Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Direct solliciteren of via head hunter op Linked In?

Op Linked In ben ik benaderd door een headhunter voor een functie waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Dezelfde baan staat ook op de site van het bedrijf. Het is een vaste baan in een in mijn branche zeer gerenommeerd instituut. De eisen zijn me bijna op het lijf geschreven.  Wat is wijsheid? Zelf de firma benaderen met een gelikte sollicititatiebrief + cv of met de headhunter in gesprek gaan. Heeft het èèn voordelen/nadelen t.o.v. het ander. Op dit moment werk ik als ZZP'er, met 1 grote opdrachtgever en een paar kleintjes viavia. Mijn Linked In lijdt een kwijnend bestaan,ik (me being boomer)  doe er verder eigenlijk nooit iets mee.

waarom zou je niet direct solliciteren? Maw, wat is voor jou het voordeel om dit via een headhunter te doen? 

Ik zou geen zin hebben om die headhunter rijk te maken als het ook rechtstreeks kan.

Ik heb al vaker gesolliciteerd en hier ook aan getwijfeld. Ik heb een paar keer de telefoon gepakt om hierover te bellen en deze vraag voor te leggen. Van alle drie de telefoontjes, kreeg ik van betreffende bedrijf te horen dat de kans groter was om via de headhunter of detacheerder de opdracht te krijgen (daarmee hebben ze ten slotte niet voor niets een overeenkomst lopen). Ze kopen daarmee het stuk risico af dat het toch niet iets wordt en hebben daar dan dat geld voor over.

Als je twijfelt, zou ik met je vraag de telefoon pakken en je dilemma voorleggen. Ik heb altijd eerlijke reacties gekregen.

Ik heb van het zomer gereageerd op een vacature via de website van een bedrijf en ben daarna afgewezen ivm ontbreken relevante opleiding. Ik ben vorige week benaderd op LI door een headhunter voor dezelfde organisatie/ functie (kwam ik pas later achter) en nu heb ik volgende week een gesprek. 
De headhunter heeft wat langer op m'n cv kunnen doorpraten en schijnbaar een beter/ander beeld van mij gekregen en overgebracht dan dat zij in de eerste selectie hebben gedaan op mijn cv. Die hele opleiding is niet eens ter sprake gekomen, alleen m'n werkervaring en motivatie. Ik denk dat de headhunter vooral het voorwerk doet en je daar beter uit de verf komt dan alleen brief + CV.

ik heb wel eens headhunters aan mijn broek gehad die de vacature uiteindelijk niet in portefeuille bleken te hebben, maar mij cv wilden gebruiken als acquisitie. Dus mijn advies; als het direct kan, direct doen. Ik vertrouw die tussenkopjes voor geen meter als het ook op eigen kracht kan. 

Ik zou ook willen weten of het vanuit deze headhunter koude acquisitie is op de vacature, of dat ze ingehuurd zijn door de organisatie om mensen te zoeken. Dat zou voor mij bepalend zijn in mijn keuze.

Als je de vacature op hun eigen website ziet, staat daarbij dan een contactpersoon vermeld voor meer informatie? Zo ja, is dat dezelfde persoon als op LI? Als het bedrijf namelijk deze headhunter de opdracht voor werving heeft gegeven, zouden de contactpersonen hetzelfde zijn lijkt mij. Dat zou ik dus eerst checken.

succes met je sollicitatie!

Hoeft niet hoor, soms wordt er naast de reguliere procedure nog een headhunter ingehuurd, maar dat is dan niet perse ook de contactpersoon voor vragen.

Ik heb dat eens uitgeprobeerd uit nieuwsgierigheid maar het enige dat de headhunter deed, was een gesprek regelen met de recruiter. De recruiter sluisde mij vervolgens weer door naar iemand die eindelijk meer inhoudelijk over de functie kon praten en toen bleek het niet passend. Je moet even door een paar hoepels en een headhunter is er simpelweg eentje extra. Voor mij voegde het niet veel toe. Het hinderde ook niet. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.