Sport en bewegen Sport en bewegen

Sport en bewegen

Krachttraining thuis

Ik doe aan yoga en hardlopen, maar onder andere om meer kracht in de armen en mijn core te krijgen wil ik aan krachttraining gaan doen. Het liefst zou ik dit thuis doen, maar ik kan de motivatie nog niet echt vinden. Eigenlijk weet ik niet waar ik moet beginnen. Zijn er apps, YouTube kanalen of iets anders waar ik wat mee kan? Of toch maar naar de sportschool? Hoe doen jullie dat?

Wat voor mij altijd heel goed hielp om mijn core te trainen als ik een tijdje weinig had gedaan was pilates. Binnen een paar maanden merkte ik dan een heel groot verschil. Het kost niet zoveel tijd, en je hebt er buiten een yogamatje niets voor nodig. Wel bouwde ik dit altijd op bij een sportschool, eens in de week een uurtje onder begeleiding sporten en dan twee keer in de week thuis. Als je het helemaal zelf thuis wil opbouwen zou ik het in ieder geval voor een spiegel doen zodat je kan zien of je houding correct is.

Ik boks. Merk dat ik er wel echt sterker van word. Sportschool is toch veel zelfdiscipline, nu schrijf ik in bij een les en dat is een stok achter de deur.

Ik doe hiit workouts via YouTube en ik merk dat ik daar veel sterker en fitter van word. Er staan duizenden video’s en je kunt zelf kiezen hoe lang. Ik doe graag de workouts van MadFit. 

Ik zou je aanraden een paar sessies met een personal trainer te boeken als je niet weet waar te beginnen. Na drie maanden kun je dan makkelijk(er) zelf verder. Neem je later af en toe nog een sessie om bij te sturen op je doelen en oefeningen, gaat het makkelijker dan alle kennis zelf bijeen sprokkelen en boek je het snelst resultaat.

Naast de vraag rondom welke app enzo, kun je ook concreter maken wanneer je dat van plan bent. Op welke dag? Op welk tijdstip? Hoe lang? 
Mensen houden een gewoonte beter vol als je het super concreet maakt en dus niet half toezegt het 'ergens vrijdag' de gaan doen. Koppel het aan een andere activiteit die sowieso al plaats vindt, bijvoorbeeld: direct na het tanden poetsen. Of na kinderen naar school te hebben gebracht. 
Zorg dus dat de kans groot is dat je er aan begint en zie dat als je eerste doel. 

Malm

Malm

15-03-2023 om 21:46 Topicstarter

Ik zie al veel dingen voorbijkomen waar ik zelf nog niet bij stil had gestaan. Ik weer al wel wanneer ik het wil doen, op mijn parttime dagen gelijk s ochtends als dochter naar school is. Mijn zoontje is wel thuis maar kan zelf spelen, ‘meedoen’ of even een filmpje kijken. Personal trainer zal ik ook naar informeren en ook op YouTube kijken. Ik heb al wel ervaring met krachttraining, onder begeleiding destijds.

Ik raad je aan om een keer met een personal trainer te werken.

Ik doe al meer dan een jaar yoga (twee, drie keer per week) en bleef last houden van mijn polsen. 

Eén van de docenten heeft nu geconstateerd dat ik meer ruimte in mijn gewrichten heb dan de meeste mensen (maar nog niet hypermobiel). Ik moet mijn houdingen aanpassen en heb wrist wraps (decathlon) om het doorbuigen van mijn polsen tegen te gaan. 

De pijn is nu minder en daardoor kan ik inmiddels meer kracht zetten bij andere sporten.


Ik kan je personal body plan van harte aanbevelen. Daar heb ik 3 jaar krachttraining mee gedaan, zowel thuis als in de sportschool. Je krijgt een trainingsschema op basis van je faciliteiten thuis, hoe vaak je wil sporten, op welk niveau je start en wat je doelen zijn. Evt kan je ook online coaching krijgen, maar dat is optioneel. Je houdt in de app precies bij wat je doet en met welke gewichten, zodat je je vorderingen bij kan houden en je schema elke zoveel weken op maat aangepast wordt.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.