Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Blijven of meeverhuizen naar andere werkgever.

Het langlopende project waar ik voor werk gaat verhuizen naar een andere organisatie. Ik heb de keuze om mee te gaan naar deze nieuwe werkgever, voor een klein beetje meer salaris. Of achter te blijven bij mijn huidige werkgever, waar ze dan een nieuw project voor me zullen zoeken. 
Pas als ik een beslissing heb genomen zullen ze op zoek gaan naar dit nieuwe project. Ik werk al lang voor deze werkgever, deze is betrouwbaar en solide.

Het huidige project is rommelig, chaotisch maar ook leuk. Deze werkgever is in opstart. Binnen deze nieuwe organisatie ligt overstappen naar een ander project in de toekomst ook binnen de mogelijkheden. 
Hebben jullie wel eens in een vergelijkbare situatie gezeten? Welke keuze hebben jullie toen gemaakt? Waarom?


Achtergrond: ben gescheiden, heb 3 pubers en een koopwoning


Je kunt ook naar een baan ergens anders zoeken hè, dit zijn niet alle opties die er zijn. 

Koukleum

Koukleum

28-03-2023 om 15:21 Topicstarter

Als er een pareltje voorbij komt sta ik daar ook zeker open voor.

In jouw situatie zou ik blijven .

Misschien eens praten met je huidige werkgever? In veel organisaties zijn zoveel vacatures dat ze goede mensen die om uitdaging zijn weggegaan graag zullen terugnemen als daar ruimte voor is. Ze zullen je niet die garantie kunnen geven maar je kunt wel peilen of ze er eventueel voor open zouden staan, hoe de vlag erbij hangt. 
Ik zou zeggen: als je ervan kunt leren, is het van meerwaarde voor jou om het project ‘achterna te gaan‘. Je schrijft wel dat het project rommelig en chaotisch is. Daar zou ik wel even naar kijken en eventueel met de nieuwe werkgever over praten. Gaat het om ‘normale’ rommeligheid en chaos uit de aard van het project en/of een opstartende organisatie of zie je hier echte rode vlaggen voor risico’s voor het project of het team? Als je risico’s ziet en die benoemt en bespreekt en die worden onder het tapijt geveegd, dan zou ik passen. 

Met jouw achtergrond zoals vermeld zou ik voor de zekerheid bij huidige werkgever kiezen, eventueel nog i.c.m. onderhandelen over je salaris. Als ze je willen behouden zit dat er misschien ook wel in, al is dat misschien ook lastiger als het project nog niet bekend is. Jij weet wat je waard bent, en dat weten zij ook.

In jouw situatie zou ik kiezen voor deze solide en betrouwbare werkgever, maar……… ook zeker proberen in gesprek te gaan over een eventuele salarisverhoging. Op dit moment is de arbeidsmarkt voor werkgevers minder positief dan voor werknemers en daar mag je best je voordeel uit proberen te halen!

Ik zou blijven. Het andere bedrijf zit in de opstartfase en het project verloopt al rommelig. Ik denk dat die 2 geen goede combinatie zijn.

Als de boel nu al rommelig en chaos is terwijl ze eigenlijk nog moeten beginnen als nieuwe start-up zou ik toch echt passen.

Teveel risico met 3 kinderen en een koophuis.
En waarschijnlijk nog een eind verder weg rijden. (Of gaan ze in de achtertuin van bedrijf 1 blijven werken?)

Overstappen naar hen of elders kan altijd nog, bijvoorbeeld als ze na 5 jaar wél stabiel blijken.

Marty1984 schreef op 28-03-2023 om 16:47:

Als de boel nu al rommelig en chaos is terwijl ze eigenlijk nog moeten beginnen als nieuwe start-up zou ik toch echt passen.

Teveel risico met 3 kinderen en een koophuis.
En waarschijnlijk nog een eind verder weg rijden. (Of gaan ze in de achtertuin van bedrijf 1 blijven werken?)

Overstappen naar hen of elders kan altijd nog, bijvoorbeeld als ze na 5 jaar wél stabiel blijken.

Mee eens, ik zou ook blijven bij huidige werkgever. En als je ontevreden bent met je salaris met hen in onderhandeling gaan.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

28-03-2023 om 18:14

Dit zou bij mij afhangen van heel veel andere factoren. Hoeveel is het meer salaris (of hoe geloofwaardig is 'meer'; bij een start-up zou ik juist minder salaris verwachten). Hoe leuk / uniek vind je je huidige koopwoning? Moeten de pubers meeverhuizen en moeten die daardoor van school wisselen? (dat alleen al, zou voor mij een no-go zijn). Als je gewisseld bent, hoe makkelijk kun je terug naar je huidige werkgever als de start-up failliet gaat of als het daar niet bevalt?

Ik heb het zelf nooit bij de hand gehad, maar ergens zou ik er -- in zo'n situatie -- veel voor voelen om met die start-up mee te gaan; als uitdaging om het bedrijf mee te helpen vorm te geven, of om dat als avontuur mee te gaan maken. Maar ik zit in een redelijk riante positie qua financien en qua mogelijkheden om elders aan de slag te gaan als de start-up het niet zou redden. 

Deze situatie heb ik meegemaakt, één van de projecten die ik begeleidde, was een start-up die werd verkocht aan een investeerder. Ik ben niet meegegaan omdat de werkinhoud beduidend anders zou zijn, al vond ik het internationale team geweldig en het product ook, maar het meest interessante was het verkoopproces zélf. 

Wat meespeelde was dat ik een alleenstaande ouder ben en in het enorme ‘moederbedrijf’ altijd wel wat te doen is voor mij en zolang ik nog financieel verantwoordelijk ben voor mijn kinderen, zit ik wel goed. Toevallig begeleid ik nu weer een dergelijk verkoopproces van een start-up. Ik ben nog niet meegevraagd, maar het antwoord is weer ‘nee dank je wel’. Maar goed, ik weet dan ook welk (interessant) werk ik daar heb en houd.
Ik denk dat het jou vooral daaraan ontbreekt. Als je die informatie mist, kun je moeilijker besluiten. Of betekent “we zoeken dan wel iets voor je” dat ze graag zien dat je weggaat? Klinkt niet alsof ze heel erg hun best doen. En ze weten van het aanbod, toch?

Koukleum

Koukleum

28-03-2023 om 19:59 Topicstarter

O wat zijn jullie eensgezind. Dat had ik niet verwacht en maakt dat ik de blijvenoptie best mag overwegen.

Klein beetje extra maandelijks is wel gegarandeerd. Verhuizen wil ik niet. Is ook niet nodig, beide bedrijven op vergelijkbare reisafstand. Als ik eenmaal een keuze heb gemaakt is alsnog wisselen geen optie zeggen ze.

Ze zien me inderdaad graag weggaan. Mijn collega’s gaan wel over, maar die hadden al niet de luxe van een vast contract.

Goed om te lezen dat het ook positief kan uitpakken om in het onbekende te springen.

Ik twijfel nog even door.

Waarom zien ze je graag gaan?

Koukleum

Koukleum

28-03-2023 om 21:32 Topicstarter

Omdat ze dan geen nieuw project voor me hoeven te zoeken.

Koukleum schreef op 28-03-2023 om 21:32:

Omdat ze dan geen nieuw project voor me hoeven te zoeken.

Oh, gemakzucht dus. Lekker blijven en mocht het project wat ze voor je gevonden hebben niet bevallen, dan kun je altijd nog verder kijken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.