Verbouwen en klussen Verbouwen en klussen

Verbouwen en klussen

Nieuwe keukendeurtjed/frontjes

Binnenkort ga ik verhuizen en in het nieuwe huis is een piepkleine keuken. Op zich kan ik me daar wel redden, maar het fineer van de keukenkastjes en -laden begint los te laten.
Omdat de basis van de keuken wel redelijk is, wil ik de keukendeuren en frontjes van de laden (laten) vervangen. Iemand ervaring hiermee en hoe is het resultaat?
Wie heeft er een goed (en liefst) goedkoop adres waar ik terecht kan? 
Alvast bedankt voor het meedenken.

Weet je de afmetingen van de deurtjes en ladefrontjes? Bij een standaard maat zou je zelf online kunnen bestellen en kunnen monteren. Zo niet dan moet het op maat gemaakt worden 

Ik heb wel eens gekeken naar nieuwe deurtjes op maat laten maken, dat was echt heel duur. Als het een standaardkeuken is, is de kans echter groot dat bijvoorbeeld de frontjes van Ikea precies passen. Als dat zo is zou ik gaan voor die optie.
Een andere mogelijkheid is de bestaande deurtjes (laten) wrappen met een nieuwe folie. Dat geeft best een mooi resultaat (als je het netjes doet).

Hergebruik van de huidige deurtjes lijkt me niet zo'n goed plan als het fineer los begint te laten. Stap 1 is inderdaad kijken welke afmetingen je hebt, en dan kan je pas uitzoeken wat je opties zijn. 

Buurman heeft het fineer van de deurtjes en lades afgehaald en ze daarna geschilderd. Het ziet er goed uit en het is niet zo duur als nieuwe deurtjes. 

Als je zelf een klein beetje handig bent kan je dit ook overwegen: 

https://www.resimdo.nl/shop/atrox (in de kleur die je wil uiteraard) 

Oud fineer kan je met een hittepistool losweken en afsteken en dan met de plakfolie (en die is echt dik) weer beplakken. 

Ik heb mijn eettafel met dat spul gedaan (ovalen tafel) en het is echt supermooi geworden. 

wat ik heb gedaan bij onze keuken. Bij Ikea in de koopjeshoek en via marktplaats dezelfde serie deurtjes gekocht. Daarna op maat laten zagen bij een bouwmarkt (Hubo). En zelf de randen met fineer beplakt. Mijn partner heeft de scharnieren er weer goed opgezet.. erg mooi geworden vind ik zelf nog steeds

In mijn oude keuken heb ik alle frontjes met fineer vervangen voor vrij basic spaanplaat deurtjes die we zelf hebben geverfd met keukenverf van Histor. Nieuwe greepjes opgezet en de keuken leek als nieuw.

Ik had de deurtjes tweedehands, sommige mensen doen hun keuken voor niets of voor heel weinig weg. Weet je het merk van je nieuwe keuken? Dan kun je alvast rondkijken op Marktplaats of er ergens tweedehands deurtjes zijn voor een leuk prijsje. Voordeel: je keuken is klein, dus de kans dat je weinig nodig hebt en goedkoper uit bent is groter!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.