Sport en bewegen Sport en bewegen

Sport en bewegen

App om fietsroute te plannen

Ik ben op zoek naar een fijne app of website om een fietsroute mee te plannen. De apps die ik vind hebben veelal vaste routes voor plezierritjes, dus geen vrij te plannen route. Of ik vind sites met veel verouderde fietspaden die niet gebruiksvriendelijk zijn. Google Maps heeft ook lang niet alle fietspaden in beeld merkte ik.

Kort uitgelegd ga ik een paar keer per week een route afleggen van A naar B. Tussen deze punten liggen heel veel fietspaden en ik wil graag wat routes uitproberen maar ik vind het lastig om zelf de route te bepalen. Onder andere omdat ik een rivier over moet (4 mogelijke punten) en door veel bossen en heide fiets waar heel veel paden elkaar kruisen die helaas niet allemaal verhard zijn.

Volgens mij kan je bij Runnermaps (runnermaps.nl) ook kiezen voor fietsen in plaats van hardlopen. Durf ik alleen niet te zeggen hoe goed de wegen daar zijn die zij aanmerken als fietsbaar, want ik gebruik die voor het hardlopen. 

ik gebruik Garmin connect, maar daarbij heb je wel een Garmin sporthorlogr of een Garmin fietscomputer nodig om je route op te zetten. 
Het grote voordeel vind ik dat ik mijn telefoon niet nodig heb. Mijn horloge doet het ook als het keihard regent. Nadeel is dat de route niet wordt herberekend als ik een andere route moet kiezen als de weg is afgesloten. In het buitenland stuurt hij mij nog wel eens over wegen en paden die niet zo geschikt zijn voor mijn racefiets (lees: Autobahn of onverhard bospad/ruiterpad) 

SatisfiedIbex97

SatisfiedIbex97

18-07-2021 om 22:08

komoot

Route.nl werkt echt fijn!

Ik lees mee
Ik snap nog steeds niet waarom mijn app op mijn telefoon het niet gewoon kan!

Ik gebruik Fietsknoop en vind het ideaal en handig in gebruik. Het is gratis en je stelt zelf de route vast. 

https://routeplanner.fietsersbond.nl/pagina/mobile

Omdat deze door fietsers wordt bijgehouden, kent deze app alle fietspaden, waarvan Google geen weet heeft.

Madamecannibale

Madamecannibale

20-07-2021 om 22:09 Topicstarter

Bedankt voor de tips, hier kan ik zeker wat mee! Vandaag een route gepland via de routeplanner van de fietsersbond en weer wat nieuwe plekjes ontdekt. Nu nog een oplossing vinden voor de zadelpijn 😅

Madamecannibale schreef op 20-07-2021 om 22:09:

Bedankt voor de tips, hier kan ik zeker wat mee! Vandaag een route gepland via de routeplanner van de fietsersbond en weer wat nieuwe plekjes ontdekt. Nu nog een oplossing vinden voor de zadelpijn 😅\

Die heb ik misschien voor je. Ik heb vorig jaar een zadel besteld, met zo'n gleuf in de midden. Deze gaat naar afmeting van je kont. Nee, dit is geen spam, heb geen aandelen. Ik was heel benieuwd of het echt zou werken, maar ik heb nauwelijks pijn meer, terwijl ik normaal na zo'n uur niet meer wist hoe ik moest zitten. Je vind de website hier. https://stopzadelpijn.nl
Ik weet niet of ik dit hier mag posten, anders mag het weggehaald worden. 

Madamecannibale

Madamecannibale

21-07-2021 om 09:52 Topicstarter

Vrijevlinder schreef op 20-07-2021 om 23:10:

[..]

Die heb ik misschien voor je. Ik heb vorig jaar een zadel besteld, met zo'n gleuf in de midden. Deze gaat naar afmeting van je kont. Nee, dit is geen spam, heb geen aandelen. Ik was heel benieuwd of het echt zou werken, maar ik heb nauwelijks pijn meer, terwijl ik normaal na zo'n uur niet meer wist hoe ik moest zitten. Je vind de website hier. https://stopzadelpijn.nl
Ik weet niet of ik dit hier mag posten, anders mag het weggehaald worden.

Dankje voor de tip. Ik denk inderdaad dat een ander zadel een verschil zal zijn. Ik heb nu een vrij zacht gelzadel maar ben er al achter dat een wat harder zadel beter is. En hopelijk helpt wat gewenning ook.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.