Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Extra periodiek.. wat betekent dat?

Hoi allemaal, 

Ik overweeg om intern te solliciteren op een andere baan. Deze functie is 2 salaris-schalen hoger dan mijn huidige functie. 
In de cao staat onderstaande: 

Als de werknemer gaat werken in een andere functie met een hogere salarisschaal, dan ontvangt de werknemer het salaris in de nieuwe schaal dat het dichtst bij zijn oude salaris ligt, maar dat hoger is dan zijn oude salaris. Daar bovenop ontvangt de werknemer in die nieuwe schaal een extra periodiek erbij. Deze is onafhankelijk van de jaarlijkse periodiek op grond van artikel 7.5 sub a.

 
Wat betekent de vet gedrukte zin? Kan iemand dit in Jip en Janneke taal uitleggen? 

ze kijken naar het salaris dat je nu hebt en pakken het dichtstbijzijnde gelegen hogere periodiek in de salarisschaal van de nieuwe functie. Salaris ongeveer wat je nu hebt. Daarbovenop komt dan automatisch 1 periodiek. Dus je gaat 1 periodiek uit de nieuwe salarisschaal omhoog als uitgangssalaris in je nieuwe functie. Dat kan ook al bovenin de nieuwe salarisschaal zijn.

Bij de volgende salarisronde ga je gewoon ook mee omhoog, ook als dat binnen een jaar is.

Je hebt binnen je loonschaal verschillende tredes. Zo'n trede noem je een periodiek.
Dus je loonschaal is bijvoorbeeld min 1500 en max 2500. Dan heb je verschillende tredes die oplopen. Aan de hand van je opleiding en werkervaring wordt je ingedeeld op een trede. En in dit geval is dus al genoemd dat je een trede erbij krijgt tov waar je nu zit. Vaak krijg je bij goed functioneren ook per jaar een trede erbij, daarom heet t een periodiek. 

Wat mijn voorgangers zeggen dus. Dat je in de ene schaal bijvoorbeeld aan je plafond zit, maar er in de opeenvolgende schaal nog periodieke verhogingen hebt totdat je aan je plafond zit.

Oeloeboeloe

Oeloeboeloe

17-09-2022 om 18:06 Topicstarter

Ahh duidelijk! Bedankt voor jullie uitleg

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.