Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Ervaring Open Universiteit gezocht

Hoi allemaal,

Al heel erg lang wil ik mezelf ontwikkelen door verder te studeren. Ooit aan de universiteit gestudeerd toen ik jong was, maar door persoonlijke problemen toen moeten stoppen. Jaren gewerkt en uiteindelijk een mbo dioloma gehaald. Maar het werk gaat me vervelen, ik mis uitdaging, ik wil nieuwe dingen leren. Omdat ik inmiddels eind 30 ben en een gezin heb, wil ik niet meer fulltime in de schoolbanken gaan zitten. Zodoende kom ik uit op de Open Universiteit, en zou ik graag psychologie gaan studeren. Wat ik daar uiteindelijk mee wil weet ik nog niet exact, en ik weet dat de banen niet enorm voor het oprapen liggen, maar alleen al voor de persoonlijke uitdaging wil ik dit graag doen. Echter, het is niet goedkoop. Ik kan het betalen, maar dan wil ik wel dat het goed is. Ik wil het niet voor een tijdelijke hobby doen, ik wil wel echt voor het uiteindelijke diploma gaan.

Wie heeft er ervaring met de OU? En welke opleiding? Positief of negatief?
Ben heel benieuwd!

Ik ben afgestudeerd aan de OU.
Begonnen met 1 vak en dat uitgebouwd naar een vrije opleiding Arbeids- en milieuwetenschappen.

Studiemateriaal is heel erg goed en echt voor zelfstudie geschikt.
De fysieke lessen zijn ook goed opgebouwd.
Wat ik erg fijn vond waren de toen heten het CIS tentamens dat je zelf tijd en datum afspreekt in het studiecentrum en dan kies je ook zelf welk studiecentrum voor jou het beste uitkomt.

De afstudeerfase was wat minder begeleid maar dat had ook met mijn persoonlijke omstandigheden te maken. Dat was ook een algemeen pijnpunt bij veel studenten en daar is aan gewerkt om dat te verbeteren. 

Ik vond het een fijne manier van studeren.

Ik heb Rechten aan de OU gevolgd, niet afgemaakt maar dat heeft niks met de OU te maken, maar met persoonlijke omstandigheden.

Verkijk je niet hoeveel zelfstudie het is en hoe weinig uitleg je krijgt. Je moet heel veel zelf uitzoeken. Ik vond dat heerlijk, alleen ik heb heel veel terug gelezen in apps dat mensen het vonden tegenvallen de mate van begeleiding. Al had je dit van te voren kunnen weten. Als je van zelfstudie houdt, is het zeker een goede keuze. 

De lessen vond ik zelf niet geweldig, ik vond ze te chaotisch. Maar dat kwam ook deels door de studenten. Zij blijven vragen stellen waardoor de leraar van zijn verhaal afweek. Ik heb het zonder lessen gedaan en dat gaat prima. Maar dat is maar net wat je zelf prettig vindt. 

Het is fijn dat je vaak zelf de tentamens kunt inplannen en op eigen tempo kunt studeren. Al moet je daarbij wel de start data etc in de gaten houden. Het is niet helemaal vrijblijvend. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.