dan nog... is het nog altijd een leuke attentie en niks meer dan dat. Kortom, je zeurt 😉

Je kunt bij het functioneringsgesprek aankaarten dat je een salarisverhoging wenst en/of meer verantwoordelijkheid. Een bonus is bij ons bedrijf altijd een bonus... als je 'm krijgt is dat hartstikke mooi, maar er zijn bij ons geen vast-omkaderde regels wanneer iemand een bonus krijgt. Een bonus verwachten of een spontane salarisverhoging vind ik vreemd, eerlijkgezegd.

Wel gefeliciteerd natuurlijk met je behaalde diploma! Je mag trots op jezelf zijn...

Roos55 schreef op 04-07-2023 om 20:01:

[..]

Bij mij in het ziekenhuis is het normaal om een schaal erbij te krijgen als je van mbo naar hbo gaat .

Als dat normaal is, is het gek als het niet gebeurd. Maar je bespreekt zoiets toch vooraf als je daar niet zo zeker van bent?

Mijn laatste diploma was voor de lol, Franse taal DELF B2 (oude systeem, het zal nu 2.2 zijn).

Niets voor gekregen van de baas, behalve een half uurtje extra pauze om mijn diploma op te halen.

Zelf heb ik getrakteerd op croissants en chocoladebroodjes.

Roos55 schreef op 04-07-2023 om 20:01:

[..]

Bij mij in het ziekenhuis is het normaal om een schaal erbij te krijgen als je van mbo naar hbo gaat .

Ik weet niet of ze van mbo naar hbo is gegaan, dat staat er namelijk niet. Enige dat er staat is dat ze een diploma behaald heeft. Maar misschien heeft ze eerder een ander hbo-diploma behaald. TO?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.