Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Echte bloemen of niet?

Ik werk in de ouderenzorg. Cliënten van ons maken als activiteit bloemen van vilt en haakwerk. Zoals bij de meeste bedrijven krijgen wij vanuit het bedrijf weleens bloemen (bij ziekte, jubileum, afscheid etc). Ook onze cliënten krijgen weleens een bloemetje (verjaardag, welkom etc). Het bedrijf heeft de Green Deal ondertekend en wil dus een bijdrage leveren aan een beter klimaat. Nu staan bloemen niet bekend om hun positieve impact op het klimaat.  
Dus ik dacht...misschien moeten we echte bloemen wel vervangen door iets anders, bijvoorbeeld de bloemen die door onze cliënten gemaakt worden. Maar ik heb geen idee hoe dit door de ontvangers wordt opgepakt, vandaar dit polletje. Wat zou jij willen?

Peiling

Ik krijg het liefst:
99 stemmen
36%
29%
22%
12%

Het nadeel van vilt bloemetjes etc is dat je die ook op zeker moment weg wil doen. Aan echte bloemen komt van nature een eind, maar geknutselde bloemen wil ik ook niet eindeloos op tafel. Tenzij ze súper kunstzinnig zijn.

Ik vind echte bloemen dus fijner, kunnen evt toch ook van een biologische leverancier?

Ginevra schreef op 08-03-2024 om 16:08:

Het nadeel van vilt bloemetjes etc is dat je die ook op zeker moment weg wil doen. Aan echte bloemen komt van nature een eind, maar geknutselde bloemen wil ik ook niet eindeloos op tafel. Tenzij ze súper kunstzinnig zijn.

Ik vind echte bloemen dus fijner, kunnen evt toch ook van een biologische leverancier?

Dit ja. Biologische bloemen.

Ik hou niet van geknutselde namaak dingen. Ik ben gek op bloemen en koop ze ook elke week. 

droogbloemen zijn ook een aardig alternatief. Kleurrijk en blijven lang mooi. Ook nog voordeliger dan levende bloemen. 
Maar vilt is ook prima hoor. Als ik ze zat ben geef ik ze door of gaan ze mee naar het sinterklaasspel. 

Ik waardeer echt en nep evenveel.💐

Voor mij geen bloemen, ik ben enorm allergisch voor alle bloemen dus die komen er bij mij niet in.
Ergo er is zelfs een verbod op sterk geurende bloemen zoals hyacinten bij mij in het gebouw nadat ze me een paar keer hebben mogen oprapen. 

Eigenlijk hoef ik helemaal geen meuk want dat zijn die kunstbloemetjes voor mij ook. Al zou ik die met het verhaal erbij van gemaakt door de eigen cliënten dan wel weer kunnen waarderen. 

Als het echt voor het milieu beter moet, dan is dat heel prima natuurlijk en zou ik best wat anders willen krijgen.
Als je afzet nodig hebt voor de activiteiten van cliënten, dan kan het leuk zijn, maar moeten ze er ook wel écht leuk uit zien. Verkoopwaardig zeg maar, daar heb ik het nogal eens mis zien gaan.
Iets waar cliënten leuk mee bezig zijn geweest, best knap voor hun doen, maar het resultaat is het dan toch net niet... 
Ik denk dat veel daarvan alsnog in de prullenbak verdwijnt en dan is het alsnog niet beter voor het milieu. Dan kan je het beter verkopen aan mensen die het echt willen hebben en bereid zijn er geld voor te geven. Kans dat het dan langer meegaat.

Is er ruimte voor een stukje tuin? Dan kunnen jullie zelf bloemen kweken.

Zandhaas

Zandhaas

08-03-2024 om 16:50 Topicstarter

Een biologische bloemist zit helaas niet in de buurt. Dus dan krijg ik met transport alsnog een grotere foot-print. En hogere kosten door het bezorgen.

Zandhaas

Zandhaas

08-03-2024 om 16:51 Topicstarter

Evaluna schreef op 08-03-2024 om 16:48:

Is er ruimte voor een stukje tuin? Dan kunnen jullie zelf bloemen kweken.

Dat is een leuke suggestie! Daar ga ik ook eens naar kijken

Ik vind echte bloemen altijd wel erg leuk om te krijgen,  en die kun je tenminste gewoon weggooien als ze uitgebloeid zijn. Zelf geknutselde bloemen hoef ik niet in huis, eerlijk gezegd. 

_Audrey schreef op 08-03-2024 om 16:52:

Ik vind echte bloemen altijd wel erg leuk om te krijgen, en die kun je tenminste gewoon weggooien als ze uitgebloeid zijn. Zelf geknutselde bloemen hoef ik niet in huis, eerlijk gezegd.


Tja ik vrees dat ik met hetzelfde zit. En zeker als de organisatie vaker bloemen stuurt (bij ziekte, jubilea, afscheid werd er gezegd) dan zit je na verloop van tijd met meerdere van dat soort knutselwerken in huis. Die dan toch na een tijdje in de vuilnisbak verdwijnen.

Net zoals de mokken beschilderd door mensen met een beperking, en de beeldjes die we allemaal een keer als bedankje kregen.

En hoe duurzaam is dat dan? De meeste mensen komen om in de versierselen, fotolijstjes, kaarsenhouders, mokken, keycords, en al dat soort cadeautjes.

Eerlijk gezegd geloof ik er geen bal van dat dat duurzamer is dan een bos bloemen. De footprint zit alleen ergens anders.

Ik heb een hekel aan bloemen (zo stom om die af te snijden) en zou geknutselde al iets leuker vinden maar krijg nog liever niets. Of iets dat op kan en ik eventueel weg kan geven als het mijn smaak niet is.

Echte bloemen vind ik leuk om te geven en te krijgen. Geknutseld spullen gooi ik direct weg zodra de gever uit het zicht is. Bij de poll heb ik 'iets anders' ingevuld, want ik geef en krijg het liefst iets eetbaars. Lees: chocola. 

Prima die kunstbloemen. Echte bloemen worden gemold door mijn katten en geef ik meestal door.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.